- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Magisk
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Aktív témák
-
RnJ
tag
A VPU Recovery, ha jól tudom, arra szolgál, hogy ha húzod a karid, fagyás elött visszaállítja a frekiket alapra! Tehát ha nem húzod, nem is kell bekapcsolni!
Akkor tutter hasznos, amikor keresed a kari ''végét'', mert ha épp lefagyna valami tesztprogramban, akkor nem reboot, hanem visszaállítja alapra az órajeleket a VGA kártyán, megint egy próba kicsit lejjeb, és ha többszöri futtatás (pl.:3DMark200x) után is minden okés, és végigjátszottál egy fél napot a kedvenc VGAfaló játékoddal, és minden okés, akkor ki lehet kapcsolni!
funkusz -
Sityu
csendes tag
kihúztam, megtisztítottam, visszaraktam a videókártyát, újraraktam a rendszert, a drivert, a prgoramokat, amik reklamálnak, de semmi hatás.
kiktattam az agp fast write-ot, az agp-s textúra gyorsítást.
van még valami más lehetőség biosfrissítésen kívül? /egy hónapos az alaplapom meg a procim, szeretném ezt elkerülni. -
Sityu
csendes tag
Nálam is előjött a VPU recovery, bár elég rég, de a hardwireden is csak most fedtem fel, és onnan irányítottak át ide.
Letöltöm a játékok demóit, gyönyörűen mennek (far cry, hitman contracts, painkiller). Megkapom a full gémeket, folyton vpu recovery miatt kilép.
Amd 2000xp, 512DDR 333mhz, Ati RadeOn 9100 - ezek a
gépem főbb jellemzői.
Kipróbáltam a 4.2, 4.3 és 4.4-es driverekkel is,
mindnél ugyanaz a helyzet. (régebbi drivert mondták -
4.3, de azzal se)
Gépem nincs túlhúzva, minden ''gyári'' beállítással
megy.
Az alaplap, processzor vadiúj, a videókártya volt már szervízben, játékokat mindig rendesen patcholom, mégis kilép/fagy 1-2 recoverelés után.
Ha valaki tud, helpeljen megfele plíz! -
zooly
aktív tag
Paranormális... Nekem 9700-al is előjött, aztán feltettem mégegyszer, akkor megszűnt. Valszeg tényleg a telepítője rossz a 4.2-nek.
:( -
Terrorista
senior tag
Üdv!
Nekem egy Sapphire Radeon 9600XT FireBlade-em van és Én is észrevettem ezt a VPU Recover bugos dolgot...
Először a 4.1 Catalystot használtam és semmi hiba nem volt, majd később föltettem a 4.2-est és azzal előjött ez a bug...
Day of Defeat alatt néha írtózatos módon beszaggatott a gép és elkezdte fentről lefelé betölteni a képet képkockánként, majd kb 3-5 mp múlva benyomott egy VPU Recover hibát észlelt ablakot...
Rányomtam a bezárásra majd folytattam a játékot.. Kb. 1 perc múlva ismét ez a hiba...
Leszedtem és visszaraktam a 4.1-et és megmaradt a bug... Ezért hát most ki van kapcsolva ez az opció...
Baj az ha nincs bekapcsolva a VPU Recover és mi hiba történhet ha nincs bekapcsolva???
Arra is gondoltam, hogy újrahúzom a rendszert de nincs kedvem ezért is kapcsoltam ki...
Ja a kártya nem volt húzva csak csumán volt a grafikai beállítás.. Úgyis próbáltam, hogy levettem mindent de semmi változás... -
agostonl
tag
válasz
J.J. András #16 üzenetére
Jah! :t
Ez a bajom az ATI cuccaival.
Van egy ATI TV WONDER PCI TV kártyám, az előbb említett Radeon 9200.
A TV kártya driverét csak úgy tudom felrakni, ha a 7.1-es Multimedia Center-el kezdek, és így megyek a legfrissebbig, nem uninstallal, hanem ráhúzom. Különben nem műxik. :F
Most nehogy már a Catalyst driver telepítője is ilyen vaczak legyen!!! ;] -
agostonl
tag
És MEGVAN!!!
Nem fogjátok elhinni.
Az új driver telepítése előtt leszedtem a régit, a karit meg beállítottam szabvány VGA-nak, majd nyomtam a 4.2-es drivert.
Ennek ellenére valahonnan előszedett a winfos valahonnan egy régi ati2dvag.dll-t. ;]
Odatettem neki az újat és lássatok csodát! :C
Köszönet mindenkinek a hasznos tanácsokért! :)) -
agostonl
tag
válasz
J.J. András #13 üzenetére
Oké már megtaláltam.
Most fogom kivenni a VGA-t, a driverek közül 3.8-tól fölfele mindent kipróbáltam. -
J.J. András
őstag
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=35918&start=150#msg177[/L]
itt keresd , és ide írj be, talán benéz ide Rudi......de ha írsz neki e-mailt, az is jó...
én paszolom.....próbáltad már kivenni a VGAt, a finomított 3.1-es XPs Catalysttal használni stb...?
akkor is ezta hibát írja kia VGA ? -
agostonl
tag
válasz
J.J. András #11 üzenetére
Milyen rudi? :U
-
sts
csendes tag
Egy haveromnak hasonlókat csinált a zsír új 9600xt. Kölcsönadta egy hétvégére, nálam nem csinált semmi ilyesmit, visszaadtam és azóta nála se. Megjavítottam :)
De viccet félretéve, neki valószínű nem teljesen jól passzolt a kártyája a foglalatba. Próbáld meg kivenni, kicsit tisztogatni kártyát/fogalaltot, újra berakni. Egy (két, három) próbát megér. -
agostonl
tag
válasz
J.J. András #7 üzenetére
Hát ez az... Nem találok sehol BIOS-t Connect 3D Radeon 9200-hoz! :O
-
CounterBoci
senior tag
mi az a vpu recovery??
-
agostonl
tag
válasz
J.J. András #4 üzenetére
Nem szeretek tuningolni, mert nekem a melóhoz stabil rendszer kell.
Windows XP SP1 HUN oprendszerem van. -
Trak
addikt
válasz
J.J. András #2 üzenetére
Nekem BBA Radeon 8500 nél 3.8 és 3.10 tökéletesen jó.
4.x -eseket még nem próbáltam.
Nincs húzva a kártya. -
agostonl
tag
válasz
J.J. András #2 üzenetére
Tuti, hogy nem a 4.2 driver csinálja, mert végigpróbáltam 3.8-tól felfelé az összeset, és ua. a probléma.
-
J.J. András
őstag
nekem olyan brutálisan viszaesett a teljesítménye a R8500-osmnak, hogy fogtam aazta szutyok Catalyst 4.2 -öt, és dobtam a szemétbe.....még hogy optimalizációk a régi VGAkhoz...szerintem valamit kurvára elbasztak benne, vagy elfelejtették volna, hogy milyen volt a 2001-ben picra dobott R8500 VGA R200-as chippel szerelt architektúrája...?? -kétlem :(
-
agostonl
tag
Hali!
A problémám a következő:
Adott egy Connect 3D Radeon 9200-as 64 Mb-os videokártya, és a 4.2-es Catalyst driver. :B
Bármilyen terhelést nyomok a kártyára, hibátlanul megy, de ha elindítom a M$ Word-öt, és 3-4x minimize-maximize-t csinálok, vagy előtérbe-háttérbe küldöm a progit, a VPU recovery közli, hogy végzetes hiba történt, és kidobja az eredeti ATI drivert. :O
Ha kikapcsolom a VPU-t akkor szimplán restartol a gép, majd ati2dvag.dll hibát jelez. :(((
A videokártya nincs húzva, aktív hűtése van.
Ismétlem, bármi mást csinálok, semmi baja a karinak. :F
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3,6 GHz fölé kúszott a Galax GeForce RTX 5090D GPU órajele
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- LEGO klub
- CPU léghűtés kibeszélő
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest