Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo01
őstag
válasz
wwenigma #29778 üzenetére
Köszi az infót!
Ha viszont ugyanúgy továbbfűzök az erősítőből egy hdmi-t a tv-be akkor már az is megjelenítőként fog szerepelni!A hangbeállításokat megnézem de az a HDMI kábel van az erősítőbe kötve ami eddig és most nem jelenik meg az aktív hangeszközök között a Denon avamp!
Ezt az ARC-os verziót, hogy kell bekötni? Megy egy hdmi a tv-be és onnan hogyan??
A tv hangja nem gond azt optikán már megoldottam! -
gabo01
őstag
válasz
wwenigma #29776 üzenetére
Eddig úgy volt összekötve, hogy a hdmi kimenet-ből ment a jel az erősítőbe onnan meg a tv-be és működött is de mivel az erősítő egy régebbi darab ezért sem ARC-ot nem tud sem 3D-t (HDMI 1.3a)!
Azért akartam külön kimenetre tenni a tv-t, hogy tudjak 3D-t nézni!Elvileg a kártya kezel 3 különböző ezközt is ha jól tudom nem?
Az általad említett megoldással átmennek a HD hangok is a tv-ből?? -
lehella
senior tag
válasz
wwenigma #29713 üzenetére
_DiEGO_: Ez a kártya nem tud 3 monitort kihajtani, a kártya topicjában már utána jártunk, tisztáztuk. A kép amit mutattál megtévesztő, ha lejjebb tekerünk a speckónál látható: "To support 3 displays, one of the monitors has to support DisplayPort". Nekem nincs DP csatlakozóm, ezért használnám az átalakítót. Van két DVI és egy HDMI eszközöm.
Csak USB2-re kötöttem az átalakító áramforrását, de kipróbáltam külső áramforrásból is, akkor se változott a probléma. Ez a DVI elosztó mondjuk még azok közé tartozik, amit nem próbáltam ki...Tartok tőle, hogy csak képet másolna egy ilyen kábel.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
wwenigma #29711 üzenetére
Akkor olvass utánna , de szerintem a képek is rohadtul magukért beszélnek , hogyan is kell 3 és több monitort működtetni .... DP átalakítóra nincs is szükség ... fasza volt aki megvetette szerencsétlennel és USB3 portból akarja tápláltatni ... NEKEM műkszik ! én tapasztalatból beszélek ! nem találgatni és tippelgetni kell mások rovására ... de ez inkább nem is neked , hanem KATT -nak szól !
Neki a VGA-hoz kell igazodni ... megvan mit hova s hogyan ... máris műxik .
-
válasz
wwenigma #29688 üzenetére
Én ha jól értem a kártya DP portját akarja DVI jellé alalkítani.
Itt az ütközés magánál a DP port használatánál lehet, ha van... mert a DP pl képes USB jelet is továbbítani, plussz lehet használ bizonyos erőforrásokat ilyenkor a vezérlője... vagy fene tudja.
Nagy kár hogy nincs a procijában GPU, mert akkor alaplap + VGA kártyával simán meg tudna hajtani 3 vagy 4 monitort is.
Sőt most nézem itt a chipsetben van egy HD 4250 GPU.Miért nem próbálod meg alaplapról hajtani akkor a 3. kijelzőt?
-
lehella
senior tag
válasz
wwenigma #29688 üzenetére
DP -> DVI átalakítást végez, sőt igazából elég csak az átalakítót bedugnom a videókártyába és máris eltűnik az USB3 vezérlőm az eszközkezelőből. Más megoldásom pedig nincs 3 monitor használatra. Remélem az IRQ ellenőrzésből látok valamit, ha az alaplap gyártója nem talál ki valami jobb megoldást, akkor ez reménytelen ügy
-
katt777
félisten
válasz
wwenigma #29525 üzenetére
Miért nem tanulsz meg olvasni végre?
HA rendesen pörgő hűtéssel is túlforrósodna a kártya... ja, de hát még leszabályozott hűtéssel is bőven határértéken belül van.Mintha ezt már írtam volna?
Meg azt is, hogy lekapcsol, ha túlforrósodik, nem megy tönkre, a messziről érezhető hőhatásról nem is beszélve.Többször nem írom le, próbáld te többször elolvasni, amit mások írnak.
Felőlem szétszedheti, lesarkazhatja, tönkreteheti a kártyáját (kifizeted neki, gondolom, és nem egy másikat akarsz rásózni).
Feltételezem, van annyi sütnivalója, hogy ex-4870-tulajoknak higgyen, és ne barmoljon szét egy 98% eséllyel teljesen OK kártyát. -
katt777
félisten
válasz
wwenigma #29522 üzenetére
85°C a GPU (nem nézted meg, ugye?), ami azt jelenti, hogy jó a paszta, de még a 100°C MemIO sem sok (amit szintén nem olvastál el). Józan ésszel először megnézi az ember rendesen pörgő ventivel, 98%-ban semmi más baja nincs ennek a kártyának.
Ha láttál volna már "kőpasztás" kártyát, tudnád, hogy a bekapcsolás után pár mp-cel már sütne ki a forróság a házból (csak egy idióta fogná meg a bordákat), és le is állna a kari (amit szintén nem olvastál el).
De legalább gondolhatnád, hogy (veled ellentétben) nem beszélnek hülyeséget azok, akiknek már volt ilyen kártyájuk, és pl. 3-4 év után is gondtalanul használták (driverektől most tekintsünk el). -
katt777
félisten
válasz
wwenigma #29520 üzenetére
Miért kéne?
(Már ha ért hozzá az ember.)
Ha 80%-on pörögne a venti, a 80-100°C akkor is beleférne. Eddig egyetlen VGA-n (egy HIS 3870 volt) kellett pasztát cserélnem, de azt újan kaptam kőporral. Semmi baj ezekkel a pasztákkal (legalábbis a jobb gyártókéval), annál inkább a raktárkészletek helytelen (magyarországi) tárolásával.
ÉN utoljára tanácsolnám bárkinek, hogy szereljen szét egy jól működő kártyát, és kizárólag akkor, ha VALÓBAN túlhevülne (és emiatt persze 1-2p alatt le is állna a gép). Még akkor is, ha hardverek eladásából élnék. -
bozont
veterán
válasz
wwenigma #29517 üzenetére
Dehogy sok, a 4800-as széria egyszerűen ilyen forrófejű volt. Nekem egy Vapor-os 4870-em volt és az 80 fok körül volt gpu és vrm terén, idle meg 60. A ref kártyák elmentek akár 90-100 C°-ig is. Néha még feljebb is, bár az már tényleg nem volt egészséges. De 80 C°-nál még nem kell aggódni.
mod.: De ahogy nézem 27%-ot pörög a venti wot közben, be kell állítani hogy még feljebb vegye még, 35-40% körül pörögjön a venti. Itt még talán nem lesz olyan hangos, viszont a hőfokok javulni fognak.
-
-
katt777
félisten
válasz
wwenigma #29442 üzenetére
Ne nekem mondd, hanem annak, akinek baja van vele.
Ahogy nézem, ezek viszont nem CC beállítások.
methyl: Kábelre értettem, bocs, ha félreérthető voltam. Anno amúgy kipróbáltam, nekem 3 csatim is van a monitoron, ill. egy CRT monitorral, de a TV képet sehogy nem tette ki, szóval hanyagoltam. Amúgy nálam olyat csinált, hogy csatlakozástól függetlenül hiába állítottam be, melyik legyen az 1. monitor.
Hát akkor csak vmi driver lesz. +1 5let: alaplaphoz mindenképpen gyári meghajtót telepíts (AHCI driver, stb, gyári support linkről). APU-hoz lehet próbálni ajánlottat v. legfrissebbet, volt egy 14.8, asszem az pont APU-khoz készült.
hegegege: Ezt driver és játék is okozhatja. Próbálj kézi profilt beállítani, nálam BF4-nél segített a minőség AMD optimalizálás helyett. G.Ev-et eleve fel sem telepítem, és nincs ilyen gond, legalábbis más játékban nem volt, ez nincs meg.
Extremex: Telepítsd az ASUS saját driverét, de legfőképpen az energiavezérlő alkalmazást. Neve most nem jut eszembe, sokkal jobb bármilyen driver/win beállításnál. Nagyon jó szoftok vannak a supporton. Jó pár laptopra tettem már wint és persze az ajánlott alkalmazásokat, és soha semmi gond nem jött elő. Mindemellett a legbutább laptop sebességét sem fogták vissza érezhetően.
_DiEGO_: AMD által is elismerten alkalmazás és hardver kérdése, előjön-e vmilyen bug v. sem. Ha nem, mázlid van. De megpróbálhatod az AMD "optimalizált" beállításait minőségre tenni, aztán kiderül, azt is gond nélkül bírja-e. Mondjuk 11b2-vel BF4-nél éppen ez oldotta meg a gyári beállítás okozta laggolási problémát.
-
katt777
félisten
-
Ren Hoek
veterán
válasz
wwenigma #29412 üzenetére
Ugyan ezt csinálja kiterjesztett asztalnál is. Egyelőre valszeg marad a DVI kihúzogatása, mint egyetlen módszer, amit a külföldi fóromon javasoltak
Régen az volt a metódus, áraktam 24 hz-re nVidia driverben duplicate kijelzős módban, a monitoron ilyenkor érezhetően 24hz-es kép ment, TV-n meg tökéletes vetítés. (tudom a player is meg tudja csinálni, de valahogy ezt szoktam meg, csak egy katt volt) A kiterjesztett asztal amúgy is szopó szerintem, ha nem egy szobában van a TV és a PC, ez nekem a fő bajom.
Szóval egy egyszerű 24 hz-es duplicate screen működik bárkinél is, újabb AMD kártyákon? Ha igen milyen beállításokkal? (Ha működik valakinél, akkor legalább tudom, hogy én szarok el valamit)
(de a HP driver nekem jól működik, bár azzal is volt némi szopás Win 8 -> 8.1 váltáskor, csak ugye régi, és pl úgy tudom Mantle meg új dolgok nem mennek benne, ezért kell az orosz driver egyes játszósoknak. )
-
Ren Hoek
veterán
válasz
wwenigma #29410 üzenetére
Feltelepíthetem, csak szar, nem ismeri fel rendesen a kártyát, szenzorok nem működnek stb... ezért kell az orosz hekkelt driver...de mind1 le is fosom, azon nem játszok, csak adjon ki rendesen képet, meg tudjak vetíteni 24p-t róla, de a mai napból kiindulva az is horror lesz.
Ja és NEM a 24 hz-ből fakadó szaggatás, hanem brutál nagy képszétesés a probléma, amit csak az old meg, hogyha kihúzom a monitort. Most komolyan nem bírja egyszerre a két kijelzőt a VGA? Ezt javasolták angol fórumon. Eszem megáll...
Monitor is Full HD 1920x1080 meg LG is.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
wwenigma #29408 üzenetére
Érdekes, hogy nV drivert felraktam, egyből ment a lejátszás Gom Playerrel, codeccel, tökéletesen elsőre. Itt most nem a lejátszó szaggat, hanem a Win felülete is, youtube is.
Az AMD-s korszak szűz winnel kezdődött, egy régebbi driverrel még korábban, tehát driver nem zavarhatott be. Vagy ez komoly, hogy driver frissítésnél le kell gyilkolni előtte a régit?
Leszedtem az új Omegát, az automatikus driver frissítővel. Package errort ír (miért?)
Leszedtem külön kiválasztva az eszközt, Package error. és a fenti hibaüzenetet adta, de azért befejeződött a telepítés (ezelőtt rengetegszer raktam már fel Catalyst drivereket más gépekre és SOHA ilyet adott ilyet)Ez off, de ezért különösen k... anyját az AMD driver részlegének, amire felszenvedtem a vadi új HP Probook 450 G1-re, 20 féle Catalystet, (általános probléma sajnos, hogy nem működik együtt az Intel Hybrid móddal sajnos, és egyetlen hivatalos AMD Catalyst sem jó hozzá csak hackelt orosz driver, és a HP-s ősrégi... de mind1, legalább most stabil, és megy... notis topicban szidják folyton az AMD-s drivereket is)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
wwenigma #29253 üzenetére
Hát, mert egyébként jól működik, ilyen stabil még sosem volt semmi (még a négylábú konyhaasztal sem ilyen stabil, mivel azon kék terítő van és billeg), meg amúgy is mindössze ennyi probléma jelentkezett
- ...
- ...
- ...
.
.
.
.
stb..Ja és már 2 napja van használatban, szóval ez nem is sok.....
Egyébként tényleg, én sem értem ezt. Sőt még a rendszerpucoló/gyorsító/optimalizáló programok nagy részének használatát sem igazán tudom, minek használják.
Hozzám is szokott kerülni 1-2 gép mindenféle problémával megtűzdelve, de nagyon sokszor ott figyelnek az asztalon ezeknek a rendszeroptimalizáló programoknak a parancsikonjai. Aztán, mikor mondom, hogy a 256 MB RAM-ot kellene bővíteni és nem ilyen fölösleges tucatszemét programokat futtatgatni, amiknek még csak látszat hatásuk sincs, akkor néznek rám kerek szemmel, hogy a 256 MB RAM az kevés?
Eredetei forrásból származó OS pedig alap. Ezzel máris kikerüljük a legtöbb keylogger-t, hogy mást ne mondjak
-
Rossi
addikt
válasz
wwenigma #29199 üzenetére
Nekem pl. 14.9 óta az express uninstall is fennhagyta a ccc-t, azt külön le kellett szedni.
Egyébként lehet itt vitatkozni driverek megfelelő uninstallján, installján, de a gond ott kezdődik, hogy mint felhasználónak ezzel foglalkoznom kell egyáltalán.
Elköltöttem több, mint 400-450k-t egy gépre (egy év alatt mondjuk), amiben benne van a jogtiszta win 8 (8.1) is.
Miért egyértelmű, hogy az egyes komponensek (jelesül VGA, de pl. Xonar DG-mhez is csak béta driver van) mindenféle illesztőprogramjait nekem kell összekukáznom, meg tutujgatni, hogy működjön, lehetőleg minimális hibával, mert manapság semmit (driver, szoftver) nem tudnak úgy kiadni, hogy hibátlanul teljesítse a feladatát...
Hol van az az összeg, amiért olyan supportot kapok, hogy semmit se kelljen manuálisan frissítgetnem, hanem minden működjön gond nélkül?
Költői kérdés volt.
Eddig ezt csak az iOS 7 utolsó kiadásainál tapasztaltam, de a 8-al ott is jöttek a bugok... -
Rossi
addikt
válasz
wwenigma #29197 üzenetére
Szerintem akinek semmi probléma nem lép fel driver install után, az nem jön ide "sírni".
Csak jobb, ha valaki végigcsinálja az express uninstall all software-t, utána meg még a DDU-t is, mintha csak rátelepíteni a régi driverre az újat.
De majd szépen mindenki eldönti, hogyan látja jónak.
-
VGYke
addikt
válasz
wwenigma #29180 üzenetére
és
Sajnos nem olvastam...
Utoljára tegnap, csütörtökön sz@rakodtam, de ma (pénteken) gépbekapcsoláskor automatikusan jött KB3004394 frissítés.
Innentől kezdve minden rendben (14.9 uninstall, 14.12 install):Anyagi hátrányt okozott az MS; nettó 4-6 óra telepítgetés kísérletezés idegeskedés alatt jelentős mennyiségű sör fogyott el, ezt ki kell fizetniük!
-
törölt tag
válasz
wwenigma #29149 üzenetére
Akkor olvasd át még 2x miről is van szó ...
NEM reballozni akar
néha segít egy kis hőkezelés bizonyos gondok esetén
ha meg nem , akkor kell vinni , vagy elküldeni olyan szervizbe ahol futárszolgálattal oda/vissza 20K -ból megvan és 1/2 év garit is adnak ...
Aki meg illet csinál , annak meg már van valamennyi " sütnivalója "hozzá
(#29151) wicken
beelőztél ...
-
wicken
tag
válasz
wwenigma #29149 üzenetére
még mindig jobb, mint a sok jó tanács a sütőben melegítéshez
aztán ha szar lesz a kondi nem értik mi a bajnálam ez a sütőben 300 fokon a csúcs.. .
én egyébként erre rendszeresített infra asztalon melegítem hőfokszabályzóval, időre szépen fel átfújás után meg szépen lassan lehűtöm. ahogy kell.
persze teljesen lecsupaszítom a kártyáról az összes olvadós alkatrészt, ha már többszöri beavatkozás, akkor a gpu védő kupakot is leszedem.
ha csíkozós a kártya, akkor általában 2-3 hónapig jó megint.
de javasolt a venti fordulatot emelni 10-15%-al. vagy több ventis hűtést felrakni a gyári helyett.na de ez egy driver topic
-
törölt tag
válasz
wwenigma #29099 üzenetére
A rövidített változat:
http://prohardver.hu/tema/windows_8_olvasd_el_az_elso_hsz-t_warez_tilos/hsz_58636-58636.html
http://prohardver.hu/tema/windows_8_olvasd_el_az_elso_hsz-t_warez_tilos/hsz_58641-58641.html
http://prohardver.hu/tema/windows_8_olvasd_el_az_elso_hsz-t_warez_tilos/hsz_58646-58646.html
Olvastam itt a topicban, hogy az Omega sokaknál nem települt. Tegnap én is megcsináltam a teljes eltávolítást, és alapról nekem sem installálódott fel, szóval biztonsági mentésből húztam vissza az egész rendszert.
-
szabonagyur
félisten
válasz
wwenigma #29079 üzenetére
Mindegy fent van a WU minden cucca, a HD7750-nek meg jó a régi catalyst is
noti fronton meg nem tudok frissíteni a zártság miatt úgysem.@(#29082) katt777: mert AMD driver mindig tökéletes? Csak arról nem tudok elmenni amikor tönkrevágta a TV tunerem képét a 13.12... Gondoltam beírok ebbe a témába, hátha van másnak is ezzel baja, de felesleges volt, mivel ez tökéletes.
-
szabonagyur
félisten
válasz
wwenigma #29076 üzenetére
Dehogyis, 8.1 U1 volt, felfrissítve teljesen, de tegnap volt a foltozó kedd amikor jött a 8.1-hez a decemberi adag.
Volt újraindítás persze, hibakódot nem néztem, illetve nem tudom visszanézni sem, mentésből visszaállítottam a 14.9-es driverrel majd azt frissítéssem fel WU-n.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
wwenigma #29041 üzenetére
Rossz oldalról közelíted meg a problémát. Azzal a résszel van gond, amit otthagy
Erre már megkaptuk a választ miért is maradnak ott dolgok: a köv drivernek szüksége van rá.
Arra viszont nem, hogy miért is kellenek az otthagyott "szemetek"?
Mert ugye friss win esetén nincsenek ott ezek mégis működőképes lesz a driver és nagyon kevés esettől eltekintve nem is keletkezik probléma ilyen esetekben.Ez nem konkrét kérdés volt, mert ahogy eddig sincs rá értelmes válasz és megoldás, ezt követően sem lesz szvsz.
Mindössze azért írtam le ezt, mert nem minden esetben a szarawin és megvonjuk a vállunkat lehetne a megoldás.
Én szeretném, ha úgy működne ahogy írtam előző hsz-ban. Az más kérdés, hogy nem fog így működni....hogy miért nem az megint más kérdés. De ugye azt is jól tudjuk, hogy amit nem akarnak.....
Részemről a téma lezárva, mert mi nem fogjuk megoldani ezeket a dolgokat, míg akik megtehetnék eddig nem foglalkoztak vele ill. valami csak elindult az Omega-val ezzel kapcsolatban azért, bár még messze van szvsz. az ideálistól
-
AtHoS
nagyúr
válasz
wwenigma #29034 üzenetére
Ezzel a driver frissítés előző eltávolítással vagy nélküle kérdéssel mindig is voltak előítéletek és sajnos problémák is felmerültek egyik és másik oldalon is.
Én inkább (és még sokan mások is) azt várnánk el egy meghajtóprogram eltávolításától, hogy olyan állapotba kerül az eltávolítás után a rendszer, mintha még sosem lett volna az eltávolított meghajtó program egyetlen verziója sem telepítve az adott rendszerre.
Na ilyet az AMD féle telepítők nem tudnak (de még korábban ugye az ATI féle sem) a mai napig megvalósítani.Emiatt pedig sokan a különböző 3rd party driver tisztítgatókhoz nyúlnak és nagyon sokszor nem a megfelelő módon használják azokat, aminek a következménye legrosszabb esetben az OS újratelepítésével orvosolható. Minden esetre sok probléma és fórumos vita született és szvsz. fog is még születni ezzel kapcsolatban
-
irhejja
tag
válasz
wwenigma #29034 üzenetére
Igen, a rendszer visszaállítási pont mindenképp ajánlott, bár azt én sem csinálok
Chipset-et lehet tényleg felülírással érdemes megoldani most, hogy jobban belegondolok
Érdekes, hogy APU-k esetében világosan leírják, hogy nem kell eltávolítani az előző driver-t, hanem rá kell telepíteni... hát nem teljesen tiszta
Lehet írok Support-nak egy levelet, kíváncsi vagyok mit válaszolnak.
-
-
válasz
wwenigma #29026 üzenetére
A C és D pont lap alja vonatkozik a driver update-re is.
Amugy nyilván kb senki sem olvasta ezt... mert eleve akkor jut ide el max, ha problémája van eleve.
Ezt leszámítva ha nincs probléma akkor jó a rátelepítés, de ha van akkor érdemes pucolni és ujracsinálni, de ez már ugye probléma megoldás végülis.
-
irhejja
tag
válasz
wwenigma #29028 üzenetére
Ne menjünk már bele a szövegértelmezésbe.
"...reinstallation of an AMD graphics card and/or its driver"
"...Update the existing graphics driver to the latest version from AMD.COM..."
És ott a fórum is... Az igazság az, hogy eddig mindenhol azt olvastam/láttam, hogy nem muszáj, de ajánlott. És én is ezt mondtam.
-
-
törölt tag
válasz
wwenigma #28943 üzenetére
Már most is kérdeznék egy rövidet... Az AMD oldaláról letöltöttem az Omega drivert, ami mellékesen 14.12 számozást is kapott persze (amd-catalyst-omega-14.12-with-dotnet45-win7-64bit), de ez 288MB-os mérettel van feltüntetve és ekkorában is szedtem le. Ez az Omega driver viszont máshol is megtalálható, de ott már 322MB-os a mérete. Most melyiket használjam?
-
Sweed
csendes tag
válasz
wwenigma #28938 üzenetére
Köszi szépen! Egyébként kihagytam a lényeget: egy Ati radeon hd 8490 pci express kártyáról van szó.
az alaplapi kártya hardware ID-jára meg ezt hozta fel a google:
Foxconn ALL-IN-WONDER 9700 SERIESPCI\VEN_1002&DEV_5974&SUBSYS_280A103C&REV_00
De én nem ezt használnám hanem a hd 8490-et.
-
katt777
félisten
válasz
wwenigma #28814 üzenetére
Szívesen lennék bétatesztelő, de sztem van pár százezer balek, aki elvégzi ezt a munkát.
Végre kicsit átmentünk On-ba.Az leginkább játékfüggő, hogy a javított beállítások működnek-e, a mutatott teljesítmény alapján eldönthető, van-e hatásuk. Ált. van, és persze csökken a teljesítmény. Viszont, ha már van egy erős kártyám, nehogy már gagyi grafikát kelljen néznem, mert máshogy nem fut egy játék.
Hidd el, el tudom dönteni mikor a játék a hunyó, és mikor a driver, no meg mikor a user.
Ha ua. driverrel NEM az AMD gyári profilt használva rendben működik egy játék, gyárival meg pl. laggol, akkor egészen biztosan a driverben van a hiba, hiszen éppen az alkalmazásnak adtam át a vezérlést (bizonyos értelemben, az optimalizálás kikapcsolásával), ezért lett jó. Ugyanígy lehetett tudni a régebbi BF4 verzióknál, amikor AMD-drivertől függetlenül ua. hibák léptek fel, hogy a játékkészítőknél a hiba.
Sajnos AMD-nél soxor csak gyári profilra optimalizálják a meghajtókat, és ha az ember magasabb minőségre vágyik, könnyen hibát kap, ez szintén az AMD sara. Én pl., ha már van Edge-detect élsimítás, azt preferálom, ahogy a supersampling-et, kiváló textúraminőséget, stb. Egy gyengébb kártyával nyilván hidegen hagyna, de éppen azért vettem jobb karit, hogy minőségi grafikát élvezhessek. Véleményem szerint pedig komoly hanyagság (ill. egy jelentős vásárlóréteg igényeinek semmibe vétele), ha az AMD ezt nem biztosítja számomra. Egészen egyszerű lenne, ha a driver a hardverhez kalibrálná magát, de akkor persze rögtön kiderülne sok hiba (bár jelen esetben éppen a minőségi beállítások javították a dolgot).
Remélem, DX12-vel végre megoldódik ez a gyakori probléma, mert hogy Mantle-lel nem, az már bizonyított.
Bár amit jelenleg "Mantle" címszó alatt látunk, annak sztem vajmi kevés köze van ahhoz, amivel beharangozták.
Out: Tudtommal csak a HD4xxx sorozat támogatása szűnt meg. Megfelelő OS-re megfelelő driver kell neki, oszt' jó napot. Már ha nem csinált egy rendszerpucolást restart előtt, mert akkor jöhet a win reinstall.
-
katt777
félisten
válasz
wwenigma #28812 üzenetére
Nyilván azért használ nagyobb RAM esetén több RAM-ot, mert megteheti, de 2GB-on is simán elfut (lásd még: optimalizálás). Ha már annyira szeretitek hájpolni az AMD-t, legalább ennyit elismerhetnél.
Ha kevés lenne neki 2GB, akkor bizony durván akadna, de nem teszi, és még csak 1900MB-ra sem tart igényt, pedig van ott még tartalék.
Számomra bőven elég, hogy megtaláltam a megoldást a zökkenőmentes futásra. Ha másnak is segít, rendben van, az meg, hogy ki kötözködik miatta, nem érdekel. -
customer114
őstag
válasz
wwenigma #28802 üzenetére
Pedig azokat is ki lehet.
(érdekesség: valahol eldugva a neten, különböző portálok hozzászólásainak egyikében, valaki a felbontást ajánlotta lentebb venni, majd újra vissza 1080ba, ezt 3 órája megcsináltam, azóta nem tapasztaltam a jelenséget. Bár nem értem, ez miben oldhatta volna meg a problémát.) -
katt777
félisten
válasz
wwenigma #28748 üzenetére
Mint MONDTAM: némelyik ben kikapcsolható, némelyikben (ált. beta) meg nem. Következetes driverhiba, XT-n, amit a te kártyáddal erősen kétséges ellenőrizni.
Íme a(z újabb) hamis állításod ("Mindegyikben kikapcsolható.")cáfolata tiszta driver-telepítéssel:
Semmi baja a kártyámnak.
Hardveres probléma elég ritka AMD-nél (már ha nem selejtgyártótól vásárol az ember).
-
katt777
félisten
válasz
wwenigma #28726 üzenetére
Látom, legutóbbi nekem címzett hsz-od óta sem értesz többet ezekhez a kártyákhoz.
_PicuR_: Kb. 10000x derült ki, hogy a driver-hibák többsége véletlenszerűen jelenik meg (talán csak egy elírt .xor függvény v. hasonló), v. éppen környezetfüggő.
Egyébként 11b2 hozott egy BS-t is, de nem kapcsoltam le a gépet mert defrag ment, erre kb. 5 perc múlva visszajött a kép. Talán csak várni kell...Lassan ébrednek ezek a karik.
Apollo_21: Lehet, hogy egy tiszta telepítéssel nem lenne gondod. Tiszta rendszerre telepítve rendben van a driver, az előző is rendben volt, eltávolítás/telepítés viszont mind2-t megfektette. Szóval a telepítőben csesztek el valamit 14.8 után.
Új CoD optimalizálás CSAK a 11b2-ben van.
Ami viszont idegesítő, hogy az "erősebb fehér" opció már megint nem kikapcsolható.Asszem, ez csak a WHQL-en van, de hogy miért...
F_Zolee: 14.4-ben csak a Video Acc. volt szar, viszont sok játék támogatása csak az újabbakba került bele. Mindenesetre ez a b2 az első olyan meghajtó, amely képes jobb sebességet elérni a 13.12-nél, az összes többi lassabb.
lehella: FC4 átlag 55-58FPS, járművön száguldva esik csak le 40 alá, ami érthető, hiszen jóval több munka a kártyának.
tothjozsi96: Az itt-ott fellépő laggolás leggyakrabban a PC, vagy éppen a VGA tuningjának hibája (teljesítmény van, de optimalizálás nincs, pl. CPU hibajavítás) , soxor a játéké önmagában, és a legritkábban driveré (márpedig én nem hallgatnám el, ha a meghajtóé lenne
). Ha valami egyébként beakadást tud okozni, az éppen az eredeti játékok licencellenőrzése (a kényszerűen telepíttetett segédprogramokról nem is szólva), amely már CD-knél is fellépett (anno sok ilyen hibát orvosoltak a NoCD fixek), steamnél és társainál meg még jellemzőbb. Net sebesség is belejátszik, és persze ki tudja, mire használják közben a gépedet, hiszen egy SP játéknak semmi szüksége a netkapcsolatra, tehát csak a gyártójának van.
-
belinho
senior tag
válasz
wwenigma #28737 üzenetére
Win7, 7870XT, 14.11. beta 2 . Semmi hiba nálam se, se telepítésnél, se eltávolításnál, játékok is tökéletesen futnak, Cod, Alien, Far Cry 4. És nincs probléma a driverrel 1,5 éve amióta megvan a kártya, se egy fekete, se egy kék képernyő, az eltávolításnál is mindig sikeres minden. De biztos én csinálok szarul valamit, hogy működik nálam is.
-
GAbre
veterán
válasz
wwenigma #28663 üzenetére
Értem.
Sajna csak jackelosztóval tudom használni az alaplapit.
De már a második jackelosztót eszi.
Ha sikerült is beállítanom külön csatlakoztatva alaplapin,akkor youtubeon volt hang,de windows hangok,vagy filmben nem pl.
Előlapon meg sipol vagy zúg.
Gondoltam talán jó lesz így.KöszönömShaba:
Tökmind1 -
-
tothjozsi96
addikt
-
katt777
félisten
válasz
wwenigma #28131 üzenetére
Még mindig nem láttam tőled 1etlen hasznos hsz-t sem, vagy hogy bárkinek segítettél volna. De csak gyúrjál keményen, előbb-utóbb tiéd lesz a legtöbb!
Egészen biztos vagyok benne, hogy az én bejelentésem nélkül is újra bele tudják tenni az eddigi hibákat a következő driverbe.Arról pedig nem tudok, hogy valaha is fizetni szándékoznának a béta-tesztelésért.
Pityu.: Mert még nem használtál olyan alkalmazást, amelynél kijön a hiba. Nálam pl. régóta nem volt BS hiba, mégsem ugatok, hogy jó a driver, mert látom, hogy másnál meg előjön (és tudom, hogy erősen hardverfüggő). Sam 2-es hibát sem most látom először az elmúlt tizenegynéhány évben, rendszeres, hogy régi játékok nem futnak, vagy csak béna beállításokkal. A video-lejátszós (csak hang lép, kép utána jó fél-1 perccel) hibát még nem is említettem, ami nálam csak a legutóbbi 2 meghajtóval nem jött elő.
demmer123: Az AMD-nek teljesen fölösleges megírnia, hogy hibás a drivere. Minden józan felhasználó előre tudja.
(És reménykedik bőszen, hogy nála majd nem jön elő.
)
asdxv:
krisi08: "MODDED" driver??? Tekintettel arra, hogy a cuccaid kitöltése nélkül kérsz segítséget, csak tippelni tudok: nem a gyártó által készített meghajtót telepítetted (modded, ugyebár). Eszközkezelőben ott van egyáltalán a VGA? Másik tipp: gyártó segédprogramját használni, ASUS-nak pl. van ilyen, de nem emlékszem, mi a neve, az is tudja kapcsolgatni, ha meghajtóból nem menne.
-
katt777
félisten
válasz
wwenigma #28081 üzenetére
Vegyél be valami gyorsítót.
Hátha az segít.
Hogyan adnék el egy drivert?Szerintem, ha fizetni kéne érte, senkinek nem lenne AMD-kártyája.
De feltétlenül szóljon, aki minden hónapban kifizetne egy komoly összeget arra, hogy hátha most jó lesz.
A kártyának meg semmi baja.
Valahogy, akármilyen kártyával, akármilyen újabb AMD meghajtóval kipróbál az ember egy régebbi játékot, roppant nagy eséllyel talál ilyen hibát. Régi meghajtóval meg az újak nem mennek rendben, ugyebár, és az első HD sorozat óta ez van, amióta ATi már nincs. -
katt777
félisten
válasz
wwenigma #27941 üzenetére
Miért nézzem meg az "ismert hibákat", amikor ismerem a hibákat?
Nyilván megnézném, ha olyanok lennének ott, amilyeneket nem ismerek.
Nem is kellene bármilyen szoftvert kiszarni, amíg hibás.
_PicuR_: Milyen kommentet loptam és honnan?
Sok marhaságot mondtak már rám, de ezt még nem.
Milyen negatív kommentekről van szó?
Emlékeim szerint jó ideje azt írom, hogy nálam jók a legújabb driverek, de azt látom, hogy másoknál milyen hibák fordulnak elő most is, amelyeket én egy ideje nem tapasztaltam, de anno nálam is előfordultak. Ezek tények, erre írtam a hsz-t, általánosságban (lásd még: "known issues", mint az előtted szóló is írta). Gondolom, azt meg kitalálod, mennyire érdekel azon hívők véleménye, akik soha nem tesztelnek semmit, és ha saját maguk nem látnak egy hibát, rögtön nekiállnak "user error"-ozni.
pEtii94: Csomagold ki a telepítőcsomagot, és eszközkezelőből telepítsd a chipset drivert, aztán restart, és csak utána a VGA, érdemes azt is először csak eszközkezelőből, és tesztelni. Máskülönben előfordul6nak hibák, nem jól észlelt eszközök. AMD konfigokon mindig ezt csinálom, és nincs is baj (VGA-driver hibáit leszámítva, de azok ettől függetlenek). Érdemes a chipset támogatására is figyelni, mert ha a Catalystben más van, akkor azt nem szabad, csak a gyártó alaplapi csomagját, viszont szintén csak drivereket, semmi Install managert és egyet, az később menjen majd a friss VGA-meghajtóval, így nem lesz gond.
NetTom: Alaplapon kapcsold le a PCI-E energiagazdálkodást, Inteles cumóknál ez ált. segít. Nálam is volt ilyen régebbi driverekkel, ma már szerencsére nincs. AsRock supportot is megkérdezheted, az összes gyártó közül ők válaszolnak leggyorsabban, haveromnak pár éve még egy modolt biost is küldtek szintén vmi energiagazdálkodásos problémára.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
wwenigma #27945 üzenetére
Akkor vissza kell tennem a 7-et nincs mese csak egy dolog miatt kellet a 2k8 hogy hozzá férjek az elvarázsolt vinyóhoz ami csak ezzel a rendszerrel volt hajlandó láthatóvá válni azótra természetesen ki javítottam azt az apró hibát. Amugy van látható javulás, mondjuk én speciel emulátorozok & hát így se ugyse gyorsul csak ha húzom a ramot akkor THX
-
törölt tag
válasz
wwenigma #27915 üzenetére
Videónézés olyan mint a zenehallgatás. Referencia filmeket játszok le, amiket már jól ismerek vagy mostanában többször láttam és alkalmas az eltérések kimutatására. Holnap Határa, Rocketeer, Aladdin, stb. A szinekben az eltérést a legkönyebb észrevenni, még egy átlagos LCD monitoron is. A szinek egyensúlyára is figyelnem kell néha, mert a 14.1 a kék szinekben volt túlvezérelve a piros kárára, de a zöld sem volt rendben, mert olyan rozsdás volt. A képélességre és a felbontásra az Appleseed Alpha lett nézegetve, és itt a tükrözödések és robbanások, füstfelhők voltak jó kiindulási alap. A 14.8 WHQL videólejátszás közben több részletet adott vissza és ezt nem kente szét felesleges szürökkel.
Ez sajnos a játékokra is befolyással volt, mert ez a 14.9 WHQL driver változtatások okozta hatás. Másokat ez nem zavar vagy nem foglalkoznak vele, de én szeretek filmeket nézni és ehez az AMD videókártyák mindig jobbak voltak mint az Nvidia VGA-k. Az Nvidia-nak a szinei és képminősége eddig mindig hagyott kivánnivalót maga után, ezért maradtam meg AMD-nél. A videófil hozzáállásom alapján tesztelve a 14.8 driver ezen a területen kimagaslóan jobb mint a 14.9.
-
demmer123
őstag
válasz
wwenigma #27876 üzenetére
Watch dogs nem megy jól 30-35fps össze vissza akadozik. pedig eredeti a játék
Azért akarom megoldani mert 14.7beta driverhez ezt írják
Wildstar: AMD Crossfire profile support
Lichdom: Single GPU and Multi-GPU performance enhancements
Watch Dogs: Smoother gameplay on single GPU and Multi-GPU configurationsbiztos megszüne vele a watch dogs rossz optimizálása
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest