- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
afterburner_
őstag
válasz
lrjudit #3610 üzenetére
én ezert foglalkozok csak gyári töltött patronokkal
ott nincs gond a chippel
utángyártottból legutóbb nekem küldött egy cég tesztelésre, de sajnos nem volt jó, 2 hét volt mire küldték a javított verziót.
az a baj a legtöbb bolt nem teszteli csak árulja, és azzal sincs tisztában mit ad el, működik e a chippek vagy sem.
-
afterburner_
őstag
válasz
lrjudit #3591 üzenetére
a ciánt nem lehet máshova rakni mivel a chip az adott színhez tartozik. tehát ha átrakod a ciánt a sárgába, akkor a chip miatt ki fogja írni hogy rossz helyen van, így érted a felismerést?
ha bepattintod nem is világít? vagy akkor még világit csak utána már nem, mikor felnyitod a tetejét?
-
afterburner_
őstag
válasz
megazsola #3554 üzenetére
szia!
az ha minden igaz 20 villanás, meghalt szegény, valszeg alaplapos lett.
20 times Other hardware error - Logic board ass'y (QM2-2733)
teljesen mindegy mennyi eredetit használsz el benne, ha ezalatt az idő alatt csak eredetivel nyomsz akkor is meghal
, eredeti festék se hű de olyan jó... csak abból sokan nem vesznek több 10 szettet akár... semmivel sem megy tovább a fej mint akár minőségibb festékekkel.
-
afterburner_
őstag
én nem veszek utángyártott patront mert saját magam keverem a tintát a nyomtatókhoz.
patronokkal nem kínlódok mert azoknak a színét nem igazan lehet módosítani , meg már nincs kedvem kísérletezni, mivel megy sokat a nyomtatófej , és melyik áll legközelebb a színhelyességhez, van jó tintám aminek variálom a színét , szal én utángyártott patronokban nem tudok segíteni . mellesleg az ezprint az ami miatt nagyon sok fej kerül hozzám javításra. a kék rendszerint gázos annál a fajtánál... legalábbis cli 521-ben az volt és cli8ban is.
-
afterburner_
őstag
válasz
QwErTy42 #3546 üzenetére
régen 2 havonta cseréltem a fejeket, mivel én szórólapokat nyomtattam, és a gyári patronnal kissé költséges lett volna mivel kb 20-szor drágább a gyári festék, és akkor keveset mondtam
Még anno így is jobban megérte az utángyártott tinta, mert 1 garnitúra festéken simán lehetett venni egy fejet.
Végül elkezdtem kísérletezgetni és sikerült megtalálni a megfelelő tintát, amivel a fej sokat bír (2-3 éves szavatosságát simán ki tudom használni, úgy hogy nem dugulgat, nem csíkoz) , és a minőségre sincs panasz, de majd erről is írok egy tesztet, eredetivel nyomtatva illetve azzal amit én használok
minimális a különbség
mellesleg megsúgom neked gyárival se bír olyan sokat a fej, mivel nagyon sok ismerősöm nyomtatott azzal, és folyamatos használat mellett 1 éven belül csíkozni kezdett a fej sokuknak, persze nem 1-2 patron után, hanem színenként mondjuk 50 patrontól, csak ugye ez hobby szintű felhasználás mellett nem jön elő, aki pár garnitúrát nyomtat el.
A papírral kapcsolatban, sokan abban a tudatban vannak hogy a gyári tinta mellett mindegy mire nyomsz, úgyis tartósak lesznek a nyomatok, és sajnos ez nagy tévedés, mert nekem még a mai napig van olyan Avery fotópapírom amire nyomtattam én gyárival is, de 2 hét után eldobta a színeket, és csak halvány rózsaszínes paca maradt, ennyit a gyári festékről..önmagában sajnos az is kevés.
A fakulást meg persze nem lehet letesztelni egyik pillanatról a másikra, de azért 2 év alatt ha nem fakul valami... az már ígéretesebb mint amit kirakok az ablakba, és pár hét után azt sem tudom mi volt rajta
"Mert kocsit sem úgy veszel, hogy hány literes tankja van, hanem hogy mennyit fogyaszt, ha a fenntarthatóságát nézed."
a canon nyomtatóknál nem igazán van különbség tintafogyasztást illetően, ha a nyomtatást nézzük, mert a papírra kb mindegyik ugyan annyit nyom
De! ha azt vesszük viszont hogy a nyomtató tisztít x nyomtatás között, illetve nyomtatások előtt, után. akkor van.
pl ip1500-asnak a színes fúvókasora 3*128 fúvókából áll.
ip4500-ösnek a színes + a fotófekete fúvókasora 6*512 fúvókából álltehát ha tisztogatás ideje ugyan annyi, akkor hamar kikalkulálható hogy az ip4500-ös sokkal többet fogyaszt, mint mondjuk egy ip1500-as
más kérdés a sebesség, hogy 4500-ös nyomtatási sebességben megeszi reggelire az 1500-öst.
valamit valamiért.... -
afterburner_
őstag
válasz
QwErTy42 #3544 üzenetére
pont a hétvégén írtam egy cikket, nem tudom mikor publikálják , de én nekem is mire megtaláltam azt a tintafajtákat amikkel nem döglik le a fej, illetve ki tudtam úgy keverni a színeket hogy a színhűség is meglegyen szinte gyárival megegyező minőséget produkálva, elég sok időmbe telt
mellesleg amit használok tintát , illetve fotópapírt, nekem a falon 2 éve van 6 db kép ami árnyalatnyit nem fakult , pedig a nap napi 4-5 órát éri, és nincs üveglap mögött
ráadásul fillérekből össze lehet rakni jó nyomtatókat, és patronozni sem kell ! :-)
tintaárakról meg az alábbi grafikont állítottam össze.
Gyári tintának most a témához kapcsolódva (ip4700-4850-es nyomtatókhoz használt) cli521-526-os patronjait vettem ami 2200 Ft kb 10 ml
mellette pedig utángyártott tinta kb 100 Ft 10 mlemiatt nem fogok gyárit venni, amikor ugyan azt a minőséget ki tudom keverni más tintákból és így már sokkal kedvezőbb a nyomtatás, a nyomtatófejek meg ezzel a tintával lazán elbírnak több litert is
persze aki 1 évben kétszer cseréli a patronjait lehet jobban megéri a gyári.. de folyamatos használat mellett százezreket lehet spórolni
-
afterburner_
őstag
válasz
kolivanov777 #3523 üzenetére
kimutatni? fejhiba lesz vagy esetleg lehet panel is de az ritkábban, általában ez fejhibára utal, nemrégiben találkoztam ugyan így egy 4200-ssel, egyik pillanatban nyomott, fejet ki-be raktam utána meg már nem, csak feketét.
-
afterburner_
őstag
válasz
kolivanov777 #3520 üzenetére
lehet sok minden, valszeg elsőnek fejre tippelnék (ha már elmúlt 2-3 éves), aztán lehet kocsi-szalagkábel- panel
-
afterburner_
őstag
válasz
oliver7777 #3501 üzenetére
azzal nem mint ahogy lentebb is írták, az szerintem lézerrel tudnad megprintelni. vagy olyan eljarassal ami raegeti a tintat/festéket a papírra. tintasugaras nem alkalmas erre a celra mert az a papírtípus nem szívja be a tintát. de vannak olcsón fényes papírok azok közül erdemes mazsolazni
érdemes még kirakni papírból 1 példányt az ablakba, egyet meg egy mappába..és összevetni 1-2 hét utan... érdekes dolgokat lehet tapasztalni
) sok papírnak eleg gyér az uv állósága
-
afterburner_
őstag
válasz
motorolatom #3495 üzenetére
2 times Carriage error [5100]
- Carriage unit (QM3-2264) kocsi egység
- Timing slit strip film (QC1-6526) Encoder szalag - retkes, vagy sérült
- Logic board ass'y (QM3-2738)*1 alaplap
- Carriage motor (QK1-1500) kocsiegység mozgató motormozog a kocsi mikor beindítod a gépet?
-
afterburner_
őstag
válasz
oliver7777 #3490 üzenetére
ez nem tinta gond volt mint írtam, mert ha eltűnik a kék 3. sora, meg a piros 3. sora + a pgi5bk így csíkoz az lehet akár érintkezési gond is vagy fej elektronika, nekem ugyan azt csinálta egy fej, aztán utána fel sem ismerte a gép
de akkor a lényeg hogy jó lett, ha eddig ment ez-printtel a gép nyugodtan hasznald azzal, ha tinta gond akkor nem így fog jelentkezni, mint ahogy a fúvókaellenőrzésen jelentkezett a hiba
-
afterburner_
őstag
válasz
motorolatom #3487 üzenetére
nezd meg oliver7777 kommentjét lejjebb! az nyomtatófej elektronikai hiba mert szabályosan kihagy, és a pgibk szabályosan hiányos , egyik oszlop megvan, másik meg nincs , erre értem hogy szabályosan csíkoz. én erről beszélek. ha hullámos a csíkozás a fúvókaellenőrzésen, vagy hajszálcsíkos, az levegősödés, vagy beszáradás.
amúgy a fúvókákon a canon nem igazan valtoztat. csak a fúvókák hosszát változtatgatja az utóbbi időben, a technologia évek óta ugyan az, lehet mar 10 éve?!
csak a nyomtatott áramkör van még máshogy kiosztva,
-
afterburner_
őstag
válasz
motorolatom #3483 üzenetére
most spec nem a bci 21-es tartalyos szeriara gondoltam, hanem pl az 526-ost bele tudod rakni akár az ip4000-esbe is vagy ip 3000-esbe, emiatt jönnek ki nagyon hamar utángyártottak mert szinte alig kell módosítani rajtuk
bar azok a nyomtatók még szinte bármivel elmentek, az újak mar picit érzékenyebbek meg inkabb a fogyasztói társadalomnak készülnek
a fej meg ha szabályosan csíkoz, vagy kihagy, sokszor elektronika hiba, de meg lehet különböztetni aki kicsit jobban foglalkozik vele, hogy elektronika vagy tinta gond.
mellesleg én is futottam már bele olyanba hogy éveken át vettem egy fajta tintát, és volt egy olyan széria ami három nyomtatómat gyilkolta le egy töltéssel. és pedig ugyan az a márka volt... de ha neked bevállt az ezprint azt kell venni, kinek mi jön be.
-
afterburner_
őstag
válasz
motorolatom #3481 üzenetére
legtöbb utángyártottal nincs gond, pl ott van a procolor vagy a qprint viszont ezprintből nem egy fej volt nalam amit javítani kellett, leginkább az állást nem bírják, mert nem mindenki hasznalja a gépét nap mint nap, van akinél csak heti egyszer van bekapcsolva. igazaból ott jön elő az utángyártottak közötti különbség , mert van aki 4-5 hónapig is egy szettet nyomtat...
Mellesleg ahogy haladunk keletre úgy növekszik az utángyártottakra való igény, nyugati országokban nem divat az utángyártottal való kínlódás, simán megadjak az emberek a 3000 Ft-ot is az eredetiért..
mellesleg a canonnál nem nagy kunszt utángyártottat csinalni... mivel a fröccsentése a patronnak a bci3/6 óta szinte ugyan az, komolyabb változtatás a cli-8-nál volt mikor bevezették a chippet azóta a cli 521 / 526 ugyan az csak alacsonyabb kivitelben, sőt utóbbi kettő teljes mértékben ugyan az csak a chip más (de pl a 526-os patront visszamenőleg mindegyik canonba bele tudod rakni ami tartályos...
Lényegében amelyik gyártó hamarabb hoz utángyártottat a piacra..az többet zsebel be... max annyi hogy az ezprint jobban odafigyel a canon nyomtatók patronváltására
-
afterburner_
őstag
válasz
oliver7777 #3476 üzenetére
fej elektronika.
próbáld megtörölni a fej réz lábait alkoholos ronggyal, de valszeg nem nagyon fog segíteni
ip4600-tól (2008) 2-3 év a fejek élettartama.
-
afterburner_
őstag
válasz
japijandi #3468 üzenetére
en mar nem egy géppel találkoztam ami leallt zarlatos fej miatt, és olyankor nem kapcsol be csak akkor ha kiveszed a fejet a gépből.
szóval lehet alaplap / kocsi egység rossz, de az is lehet ha raksz bele egy új panelt , feléled, és visszarakod a régi fejet, újra meghal
-
afterburner_
őstag
válasz
Sanyabacsi_0 #3424 üzenetére
panelhiba.
-
afterburner_
őstag
ugyan az a kettő nyomtató csak a 4850-esnél már újabb patronokat rakott a canon a nyomtatóba, mert az előző verziónál már mindenki resettelt, meg olcóbb chippes patronokat vett, a gyári helyett
tinta ugyan az mindkettőben..
ezek a nyomtatók gyönyörűen nyomtatnak akár a 4000-estől kezdve 4850-ig, persze ez függ a papírtól amit beleraksz, függ a tintától milyet hasznalsz, vagy hogy milyen minőségű képet raksz be nyomtatasba...szal elegge összetett a dolog,de nem fogsz benne csalódni
-
afterburner_
őstag
-
afterburner_
őstag
válasz
Grawens #3395 üzenetére
én csak saját keverésű tintát hasznalok, az újakkal még nincs tapasztalatom de nem hiszem hogy nagyon változtatott volna a canon a jól bevált fej megoldásain
szerintem az 521-es tinta siman jó bele. csak kérdés az utángyártottakba miket pancsolnak mennyire szűrt, milyen hamar szárad stb...
-
afterburner_
őstag
válasz
Shalom87 #3383 üzenetére
valamelyik topicomban ezt írtad nekem :
"Miért hülyíted a nem hozzáértőket, három valótlan állításoddal? Nagyon elakarod passzolni jó pénzért. A hozzáértők csak röhögnek rajtad."
most válaszolva...
szóval ha ilyen nagy hozzáértő vagy minek kérdezel ? vagy talán mégis tudás hiányában szenvedsz ? vegyél tintasugaras hp-t / lexmark-ot mint a nagy szakértők és utána nevethetsz (magadon)remélem jár erre egy modi és helyrerak
-
afterburner_
őstag
válasz
Dexter#1 #3362 üzenetére
az a baj ha dögleszti a patronjaid akkor nem érdemes.. de itt vannak a csöppségek
nekem 1800-asban van itthon a lakasban iylen rendszer még
-
-
afterburner_
őstag
válasz
Dexter#1 #3354 üzenetére
amugy regen a hpvel voltam így, eleinte kibírtak az 56/57-es patronok több hónapot, aztán utána 2-3 havonta lehetett cserélni őket mert az elektronika letiltott?! lehet a canon is próbálja rákényszeríteni a vásárlókat hogy vegyenek új nyomtatót ezzel hogy hamar ledöglenek a patronok?
próbáltad már az eeprom resettet? dátum visszaállítás stb...
-
afterburner_
őstag
válasz
Dexter#1 #3352 üzenetére
szia!
1 patront 4szer lehet tölteni? ez szerintem relatív, mert én ezekre apatronokra cisst kötök és akkor folyamatosan kapják a tintát
így siman elbírnak akár több liter tintat is.. töltögetéssel egy baj van, amikor kiürül a patronból a tinta, és rátöltesz újra és újra egyre levegősebb lesz a szivacs , fellevegősödik a fej és a vége felé már légteleníteni sem lehet, de ha a fej folyamatosan kapja a tintát, nincs mi fellevegősödjön ezért így sokkal tovább bírja, de nálad az elektronika döglik le ahogy értem, ami azért furcsa a gyári patronnál, az utángyártott patronok vagy utántöltöttek, azok mind begyűjtött használt patronok felújítva, amik általában pár hónaposak vagy közel egy évesek, de ezek a kis patronok ha újonnan megveszed siman ki kellene hogy bírjanak 2 évet. utángyártottba meg 1 évet kb..
probaltad a gépben levő lábakat, illetve a patron lábait megtakarítani alkohollal? vagy acetonnal? mert kis tintafolt vagy barmilyen kis szennyeződésnél sem érzékeli a patront... (persze a gépben kikapcsolt állapotban)
-
afterburner_
őstag
ha 5 sárga ledet villan akkor nem a tinta tette tönkre, de ha csíkozni kezdett, akkor előfordul hogy a tinta, bár azok még tényleg jól bírták, az újakat már úgy csinaljak a srácok a canonnál hogy 2 évnél ne nagyon húzza tovább a fej
viszont az újakba ha rossz minőségű tintat pancsolsz hamarabb lehal mint egy 4200-es
-
afterburner_
őstag
canon is ráállt arra : " hogyan is elégítsük ki a felmerülő fogyasztói társadalmi igényeket
" mellesleg szerintem ennyire drasztikusan azért nem kell felfogni, régebben egy nyomtató nem igazan kerül 15-20 e Ft-ba , hanem jóval drágább volt, nem volt ritka a 40-50 e Ft , és lényegében kétszer annyit bírt. most fele annyiért fele annyit kb..
de számomra még mindig a legjobb ár / teljesítmény aránnyal rendelkeznek, még így is 1000-szerte többet bírnak mint egy hp, lexmark, illetve nincs annyi tiltas benne mint egy epsonban
-
afterburner_
őstag
nem tudod törölni, lehet esetleg ic cserével (amit leszedsz egy működő de csíkosan nyomtató fejről) , ami a fejen levő panel mögött van, tovább nyúzható a fej, de ilyenekkel még nem kísérleteztem :-))
kipróbálhatod ip3600-oshoz is, elrontani nem tudod max nem csinal semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Spórolós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged