Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Warton #524 üzenetére

Powered Up

@Pötyi
    Ok, szólok ha találok valamit. Egyelőre sajnos tényleg semmit nem láttam, vmi holland+francia oldal rémlik ahol láttam őket de egyik helyen sincs már. A hivatalos US oldal csak egyetlen EU-s helyet ír, a holland boltot. UK és US van ezen kívül de onnan meg horror ára lenne a vámos, áfás sztorik végén.

B. verzió, hogy vmi teljesen custom megoldást próbálunk. Lásd lentebb...
    @draco31
    Köszi, ezt megnézem. Micro:bit-ünk van, de Lego integráció(s csomag) nélkül, szóval ezt meglesem, mert ilyesmi 3rd party/kevert cuccokban gondolkodtam még, vagy teljesen custom megoldásban. Belekattintva a videóba a motorok ismerősek aliexpressről, de ofc. Lego rögzítések nélkül, ahhoz mókolni kellene... ha van a kettő között ilyen előregyártott és nem drága megoldás az mindenképp érdekes lehet. :R

Már lassan amúgy kb. mindenféle felállás van nálunk, de az integráció felé próbáltam minden döntéssel menni. A hw/vezérlő/sw felállásban most ezek vannak nálunk itthon:

Lego:
    1. Lego: PU motorok/szenzorok
    2. Lego: Technic, City, Mindstorms HUB-ok

Félutas:
    3. rPI Zero + Pi HAT: erre direktben ráköthetőek a PU Lego eszközök.

Nem Lego:
    4. egyéb vezérlők: Micro:bit, ESP32-ők, Arduino
    5. egyéb eszközök szenzorok: 1-2 szervó, érzékelő... ide lehetne még kapni ali-s Lego foglalatos motorokat (Geekservo és reinkarnációi)
    6. Circuit Cubes - na ez ugye még nincs

És sw oldalon amivel össze lehet kötni:
    - Pybricks és Python között már írt a gyerek kódot ami Lego HUB és ESP32 között vmi előre megírt könyvtárakkal kommunikált.
    - Circuit Cubes - Lego HUB között is lehet kommunikáció egy BT/ESP32-es közbeiktatásával. Erről videót találtunk. :)
    - Valószínűleg rPi-vel is össze lehet hozni az integrációt. (Bár annak nagy haszna nincs, lévén inkább az lenne a lényeg, hogy hivatalos Lego motorok helyett kis alternatív motorok és kis vezérlők legyenek használhatóak, de lehetőleg integrálva, ne egy huszadik vezérléssel, kóddal.)

Kicsit már elvesztem a dologban, lehet, hogy vmi táblázatot kéne rajzolnom róla. :D

Új hozzászólás Aktív témák