Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• keri

csendes tag

válasz zeg #49 üzenetére

Szerencsere en sem ebbol akarok megelni, az valoban szanalmas probalkozas lenne, bar lattam mar olyat hogy sirkovekre a feliratot hobbyCNCvel graviroztak nagyon szepen.
    Ahogy a hobbyCNC nevben benne van ez csak az egyik hobbym es azert csinalom mert erdekel a robotika, hiszen ez a CNC egy linearis robot ha ugy vesszuk. Engem erdekel hogyan tudom megvalositani a mechanikat, izgalmas feladat szamomra egy elektronika kifejlesztese (megvehetnem keszen is de abban nincs kihivas) valamint a PC oldali szoftver fejlesztese lehet hogy a diplomamunkam lesz. Lehet hogy nincs kozvetlen anyagi, vagy gyakorlati haszna, de en imadok alkotni.
    Ha kesz van ez, akkor nekiallok az emberi kez minnel pontosabb lemasolasanak.
    A ''csontok'' kimarasara tokeletes lesz ez a szerkezet, az izmokat pedig a Festo pneumatikus ''izmai'' helyettesitik. Mar begyujtottem egy csomo orvosi konyv masolatat ami a kezzel foglalkozik. Fantasztikus milyen jol kitalalt szerkezet...persze ez csak a tavoli abrandozas, most az elektronika fejlesztesere koncentralok.

• keri

csendes tag

válasz zeg #45 üzenetére

Pl. egy öntőforma esetén bőven elegendő a 0,1mm pontosság, viszont nem hiszem, hogy sok embernek van olyan szobrásztehetsége hogy kézzel ilyen pontosan megmunkáljon egy komplex 3D alakzatot.

Én személyszerint motorkerékpár burkolati elemeihez akarok saját tervezésü sablonokat gyártani vele. Miután kimarta a formát a felső réteget simára csiszolom, lakkozom, és ebbe jön bele a karbonszövet.

Ezenkívül ugyan ezzel a modszerrel kisebb dizájn elemeket is tudok gyártani.
    Egyedi alu, réz, műanyag alkatrészeket is tudok gyártani vele ahol nem számit a preciz illesztés mint pl egy váltogombnak, vagy egyedi emblémáknak tökéletes.

Nagybátyám pedig elsősorban áramköröket gyárt vele. 0,5mm-es marófejjel a rézfoliás lemezből kimaratja az áramkörből a felesleges részeket.

Ez a 0,1mm pontosság csak a legroszabb eset (a bútorlapos cucc lehet ilyen), ennél nyilván pontosabban fog dolgozni ha nem terheled túl a mechanikat, márpedig a fenti dolgokhoz nem kell túlterhelni.

Szerintem néz körül egy kicsit ha érdekel mert elég jó dolgokat szoktak csinálni ezekkel a hobby gépekkel.

Új hozzászólás Aktív témák