- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
felfelé! Rég jártam itten bent!
Ki hogyan áll a vázzal? Valami sín kellene! Feljebb elvileg belinkeltem egyet, ha nem, megteszem, újra.
Ár, szállítás határidó és pontos méret kellene.... -
net84
őstag
tuti!
Ilyen motor már nekem is elég erős lenne...
Az eletrónikán megpróbálok faragni, de több mint a felét elviszi a táp maga. Ha azt olcsóbban ki tudnám hozni, akkor már elfogadható lenne.
A motoron múlik, hogy magas vagy normál fesz.-es vezérlést használok.
A mechanika metrikus 8-as lesz, direkt hajtásba. -
net84
őstag
HP4p - ez a nyomi pontos típusa?
Mekkora a legkissebb fordulási szöge a motornak?
Mi a legkissebb mozgása a mechanikádnak?
Úgy döntöttem, hogy maradok a direkt hajtásnál, egy közbeiktatott ''kuplung'' segítségével. Nem csinálok semmilyen bonyolítást a gépre...
Tegnap kiszámoltam és 51k lesz a teljes vezérlő elktronika és a táp hozzá. Ez magas feszre és teljesítményre lesz tervezve... A FETekre egy böhömed hűtő borda kerül majd...
[Szerkesztve] -
net84
őstag
A német gép nem olyan rossz, de a bordásszíj megoldás nekem egy kicsit gyengének tűnik. Én a közvetlen meghajtáson gondolkodok, egy kuplunkot közbeiktatva, arra az esetre, ha megfeszülne a gép menet közben.
A Magi rendszert ismerem. Egyelőre az általa megépített elektrónika tűnik a legjobbnak. Már csak valami erős moci kell és küldhetem legyártásra a mechanikát...
Sín elképzelésem:
Bővebben: link
Ezt már láttam több gépen is, köztük olyanon, amivel olyan műveleteket csinálnak, amire és is szeretném használni.
Volt egy rendszer összeomlásom, ha előkerítem a váz rajzát, akkor belinkelem azt is. Mozgatnám a tálcát előre hátra (Y), két oszlop között jobbra-ballra (X) a megmunkálógépet, valamit ezt le-fel (Z). -
net84
őstag
A váz szerkezet már nekem is ok, már csak a motor és a mechanika kivitelezése a kérdéses... Glavírozáshoz nem rakok össze cnc-t, az kézzel gyorsabb és könnyebb pl üveget poharat írni...
Alkatrészgyártásra kell a gép, ált. csak egyszer kell legyártani egy típust, de kell több féle is.
SKF lineáris csapágyak és golyós orsók - erről nincs valami tervrajzod vagy képed, mert képzelőerőm ilyen fáradtan nemigen van... -
net84
őstag
up
-
net84
őstag
Hellosztok!
Én is cnc építésbe kezdtem... A sín megfelelő szerkezetét is megtaláltam, csak kellene valaki, aki le tudná gyártani magát a sínt, a csúszkát már én is megoldom... A másik problémám, hogy nem szeretnék nagy összeget kiadni a mozgató motorért, ezért annak hosszadalmas lesz a beszerezése (most erre várok éppen).
Tudtok olyan megmunkálógépet, ami megéri az árát, és alkalmas marásra?
A fő irányelvem az elkészítés során, hogy olcsóbban (de erősebb) hozzam ki mint a Magi féle ''fapados'' előállítás... Viszont a vezérlő elektronikából a Magit használom fel...
Információ csere esetére elérhető vagyok akár itt vagy akár mail-en is... (progik-főleg ezek érdekelnek, váz, elektronia, motor, táp)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest