Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone Air - almacsutka
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
Győzelem! Nem fogom leírni, hogy mi mindennel szopattam magam délelőtt, csak a végeredményt:
1. A dud iso-knak usb-re (vagy cd-re) írva OEMDRV lesz a labelje, így ha be vannak rakva egy installkor használható forrásba, kis szerencsével fel fogja ismerni és használni is fogja az installer őket. Ez az én gépemben csak úgy volt megoldható, ha egy 8 Gigás usb-re kiírtam a teljes*** Centos 8.1 iso-t, egy másikra meg a dd-sata_nv-3.5-1.el8_1.elrepo.iso -t, mivel csak sata vinyók vannak benne.
2. Tehát bedugtam a két usb-t, és elindítottam az installt, szépen felismerte a két sata vinyót a gépben, sikerült felinstallálni.
3. ***: Azért kellett teljes install iso, mert Nvidia nForce 430 hálókártya van a gépben, amit szintén nem támogat a Centos kernele, így nem lehet netinstallt csinálni. Úgyhogy az install után letöltöttem az elrepo-ról a kmod-forcedeth-0.0-3.el8_1.elrepo.x86_64.rpm csomagot, és felraktam rpm-mel. Reboot után lett net.
4. Ezután engedélyeztem az elrepo repositoryt, onnan felraktam a biztonság kedvéért még a kmod-pata_amd-0.4.1-2.el8_1.elrepo.x86_64.rpm csomagot is, ha véletlenül szükség lenne pata eszközre is a gépben.
5. Ezután toltam egy update-t, és szépen frissült minden Centos 8.2-re.Hát ezt szépen összehoztuk!
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Apple iPad mini 6 A15 (2021) 64GB karcmentes - 100%-os akku
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
- Apple iPhone 17 Pro 256GB Deep Blue Újszerű állapot 100% akku (51 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest