- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
poker18g
csendes újonc
Mai nappal mostmár én a CCNA-s társasághoz tartozok.
Külön csináltam a modulokat, ICND1 és ICND2, és a Paymot használtam arra, hogy trackeljem mire mennyi időt szántam. Hozzá kell tenni, hogy munkában is ezzel foglalkozok, szóval túl sok újdonság nem volt, csak a WAN technologies volt új nagyrészt, de az nagyon ( az ügyfelet, akit supportálunk, kb 2 serial vonala van, és
enterprise szintű, szóval ezek a ppp, pppoe, chap teljesen új dolgok voltak számomra.)ICND1-re 37 óra 18 percet készültem, az ICND2-re pedig 45 óra körül volt.
Gondolkozok továbbmenni a CCNP routing & switching irányba - úgy olvastam, hogy hogy a szokásos sorrend a switching -> routing -> tshoot (röviddel utána). Ezt javasolnátok, vagy van valami oka, hogy nem a routingot csinálják először? Kicsit összetettebbnek néz ki, mint a switching, szóval lehet megválaszoltam magamnak.
CCNP switchinghez viszont fizikai switchet is be kéne szerezni. Kerestem fórumban, mennyi időt ideális szánni a CCNP vizsgákra? Van esetleg valakinek Paymo-s trackingje?
Válaszokat köszönöm előre is
-
poker18g
csendes újonc
Kinek hogy tetszik eddig a CCNA CyberOps course? Ilyesmire számítottatok, hol jártok? Elég lényegretörő, és érthetően magyarázzák a videóban, az alatta lévő szöveg pedig kifejti még jobban, teljesen meg vagyok elégedve eddig vele.
-
poker18g
csendes újonc
válasz
kowika87 #13894 üzenetére
@stfreddy:
Akárhonnan sourcolom (Tranzil, WAN link, WAN logikai link, Loopback), ugyanezek a tünetek.
Nem a jump serverről pingetjük, hanem CE-ről, szóval közvetlenül a devicek közötti forgalom látszik.
Leased linekról (Ethernet - Fibre) van szó, provider biztosít L2 és L3-t is.@kowika87:
Megnézte a PE team, ők azt mondják, hogy nincs semmilyen policy, ami befolyásolhatná az icmp replyt.
Nincs semmilyen object tracking a PE eszközökre, de kíváncsiságból felraktam egy IP SLA-t, CE-PE közt, stabilan fut, nem volt drop, nincs BFD sem.Igazából customer panaszkodik, hogy CE-PE ping droppol, és mindig erre vezetnék vissza bármilyen jellegű network issuet, legyen az akár performance, akár slowness, akár unreacheability (aminek aztán már szigorúan nézve, tényleg nem sok köze lesz), ezért szeretnénk valami megoldást találni erre.
Ezért meg Cisco TAC caset nyitni, hát nemtudom, mennyire lenne jó ötlet
-
poker18g
csendes újonc
Sziasztok!
Egy igen érdekes technikai problémával szembesülünk mostanában:
MPLS kapcsolat, CE-PE közt, ha ping tesztet csinálunk (bármilyen formában, lehet extended is, 100-as packet, 1500-as packet, df-bit, stb), ha egy ping session megy, akkor 100% success, ha pedig 2 ablakból tesztelünk, elkezd mind a két ping szépen droppolódni 98-99% successre.Namármost, ez elég sok siten jelen van (Német, India, Svájc,Török, Lengyel), szóval különbözők a providerek, a devicek, az egyedüli közös pont, a konfiguráció marad. A QoS shaping jó CE-n is meg PE-n is, nem overutilized a link, nincs CRC error, ACL-k is rendben, a routerek is többfajta modellek: ASR, ISR4321, ISR4331, nem egy típust használunk. IOS verzió közös, Cisco recommended (15.4T S5 rémlik, de ilyen jellegű bugot nem találtam a buglistben.
Subject Matter Expert is ránézett, ő sem talált semmit, ami ezt okozhatná, sőt szerinte ilyen issue nincs is. Maga a network performance-ra nincs panasz, dropok sem jelentkeznek nagy mennyiségben, se interfacen, se a QoS classokban. Se a processor, se a memory nem jelez gondot, bőven van még tartalék bennük.
Ami még furcsa, hogy mi, illetve a customer különböző jump szervert használunk: nálunk, csak a 2. egyidőben indított sessiontól kezd 98%-ra romlani a ping, náluk pedig már egy sessionben is észlelhető, ami meg konfiguráció szempontból gyanús, hogy ilyen, hogy történhet, hogy más jump szerverről érkezve, ugyanaz a device más dropratet produkál (?). Legalább 30-40x volt tesztelve, office hoursben is, azonkívül is, gyakorlatilag már az összes variációt megnéztük, de nem tudunk rájönni mi lehet az.
Sajnos configot, mivel customer, nem oszthatok meg, viszont szívesen venném az ötleteket, hogy merre nézelődjünk tovább.
Köszönöm!
-
poker18g
csendes újonc
Sziasztok!
Én is bekerültem a Cybersecurity Cohort 5-be, el is olvastam mindent, ami ezzel a formátummal kapcsolatos, viszont egy dolog nem derült ki:
- a voucher,az tulajdonképpen milyen kedvezményt ad? 10,20,50% vagy teljesen költségmentes?
- a vizsgára ugyanúgy jelentkezek Pearson keresztül, és kiválasztom a helyszínt, odamegyek, vizsgázok, meglesz az eredmény, mint bármelyik másik Ciscos vizsgánál lenne?Köszi a választ
-
poker18g
csendes újonc
Sziasztok!
Új vagyok itt ezen a fórumon, viszont sok infót tudtam már meg a vizsgákról, és hogy mit hogyan tervezzek a jövőben. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- láttam sokan a BT-nél dolgoznak, ami kicsit meglepő volt, de örülök neki, mert én is ott vagyok, igaz nemrég csatlakoztam
CCNA vizsgát tervezek majd letenni, ezt 6 hónapon belül szeretném megcsinálni, CBTNuggets, illetve a Cisco könyv alapján nagyon alap hálózati tudásról indulva. Vélemény, volt, aki hasonló cipőben járt? fkuris.hu kapcsolódó videóját a CCNA-ről megnéztem, az is hasznos volt.
- Hogy lehet a lehető legrövidebb idő alatt egy viszonylag stabil tudást magadba szívni? 2nd line-ra vettek fel, és technikailag kicsit úgy érzem, hogy lehetnék jobb.
Remélem, nem hülye kérdések ezek, és élvezem olvasni a topikot, annak ellenére, hogy minden 4. szónál kutakodnom kell googleben egy keveset
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Formula-1
- Eredeti játékok OFF topik
- DOOM - The Dark Ages
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Renault, Dacia topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest