- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Integrálja a Honor saját asszisztensébe a DeepSeeket
- Végre bemutatkozott a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Google Pixel topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
Nekem a home szerverem egy N230-as Intel Atom 2GB-rammal, 2008ban vettem [link] ("pechkemre" pont 1 hónappal a 2 magos N330 model megjelenése előtt).
ami rajta megy egy Ubuntu 20.04LTE (nem láttam okát frissíteni, de erre 12.04-ről lett anno frissítve fokozatosan pár évente):
ftp, samba, php (7.0-8.3 ... állítható a verzió), mysql, owncloud, home assistant, minecraft server (1.7 ... még régről, de máig fut... igaz, nem bírja a ram miatt túlzottan a sok embert.. max 2-3).. meg pár általam írt script ami backupot kezeli (azt fontosabb dolgokat szinkronizálja felhőbe is).
Igazából bírja.. csak mivel az alaplapon egy 100Mbit/s-os vezérlő van csak, így a PCI foglalatba van rakva egy Gigabites kártya, de a PCI nem tud annyit magában, így kb a gigabites tempó 80%-át tudja hálózaton át.
Annyi, hogy kondenzátorokat cseréltem úgy 3 éve az alaplapon mert már kipupposodtak (meg elemet 2x kapott ez idő alatt)
de már tervezem, hogy cserélem idővel.
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
brabbitz
aktív tag
Ilyen szempontok alapjan akkor erdemes lenne megis megpalyazni egy AM4-es G-s procit. Azok iGPU-ja korrekt ereju. Sajnos az AM4 meg budget kategoria az AMD szamara, ilyen szinben meg nem lehet elengedni az AM4 kezet. De pont most nezegettem hogy eleg draga most gepet epiteni meg hasznaltan is. 4670K-mat lehet kesobb fejlesztem igy.
-
Egy A85X/A8-5500/16GB alapú gép van beállítva itthon amolyan mindenesnek. Az APU 2012-ben került kereskedelmi forgalomba és hát... 2025 van. Általános dolgokra böngészni, youtube, filmet nézni még mindig tökre elég de ha mondjuk kijön a füst az alaplapból lassan már használtan sem kapok hozzá másikat. Szóval újítanék. De az AM4 is már kilenc éves az idén, nem szeretnék egy halott platformba invesztálni. Legolcsóbb AM5 APU 60k környéke jelenleg és a bivalyerős forintunknak hála nem is nagyon számítok rá, hogy olcsóbb lesz mostanában. Épp ellenkezőleg. Ha létezne irodai gépekbe szánt jóárasított 6 de akár csak 4 magos AM5 cucc alaposan visszavett órajelekkel és kiherélt GPU-val már rendelném is megfele. De nincs. Egy alaplap + APU páros már 100k, feltéve ha a legolcsóbbat veszem mindkettőből. Vicc.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
válasz
Jesus_Shaves #13 üzenetére
Én akkor szoktam lecserélni a gépemet ha már teljesen elavul és számomra már a használhatatlanság határát súrolja. Ez általában ~10 éves ciklust jelent és lassan újra esedékes lenne. Ha lenne valami fapados jóárasított proci AM5-re 30k körül biztosan azt választanám még ha ár/érték arányban nem is az a legjobb.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
Exelsior
senior tag
válasz
Jesus_Shaves #13 üzenetére
Csoda hogy gondolt ránk az AMD ezekkel a processzorokkal.
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
-
pkornel
aktív tag
Én meg pont egy nappal vettem előtte 9600X procit
Még jó hogy egész jó árban vettem mert szerintem nekem a sima 9600 is elég lett volna bőven.
-
Van, csak nem nekünk.
Ryzen 3 8300G vagy a 8500G a belépő. Csak az egyik OEM.De ha 5. genem lenne, én sem váltanák.
[ Szerkesztve ]
Mert a poligám antropomorfizmus és az epidemikus geocentrizmus mai szintje termodinamikus démonizmust, valamint elektrosztatikus dualizmust kelt bennem.
-
DraXoN
addikt
Tudom... de jó lenne azért valami frissebb dolog.. volt AM4-em 1600AF-el majd 5700X-el ... szerettem. Majd lehet lesz is még (mert nem igazán jöttek kis cpu-k mostanság se), bár ki tudja mi-hogy lesz előre, terveim vannak, de szeretik keresztűlhúzni
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
-
pilu85
őstag
Igen. Pont emiattél vettem kb. Fél éve 7600x-et 62-ért. Tudtam, hogy hiába várom meg a következő gen-t, az jó darabig horror áron lesz, annyit meg biztos nem várok.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
DraXoN
addikt
lehetne már pár belépő cpu modell AM5-re is
-
Exelsior
senior tag
válasz
nightwolf37 #1 üzenetére
Én sem fogom az biztos egy ideig. Nem rég vettem egy 5700X3D-t. Nekem az játékra bőven elég.
Lesznek ezek mind olcsóbbak ahogy öregednek.
Akinek nem sietős annak érdemes várnia.
Hamarabb rakom azt a, plus pénzt egy újabb Vga-ba.Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
Hun'reeth
őstag
válasz
nightwolf37 #1 üzenetére
Elvileg.
Ha ezek az elb... tt árak maradnak sosem lépek AM4-ről.
Teljesítménykényszer meg egyáltalán nincs.''Öregember nem gyorsvonat!''
-
nightwolf37
junior tag
Ryzen 5 9600 elvileg 100k alatt kell majd jönnie, legalábbis a 9600x árából kiindulva. D
Új hozzászólás Aktív témák
ph Ezeket a cég nem említette meg a CES előadáson, de a partnerek standjain már feltűntek a termékekben.
- AMD Ryzen 5 5600 sAM4 OEM processzor Cikkszám: 100-000000927
- Hibátlan - INTEL Core i7-9700 8mag 8szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
- Gondolkodjunk? Ryzen 9 3900x Érdekel OEM Hibátlan CPU INGYÉ FOX
- BESZÁMÍTÁS! - Új Intel LGA1851 Processzorok & Alaplapok
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest