- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
Andralin #646 üzenetére
Mindkettő jó. Meg kellene nézned, hogy melyik kiernel az. A pontos verziószámmal kell hivatkoznod rá:
yum info kernel vagy yum list kernel.A másik megoldás a grub átállítása. link. ez a leírás kell neked.
Sajna a grub 2-t egyáltalán nem ismerem. Sokkal bonyolultabb, mint az 1. ott /boot/grub/menu.lst volt és a default=1De itt a 2. pontban olvashatod:
awk -F\' '$1=="menuentry " {print i++ " : " $2}' /etc/grub2.cfg
Rootként futtatod, ez a parancs kilistázza, hogy mi van a grub menüdben.
grub2-editenv list
Ez kilistázza, hogy melyik sor az alapértelmezett.grub2-set-default 2
Ez pedig beállítja. VIGYÁZZ! Mert itt nem úgy számolunk, hogy 1 2 3 4, hanem úgy, hogy 0 1 2 3
Tehát a második sor, az egyel régebbi kernel a 1. lesz. Nem a 2.Viszont valami ismerőst oda állíthatnál a gép elé, hogy nézze már meg, hogy mit csinál a friss kernellel. Meg ha ott van, akkor rezetelhetné is.
-
-
Ablakos
őstag
válasz
Andralin #630 üzenetére
Én úgy tudom (így használom), a /etc/yum/yum-cron.conf naponta fut le. Itt a frissítésekről csak levelet kérek.
(update_cmd = default
update_messages = yes
download_updates = no
apply_updates = no
)
A /etc/yum/yum-cron-hourly.conf -ban a kritikus hibákat (update_cmd = security) letöltetem/frissíttetem és levelet is kapok erről. Ez óránként lefut.Nekem sajnos eddig tart a tudásom. A hibáról talán Vladi mester...
-
-
Andralin
aktív tag
válasz
Andralin #622 üzenetére
Most már lassan be van lőve a szerver véglegesen, minden fontos dolgot beállítottam rajta.
Illetve még egy nagyon fontos dolog hiányzik.
Hogyan, milyen paranccsal tudom lekeresni és telepíteni a sürgős, biztonsági firssítéseket, security patch-eket?
Mi erre a manuális parancs, illetve lehet-e ezt automatizálni, hogy pl. minden nap lefusson kézi beavatkozás nélkül és telepítse amit kell?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- UHD filmek lejátszása
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PlayStation 5
- The Crew sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest