- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vante
aktív tag
válasz
BigManus #722 üzenetére
Ezekben a védelmekben (mint ahogy bárhol máshol is, legyen szó valami védelmi progiról), honnan tudja szerinted a felhasználó, ha még nem futott a program, hogy ártalmas lesz-e? Mert lehet valakinek védelmi vonala, de ha ő engedélyezi a telepítést vagy bármi olyat, ahol a háttérben kárt tud tenni neked, akkor ez a védelem is a felhasználón bukik el...
-
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #684 üzenetére
Mert az oldalon lehet/lehetett olyan hivatkozás vagy szkript, ami kártevőt tartalmaz/tartalmazott.
A CIS antimalware is, keresi is az ilyen kártevőket.
Ha van valami, ami csúnyaságot csinálna és bejönne, azt a memóriából kinyírja az AV BO védelme, ergo drive by védelemként funkcionál, így nem fertőződsz meg.
Ha pedig eleve folyamatosan fertőző az oldal, azt blokkolják a saját DNS szervereiken keresztül és nem is érheted el.
A 4-esben már lesz viselkedés alapú blokkoló plusz virtualizáció is, de arról nem tudok, hogy szoftveresen blokkolni akarnának oldalakat...Antispam van, le is tölthető, de nem ajánlom, mert nagyon körülményes a használata, bár nagyon eredményesen végzi a dolgát.
-
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #447 üzenetére
Ami nem is meglepő, hiszen elég jól rejtőzik a kicsike, ráadásul az avast-ban még nincs heurisztikus modul. Az 5-ösben viszont már lesz.
Nálam is kellett az mbam segítsége, mert a comodo av-je ugyan jelezte és törölte is, de maradtak nyomok, amiket az említettel szépen eltávolítottam.
-
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #438 üzenetére
Ő azaz Én igen.
A felismerési aránya már jó, a reakcióideje is, ám még kicsit sok a fals riasztása, ami elvileg drasztikusan le fog csökkenni a hamarosan megjelenő 3.10-esben.
Meglássuk.A D+ egymagában elég lenne, mert mindenre jelez, csak tudni kell használni. Mostani állapotában a CIS nem egy felhasználóbarát program, nem ajánlom átlagos júzereknek, mert túl sok interakciót igényel.
Az év végén(vagy kicsit később) megjelenő 4-es verzió ebben a tekintetben is sokat fog javulni...Rootkiteket keres, aktívakat valós időben is.
Email csatolmányt valós időben szintén nem, csak ha aktivizálódik, azaz ha megnyitnád.
A 4-es ebben is más lesz, mert lesz egy viselkedés alapú blokkolója, virtualizációval kiegészítve, tehát már letöltődés előtt jelezni illetve blokkolni fog, ha szükséges.SWAT: Megbízható, elhiheted, ha szar lenne, nem használnám. Tudom, hogy Te Avast! párti vagy, jó is, de nagyon lassú és rengeteget eszik. Használtam majd egy évig.
-
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #376 üzenetére
Tűzfal/speciális/hálózati biztonsági házirend/globális szabályok/icmp protokoll/a kérdéses tiltása, jelen esetben ez a visszhang kérés.
Amúgy a tűzfal fusson legalább egyedi módban és akkor mindenre rá fog kérdezni, ami a szabályoknak nem megfelelő illetve minden ismeretlen alkalmazás esetén is.
Ha a pingelést tiltod, akkor a hálózati megosztás (P2P) nem fog működni -
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #260 üzenetére
Menet közben én is láttam ezt a problémát a felismeréssel, és kiderült, hogy a legfrissebb CIS verzióban megjelent egy bug, ami miatt jóval kisebb lesz az adatbázis, ezért a felismerése is!!
Ha gondolod, telepítsd újra, majd ellenőrizd, hogy az adatbázis mérete meghaladja e a 90MB-ot! Ha nem, a scanners mappában nevezd át a bases.cav-ot, majd a repair mappából másold át az ottani bases.cav-ot. Ezek után indítsd újra a géped és frissítsd az adatbázist.Utána jó lesz!
Az eicar is meghal... -
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #260 üzenetére
Attól, hogy letölt valamit, még nem történik semmi. Ha történni szeretne, akkor megfogja. Hol itt a baj? Az, hogy az eicar tesztvírusokra nem jelez, szerintem, nem érdekes, mert nem is tesznek ezek a minták semmit...
A safe surf csak olyan oldalakra jelez, melyek fertőzöttek lehetnek, illetve memória túlcsordulásos védelmet biztosít, ergo, erre a tesztmintára miért jelezne?
Nálam azóta fut a CIS, mióta megjelent az első béta, fertőzésem nem volt, időnként szoktam ellenőrizni más keresőkkel is(avira, kaspersky, mbam), nem találnak semmit.
Különféle vírusmintákon tesztelve sem vallott szégyent, ha pedig olyan mocsadék van, amit az av motor nem ismer, megfogja a D+ modul. Ennyi.
Koránt sem igaz, hogy nagyon gyengén muzsikál, sőt...
De a Te döntésed. -
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #258 üzenetére
A letöltést engedni is fogja, mert csak az aktivitásra jelez...ezen változtatni fognak a négyes verzióban, mert lesz egy webvédelmi modul is, viselkedéselemzővel, ami az adott oldalra lépéskor vagy a letöltéskor jelezni és blokkolni is fog.
Az eicar-ra általában nem jelez...valódi mintákon próbáld ki, például az antivírus topikból is letölthető csomagokon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Villanyszerelés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Mobil flották
- Formula-1
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest