Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz janosibaja #865 üzenetére

A PDF-et olvasás közben kell korrektúrázni. Nyilván egy rakás dolgot automatizálni lehet, de úgyis olyan sok hiba marad benne (általában rosszul tördelt bekezdések), hogy kénytelen vagy végigolvasni és kézzel javítgatni.

Nem tudom, mások hogy csinálják, leírom, én hogy szoktam.

Keresés és csere funkcióval dolgozunk.

1. Keresse meg a bekezdést, amely kis kezdőbetűvel rendelkezik, és vigye fel az előzőbe (törölje az előző végéről a bekezdés vége karaktert).

2. Keresse meg azt a bekezdést, ami vesszőre, pontosvesszőre, kötőjelre, gondolatjelre végződik. Innen is törölni kell a bekezdés vége karaktert, és a következő – vélhetően szétszakított – bekezdés újra egyesül.

3. Azért is tanácsos ez utóbbit elvégezni, mert az 1 pont szerint nem fog semmit se csinálni, ha éppen tulajdonnév kerül új bekezdés elejére, de még az az előzőhöz tartozik. Az ugyanis nagy kezdőbetű.

Ha ez megvan, akkor el kell kezdeni végigpörgetni a könyvet, és ahol találsz még rosszul tördelt bekezdést, ott manuálisan helyrerakod.

4. Megformázod a fejezetcímeket címsorokkal, javítod az OCR-hibákat és nagyjából kész a könyv.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák