Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• trigorin

aktív tag

válasz cucka #441 üzenetére

Értem, amit írsz, de nem tudok egyetérteni veled. A Civ IV-et én is szeretem, és hozzáteszem, nehéz játéknak tartom. Noble-on nem igazán sikerült még nyernem.
    Azt is elismerem, hogy lehetett trükközni a diplomáciában, és teperni kellett, hogy legyen legalább egy-két szövetségesem.

Ugyanakkor az ellenfelek veszélyességét, érzékenységét az ötödik játékban is tapasztalom, legalább annyira érdekből játszanak és sértődékenyek, mint az előző részben. Ráadásul úgy tapasztalom, igenis számít az, melyik nemzet ellen fordulsz, figyelik a tevékenységeid, és reagálnak rá. A játék továbbá nyílt globális reakciót is tartogat a túlzott hódításokra, rombolásokra. Ha ugyanis túlzásba viszed a népek teljes meghódítását, mindenki ellened fordul, ha túl sok várost rombolsz le, úgyszintén.

Gandhi valóban nem egy warmonger, én is gondoltam rá, hogy lerohanom, de nem volt kedvem. Egyrészt jó partner lett a fejlődésben, másrészt tartottam a fent leírt következményektől. Mindazonáltal, amikor elkezdtem erősödni katonailag és defensive pactot kötöttünk, gyorsan legyártott egy viszonylag ütőképes sereget tartalékba ő is. Más térképen pedig jóval harciasabb volt, több várost is elhódított az egyik riválisától. Aztán persze a rómaiakkal együtt bedaráltuk a birodalmát, de akkor sem volt igazán teszetosza.

Új hozzászólás Aktív témák