-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Methionyl
senior tag
Mai vizsga röviden: Fail
Pass score: 790
Your score 780Kicsit bővebben: Én értem, hogy cisco-nak nem megy a szekér és kell a pénz, na de hogy ilyen f@szságot csinálni az már túlzás
Az egy dolog, hogy kb 150+ oldalon részletezi a BGP-t ami egy nagyon hasznos és érdekes protokoll de hogy 1 db kérdés se legyen belőle még oké is. De az, hogy az 1. (!!!!) chapterből legyen kb a kérdések 60%a az már erős túlzás
(ami kb semmit nem mondó chapter volt) Nem tudom meddig van/nincs NDA szóval inkább nem mondok semmit de most eléggé felbosszantott, hogy március óta kb szószerint 6-7x kiolvastam az egész könyvet, jegyezetteimet még ennyiszer elolvastam és több 100 órát laboztam pedig már a könyökömön jött ki minden, oké nem voltak INE videók csak CBT de ami az ott volt a vizsgán az röhej.
Bocsánat ha valakit zavart
Feco: Gratula
-
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #11621 üzenetére
Haha, ez tetszett
Nem a testing system-en kéne változtatni, hanem a srác hozzállásán és olyan feladatokat adni neki, hogy ahogy crok szavaival éljek "t@knyosra szop@ssa" magát. Egy senior nem attól lesz senior mert meglett neki a CCNP vagy bármilyen papírja rövid időn belül..Illetve ez a blog jól jön, főleg ilyenkor. Jövőhét péntek már vizsga
-
Methionyl
senior tag
Imádom mikor leülök tanulni de gondolom még1x ránézek az erratára és tele van hibával a könyvhöz adott PDF is..
Beregisztráltam a könyvet gondolván, hogy legalább ami fent van egy picit up-to-date lesz..hagyjuk is, motiváció romboló az egész. Könyvbe még oké de egy PDF-be irkálni.
-
Methionyl
senior tag
Hali kicsit lusta és fáradtvagyok így szombati munkanapon a google-re
Mikor és miért használjuk a no ip virtual-reassembly -t? vagy mikor legyen enabled?
Ahogy olvasom, NAT-nál jön elő -
Methionyl
senior tag
válasz
józsi9995 #11442 üzenetére
Mikor CCNA-m meg lett, haza fele a vonaton már a CCNP Route könyvet olvastam, majd amíg egész nyáron állást kerestem, erre tanultam. Vizsgázni nem mentem, mert nem volt rá külön pénzem, de 0 munka tapasztalattal is meglehetett tanulni, érteni. Aztán mikor felvettek munkára, de még nem indult be a project addig ültem bent az irodába és kiolvastam a Switch könyvet is, az se 1 nehéz csak sajnos kellenek fizikai eszközök hozzá ha laborozni akarsz, Route-nál elég GNS3.
-
Methionyl
senior tag
válasz
Zola007 #11436 üzenetére
Az igen
2 év alatt már CCNP is lehet az ember ha akarja.
Más: A Cisco szoftverét használják majd az informatika érettségin Kezdődik..
-
Methionyl
senior tag
-
Methionyl
senior tag
Szép reggelt
4db 3550-es switch plusz GNS3-ban routerek megfelel a CCNP Switch vizsgára való tanulásomra?
tervem: Okt. végén Route vizsga, aztán Jan. nagyon eleje Switch, Tshoot-ra pedig még meglátom, de gondolom arra is elég max 2 hónap.
-
Methionyl
senior tag
Gyors kérdés. Adott vagy Cisco Catalyst 3560G
Szeretném nézni pl.: egy adott interface-n hogy milyen traffic-ok mennek át rajta vagy épp a switch generálja és küld ki.
Ezt minden képen egy külön programmal kell (pl.: Wireshark) vagy mit ajánlotok? -
-
Methionyl
senior tag
Hali a következő technológiákról szeretnék kicsit többet tudni/tanulni. Valaki találkozott velük és/vagy használja?
Amik érdekelnek: Riverbed, Ipanema/Infovista, Dynatrace, Cisco iWAN
-
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #10843 üzenetére
Én ezt értem de mi az értelme? (bocsánat ha ennyire egyértelmű és értetlenkedek
)
Mert ha nincs bent egy Entry akkor így is úgy is discard lenne ha nincs default. Ha meg van default-route és még a allow-default is hozzá tesszük a loose-hoz, akkor meg végképp nem értem mi célt szolgál a loose.
Bejön 1 csomag-> source ip-> megnézzük van e route-> van akkor mehet
bejön 1 csomag->source ip-> megnézzük van e route-> nincs akkor default
és a loose mi szerepet játszik?Másik meg néha IP Routing Table-t meg a RIB-et néha közösen használják. Jogosan, azaz ugyan az a kettő vagy van különbség?
Az allow-self-ping-et meg a könyv nem ajánlja "security risk" miatt. Mélyebben nem taglalta én pedig még nem néztem meg
-
Methionyl
senior tag
Hali, ha nem zavar titeket lenne pár kérdésem.
Most tanulgatom az uRPF-t (Unicast Reverse Path Forwarding) és 1 dolog nem tiszta.
3 módja van. Strict, Loose, VRF. VRF-el most nem igazán foglalkoznék egyelőre szóval azt hagyjuk
A strict mode-ot még értem is de a loose-t teljesen nem értem. Valaki eltudná magyarázni valahogy..?eddig sose volt gondom 1 technológiaival sem de most hiába olvasok utána nem látom, hogy mi az értelme..
-
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #10742 üzenetére
Available for order this week! elvileg.
Más: Amúgy csak engem zavar mint jelenlegi CCNP-re tanuló embert, hogy egy csomó dolgot bele tettek icnd2-be pl.: a Route-ból?
-
Methionyl
senior tag
válasz
Methionyl #10644 üzenetére
Reportoltam, ahogy kellet is. Szépen megvolt nyitva a Case-em, első kérdése:"honnan vetted a könyvet?" (mintha nem volt annyira egyértelmű hogy a Case "Defective Products (Cisco Press)" néven ment). Válaszoltam, hogy ciscopress.com-ról.
Majd jött a válasz: "I'm sorry, but you have reached the technical support group. You will want to email the Customer Support team since they are the ones that handle any ordering questions, issues, and replacements. You can email them at customer-service@informit.com"
És ez az én hibám, hogy ők válaszoltak? Nem baj közben megoldottam a hiányzó oldalak kérdését, szóval hiányt nem szenvedek de eléggé érdekes eset. -
Methionyl
senior tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy hát már lassan másfél - két hónapja megvannak a CCNP könyvek és csak úgy bele-bele lapozgattam. A Route-ot már rendesen tanulom nincs is baj. De most jobban bele néztem a Switch könyvbe mert valami érdekelt és nagyon csalódtam. Konkrétan pár fejezetenként 3 oldalnyi fehér lapvan szóval üres. Tisztán látszik, hogy hiányzik nem csak véletlen fehér oldal, sőt némelyiken látszik is, hogy mintha kifogyott volna a tinta mert ilyen nagyon halványan látszik. Olyan 10-15 oldalról van szó..
A könyvek Ciscopress-ről lettek rendelve..van valami esély, hogy cserélnek vagy bármi? Aki találkozott ilyennel kérem szoljon -
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #10489 üzenetére
Nagyon jókor jött ez a felmérés
Pont munka keresés előtt állok (leginkább pest) nem rég végzett CCNA-val (De már a CCNP Route félutján állok lassan) de nyílván azért 250 fölött szerintem kicsit sok lenne mint kezdő de kitudja. Remélem kellemes meglepi ér.
És nyugi nem mondom, hogy "Hát de a Feri mondta kérem szépen..hol a pénzem?"
Mégegyszer köszönöm -
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #10326 üzenetére
+ @tco@ Köszönöm
Igen.
És tudom, hogy CCNP után is így leszek, hogy azt hinné az ember, hogy elég sok mindent tud, pedig még közelse annyit
ICND1&2 könyvekbe szinte megőrjített mikor "But..this topic is beyond the scope of this book"...nyújta a kezét, de én a karját akarom -
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #10324 üzenetére
Köszönöm!
Kicsit OFF, kicsit más lesz remélem nem baj.
Szóval, most hogy így le vizsgáztam és CCNA vagyok, úgyérzem hogy semmit nem tudok bár ez logikus is hisz eléggé alap dolgok voltak. Tanulni tovább fogok CCNP könyvek már megvannak, nincs megállás és pl Security is érdekel de az egy kicsit most más téma, de már munka helyet is illene már keresnem..
Szóval itt egy kicsit megrekedtem, mert oké, van cisco, mondják hogy sok helyen használnak cisco-t, de hol? Persze nem azt kérdezem, hogy melyik céghez jelentkezzek, csak valami támpontot, hogy ugyan mégis mit keressek.
Kb most így érzem magam: -
Methionyl
senior tag
Holnap ICND2 ből vizsgázok, remélem menni fog. Drukkojatok
-
Methionyl
senior tag
válasz
Cyber_Bird #10173 üzenetére
Áh, na ezért kérdeztem meg, még félre értelmezek itten dolgokat
-
Methionyl
senior tag
Megjöttek a CCNP könyvek
Közben megütötte a szemem a Switch és a Route könyv gerincén hogy CCNP/CCDP aztán Cisco-n is látom, hogy ha ezek közül egyiket megcsinálom, hozzá kapom a CCDP -t? (design?) -
Methionyl
senior tag
-
Methionyl
senior tag
-
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #10097 üzenetére
Tehát akkor nyugodtan kezdhetem a Route könyvel vagy vehetem is akár egybe és ugyan úgy lesz gondolom mint a CCNA, hogy 2 könyv volt egybe csomagolva, csak itt 3 lesz. (gondolom)
Ha csak egyelőre Route könyvet veszem van hozzá a végén CD amin gyakorló kérdések vannak?
Illetve elég csak a könyv + CTB nuggets vagy INE videók + lab a vizsgához? -
Methionyl
senior tag
Sziasztok
Lassan én is megyek vizsgázni (február végén) ICND2-t és így meglesz a CCNA-m. De nem akarok megállni, sőt, már a CCNP-n jár az agyam, hogy bekellene szerezni a könyveket.
Már csak azért is mert nem sokára lejár az akció Ciscopress-en, szóval még most akarnám megrendelni a napokban. De ha már itt vagyunk kicsit informálódnák e felöl..Ha jól láttam 3 külön vizsga van (Switch, Route, Tshoot) és ha mind3 megvan akkor meg van az egész CCNP?
Melyik könyveket ajánljátok? Milyen sorrendbe érdemes csinálni?Igaz még nincs munka helyem és valszeg munka mellet fogom tanulni, mert ahogy tudom ehhez a szinthez már valós eszközön jobb laborozni, bár GNS3 itt még egy kicsit a barátom, nem?
-
Methionyl
senior tag
válasz
kmisi99 #9972 üzenetére
én vizsgán inkább a " ? | / " jeleket kerestem, mert tökre elfelejtettem, hogy angol billentyűzet kiosztás és csak fogtam a fejem
apropó moticávió: most nagyon megy, megérteni a frame relay-t egy álom volt, kedvem is van rendesen, napi 3 óra minimum (ebbe lab is van) tanulás megvan, de több is
-
Methionyl
senior tag
Köszönöm mindenkinek
-
Methionyl
senior tag
Sziasztok, olyan jellegű kérdésem lenne, hogy ki milyen blogot, oldalt, fórumot olvasgat/nézeget naponta, ami friss teknológiákról szól vagy érdekes hálózatos dolgok vannak benne? (fogalmazás lvl 99 tudom, de na
)
Illetve nem tudom, hogy mennyire szabályos, szabad vagy nem szabad ilyet kérdeznem-kérnem de valaki tudna mutatni helyet ahol normális image-t tudok beszerezni pl.: GNS-hez? pm is jöhet ha nem nagy gond.
Ha pedig helytelen akkor Topikgazda törölje -
Methionyl
senior tag
BUÉK előre is mindenkinek
De ha már itt járok, azoktól kérdezek akik vásároltak e már INE videót.
Erősen gondolkodom, hogy a CCNA bundle-t megveszem de 100$ nem kevés pénz, nem beszélve róla, hogy csak 1 hónapig van (tudomásom szerint) plusz a fele ICND1 ami eléggé már ismétlés lesz.
CTB NUggets videók vannak csak hát jó lenne megragadni minden tudást, de elszállni a pénzel se akarok. Nem sajnálom, csak a semmiért ne menjen kiDe most olvasom, hogy nem csak videót adnak hozzá:
CCNA Routing & Switching Video Course – Download (nem csak online stream-elhető?)
CCNA Routing & Switching Practice Exam
CCNA Routing & Switching WorkbookÍgy már kezd jobban kinézni
-
Methionyl
senior tag
Boldog karácsonyt mindenkinek
Szenteste van, de még most is EIGRP-t tanulgatom, így még az elején elég érdekes
-
Methionyl
senior tag
Akkor csak én vagyok ilyen mazo aki most is tanul
Megtapasztaltam milyen lenne munka mellet tanulni. 2 hétig olyan munkám volt ahol inkább szellemileg fáradtam el mivel majdnem egésznap csak ültem és dolgoztam. Hazaérve szinte semmi erőm, kedvem nem volt tanulni (és még edzés is volt)..igaz teljesen más témába volt munkám (pénztárgépek) de most így belekóstolva ebbe a szituációba, Minden tiszteletem azoké akik még munka után is bírnak tanulni
-
Methionyl
senior tag
-
Methionyl
senior tag
Sziszatok
Pont egy hete vizsgáztam, 1 hetes pihit úgy gondoltam megérdemlek szóval itt az idő folytatni
ICND2-re készülök, jobban mondva CCNA-ra, cisco pressről ugye a OCG könyvek megvannak (icnd1 & icnd2)
de valahogy úgyérzem ez kevés lesz..Tudtok még olyan forrást/oldalt ahol ingyen/pénzért igénybe lehet venni még több információt? pdf , videó, hang minden jöhet.
Ha megéri az árát, nem baj ha drága -
Methionyl
senior tag
Sikeres vizsga
-
Methionyl
senior tag
-
Methionyl
senior tag
Egy gyors kérdésem lenne.
Mi az a dump? -
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #9238 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek
Végül a Controlltraining-et választottam, és okt 30. már mehetek is
Már csak két kérdésem van
1. Vue-n keresztül csináltam mindent, kivan fizetve,számla is van, és ennyi elég is? Úgy értem külön a Controlltraining honlapján kell még valamit csinálni? (lehet túl izgulom már most...)
2. azt írták hogy 140 perc-et kapok, ez reális? -
Methionyl
senior tag
Még 1 gyors kérdésem lenne (persze ha nem személyes) ki melyik vizsga központnál vizsgázott ill. milyen tapasztalati vannak vele?
Köszönöm FecoGee
-
Methionyl
senior tag
Üdv.!
Eléggé új nekem ez a környezet szóval nézzétek el nekem, hogy ilyen béna vagyok
Szóval szeretnék CCENT vizsgát le tenni, de kicsit megakadtam, hogy most mi hogy merre hol kezdjem..
Olvastam valahol, hogy VUE keresztül el lehet "csalni" az áfát ami ugye jól jönne de még ebbe is valahogy bizonytalan vagyok(meg abba is, hogy hogy működik)..
Szóval ha nem túl nagy kérés, tudna valaki segíteni? -
Methionyl
senior tag
válasz
Cyber_Bird #9139 üzenetére
Nálam is ez a helyzet
Mikor megjött a könyv akkor éjjel nappal azt bújtam, de így lassan 2+ hónap elteltével nálam is kezd alábhagyni a motiváció
-
Methionyl
senior tag
válasz
Cyber_Bird #9036 üzenetére
Köszönöm a választ
. Valamiért azt hittem, hogy ilyen havonta van
-
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #8936 üzenetére
Hát ha nem is mindegyik csak a bizonyos ISBN-számmal (International Standard Book Number) elátott könyveknél, végtére is ők csak azért vámolták vagyis kérdezték meg hogy mi is van benne, mert ők se tudják és ha pont elektronikai kütyü (pl.: mobil) akkor jöhet a vám ha 45€ meghaladja (aszthiszem)
pl.: 2x rendeltem ugyan onnan ugyan olyan mobilt kínábol, egyiket megvámolták (45e mobil + 16e vám) a másikat meg nem -
Methionyl
senior tag
Csupán érdekességből mesélem el, de megjöttek a könyvek
Végül pedig felhívtam ,hogy pontosan hogy is zajlik ez a vámolás dolog hogyan töltsem ki a papírt és annyit mondtak h a fedex hungary eldönti csak írjam oda a ISBN könyv számot, aminek hála semmit nem kellet fizetnem -
Methionyl
senior tag
Engem ma (igazábol tegnap is csak nem vettem fel) felhívtak, hogy kérnek email-t mert vámkezelésen kell átesnie.. töltsem ki a lapot és küldjem vissza..
-
Methionyl
senior tag
sziasztok!
CCNA-ra készülök és úgy döntöttem, hogy külön fogom csinálni ICND1 majd ICND2. Ciscopress oldalrol szerettem volna megrendelni a könyveket(42$) de a szállítás +25$..Tud valaki valahol olcsóbban ahol megéri megvenni? Lehetőleg könyvet választanám, hogy minél kevesebbet terheljem a szemem.
köszönöm szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motoros topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Zelda Játékok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged