- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Európába tart a Xiaomi Watch 5, eSIM-es verzió is jöhet
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
vettem egy ssd-t, ma este rakom fel a notebookra a centos7-t.
(ubuntuval sokat küzdöttem az elmúlt napokban, de sajnos van valami ami beragad, induláskor is nagy a cpu, restart után megszűnik, majd youtube nézegetés közben időnként megugrik a cpu 15%-ról 90%-ra, és csak restart segit..)
gondoltam kicsit ismerkedni (mert türelmetlen vagyok
) felteszem vmware-be az irodai gépre, megy is, de van pár problémám:- alap desktop telepités, nem tudok ikont létrehozni a desktopra, csak egy iszonyú hűlye másolással.
(ok, ez gnome 3, MATE desktop és akkor a megszokott felület fogad)- wine -t raktam, egy 32 bites exe-t akarok inditani, de mindig ugyanaz a hiba. Nem boldogulok vele. (ez a mikrotik.com-ról letölthető winbox.exe egyébként)
wine install, 1.8.2-0.el7 megy fel a repoból, wine configot inditom, szépen megy, a wine wordpad is, stb.
A drives fülön ott van a C drive, z drive.
inditva a wine winbox.exe-tfixme:service:scmdatabase_autostart_services Auto-start service L"MountMgr" failed to start: 2
wine: Bad EXE format for Z:\home\bacus\Desktop\winbox.exe.visszalépve a wine configuration -ba, drive fülön a Failed to connect to the mount manager, the drive configuration cannot be edited.
.wine könyvtár jogosultságai jók, ha ezt letörlöm (vagy wine remove, majd install), akkor wine configuration -ban újból van drive fül, egészen a winbox.exe inditásáig.
eddig pár 10 (100) helyre centos6 -ra már raktam wine-t, soha semmilyen probléma nem volt, ezzel nem boldogulok.

Új hozzászólás Aktív témák
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 2x32GB TESZTELT, hibátlan, GARANCIÁLIS notebook RAM 2666, 3200
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ HunVillBill- 1 év garancia
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 256GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) felteszem vmware-be az irodai gépre, megy is, de van pár problémám: