Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gghrtz

őstag

válasz zolee0307 #5846 üzenetére

Az informatika szerintem az a munkaterület, amit szívvel lélekkel kell csinálni, és rengeteget kell hozzá tanulni. Én már egy csomót tanultam, és még most is iskolába járok, hiába vagyok 4-5 tanuló, hiába járok Ciscora, és olvasok egy 1000 oldalas könyvet a hálózatokról, meg hiába akarok még vagy 3 minősítést(CCNP,CCNA Security, CEH) 2 év alatt a diploma előtt( van már egy OKJ-s rendszergazdám is a fősuliról), úgy érzem még mindig, hogy tök hülye vagyok az egészhez. Most kezdtem el Linux-szal foglalkozni, meg az angolra is rágyúrok, de csak reménykedek, hogy fogok állást találni (normális fizetésért, igazából ezen van a hangsúly)

• McSzaby

őstag

válasz zolee0307 #5846 üzenetére

Önmagában az informatikában szerintem semminek sincs értelme. Szerintem... DE ha alapokon tudsz dolgot/dolgokat és van egy fő témád, akkor már fogsz boldogulni. Válaszd ki mit akarsz a legjobban tanulni és az mellé járhatsz képzésekre. Én Linux rendszeradminisztrátor vagyok úgy, hogy a suiban nem tanultam, de mellé eljártam ciscora + közésuliban megtanultam németül és angolul. Így már lehet egyről a kettőre jutni.

Legyen egy fő szakmai területed mondjuk programozás,rendszeradminisztrátori státusz és mellé a Cisco mindent meg fog tanítani, ami kell neked a hálózati alapokhoz. Irányító protokollok, OSI Layers, stb.

De lehet a Cisco is a fő szakmai területed, de akkor is tudj még valamit, egy lábon az informatikában nagyon profinak kell lenned. + akkor min. CCNP-ig kell gyalogolnod szerintem.

Persze nagyon tág a szakma, de a CCNA-t én minden műszaki egyetemen kötelezővé tenném, mert nagyon jó a képzése és sokat tanulsz belőle. Lehet nem olcsó, de megéri.

Windows-t felejtsd el szerintem ha komoly szakember akarsz lenni. A win olyan, mint az angol - minden munkahelyen elvárják, hogy alsó hangon érts hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák