Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• soma314

tag

válasz crok #13611 üzenetére

Annyiban ezt kiegészíteném, hogy sokan online tanfolyamokkal készültek fel a CCNA vizsgákra.
    Én a saját nevemben beszélhetek csak, de nekem könnyebb lett volna ha van a környezetemben akkor valaki, akitől közvetlenül kérdezhetek a témában. És azt is tudom, hogy van akinek egy befizetett tanfolyam, ami adott időpontban van, ahol meg kell jelenni, motivációt és szervezettséget adhat a felkészülésben.

Persze olyan is van aki csak könyvből és saját netes háttéranyag olvasásból készül fel.

Én azt javaslom, hogy nézd meg az interneten ezeket: Kevin Wallace (bár ez utóbbi személy leginkább már specializálódott a collaboration irányra, de van CCNA RS 200-125 video anyaga (http://www.pearsonitcertification.com/store/ccna-routing-and-switching-200-125-complete-video-course-9780134580708?ranMID=24808). Itt néz szét: https://kwallaceccie.mykajabi.com/p/home

Nekem annak idején az ő anyagai tűntek a leghasznosabbnak. Érthető, ugyanakkor kellően részletes is.

A legnépszerűbb a CBTnuggets.com. Itt is remek anyagok vannak, ráadásul egy hétig ingyenesen hozzá is tudsz férni és árban talán a legjobb amúgy is. Bár itt hirtelen szétnézve még az előző CCNA verzióhoz (200-105) találtam anyagokat, de igen hasznos. Főleg Jeremy Cioara videói. Ő a legjobb valaminek a megértetésében és ami nagyon fontos, hogy szórakoztató a stílusa, ami a felkészülésben jól motivál!

CCNA szinten én nem használtam, de a www.ine.com anyagait szokták a legalaposabbnak tartani. Van aktuális CCNA RS training-jük: https://ine.com/collections/most-popular-courses/products/ccna-routing-switching-technologies-200-125-v3-0

Ez talán a legszárazabb mind közül, de ez is a legalaposabb. Ha van lehetőséged, akkor én a CBTnuggets, Kevin Wallace, INE sorrendben nézném meg mindet.

Fontos, hogy ez is "pénzkidobás" hiszen nincsenek ingyen. Bár az interneten sok lehetőség van.
    Ami legális és ingyenes és sokszor hasznos, hogy a youtube-on rájuk keresel, Mindegyiknek van fenn egy csomó videója, amiből látod, hogy milyen a stílus. látod, hogy az angolod elég jó-e ahhoz, hogy tudd követni őket.
    A CBTnuggets ad egy hét ingyenes, időszakot! Közeledik a black friday és jelentős engedményeket adnak ilyenkor az INE-nál.

Mindegyik online trainingre jellemző, hogy inkább megérteni segítik az anyagot és attól, hogy megnézed őket még nem fogod megtanulni!

Egy igazi tanfolyamon lehet kérdezni, egy online-on viszont annyiszor tekerheted vissza az adott részt amíg meg nem érted.

Ha valakinek problémái vannak az elő angol szövegértéssel, akkor a könyv marad (ami persze angol, de szótárazható) mint felkészülési forrás. Meg persze marad a magyar nyelvű tanfolyam.

Én egyébként úgy látom a dolgot, hogy felkészülni a Cisco vizsgákra drága, vagy tanfolyamra, online trainingre, könyvre költ sokat az ember, vagy vizsgadíjra és a felkészülésre szánt még több időre.
    Másképp látja az aki esetlen valamilyen informatikai felsőoktatási intézményből jött, aki jól beszél angolul, és másképpen aki egész mást tanult és az angol nyelvű szövegértése is írásban jó csak.
    Hasonló a helyzet a laborfelszerelés témájával. Kell a gyakorlat. És aki otthon van már a GNS3-ban, vagy a munkahelyén parlagon hevernek Cisco eszközök, annak pénzkidobásnak tűnik egy igazi router-ekből, switch-ekből álló labor összeállítása. Aki nem ismeri a GNS3-at (hiszen Cisco-val most kezdett foglalkozni) annak először azt kellene megismernie, megtanulnia, ami kicsit tyúk tojás szituáció.

Tegyük azonban hozzá, hogy egy informatikai diploma megszerzése sem olcsó és az angol nyelv tanulása sem. Szóval, hogy kinek mi a "pénzkidobás" az egyéni helyzettől függ.

Új hozzászólás Aktív témák