- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bekékült a Pixel 10a
- Poco F7 – bajnokesélyes
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
Andralin
üzenetére
Mindkettő jó. Meg kellene nézned, hogy melyik kiernel az. A pontos verziószámmal kell hivatkoznod rá:
yum info kernel vagy yum list kernel.A másik megoldás a grub átállítása. link. ez a leírás kell neked.
Sajna a grub 2-t egyáltalán nem ismerem. Sokkal bonyolultabb, mint az 1. ott /boot/grub/menu.lst volt és a default=1De itt a 2. pontban olvashatod:
awk -F\' '$1=="menuentry " {print i++ " : " $2}' /etc/grub2.cfgRootként futtatod, ez a parancs kilistázza, hogy mi van a grub menüdben.
grub2-editenv list
Ez kilistázza, hogy melyik sor az alapértelmezett.grub2-set-default 2
Ez pedig beállítja. VIGYÁZZ! Mert itt nem úgy számolunk, hogy 1 2 3 4, hanem úgy, hogy 0 1 2 3
Tehát a második sor, az egyel régebbi kernel a 1. lesz. Nem a 2.Viszont valami ismerőst oda állíthatnál a gép elé, hogy nézze már meg, hogy mit csinál a friss kernellel. Meg ha ott van, akkor rezetelhetné is.

-
-
Ablakos
addikt
válasz
Andralin
üzenetére
Én úgy tudom (így használom), a /etc/yum/yum-cron.conf naponta fut le. Itt a frissítésekről csak levelet kérek.
(update_cmd = default
update_messages = yes
download_updates = no
apply_updates = no
)
A /etc/yum/yum-cron-hourly.conf -ban a kritikus hibákat (update_cmd = security) letöltetem/frissíttetem és levelet is kapok erről. Ez óránként lefut.Nekem sajnos eddig tart a tudásom. A hibáról talán Vladi mester...
-
-
Andralin
aktív tag
válasz
Andralin
üzenetére
Most már lassan be van lőve a szerver véglegesen, minden fontos dolgot beállítottam rajta.
Illetve még egy nagyon fontos dolog hiányzik.
Hogyan, milyen paranccsal tudom lekeresni és telepíteni a sürgős, biztonsági firssítéseket, security patch-eket?
Mi erre a manuális parancs, illetve lehet-e ezt automatizálni, hogy pl. minden nap lefusson kézi beavatkozás nélkül és telepítse amit kell?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo E490 Notebook i7/16/500
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest