- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
faster
nagyúr
válasz
_Volkovy_ #109 üzenetére
Egyébként szerintem ha a gyártó oldalán megtalálod a típust, ott lesz a fogyasztása is, ha már a vinyóra nem írták rá. Most megnéztem egy régebbi Seagate vinyót is, azon nincs rajta.
Je-je, egy Maxtoron is rajta van. Maxtor Diamondmax Plus 8; 30GB, 5V 647mA, 12V 790mA
Persze ez is 5400RPM-es.
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Úgy látom ide jó lesz a következő kérdés..
Mekkora és milyen tápot vegyek a következő konfig alá?
466celeron
acorp via alaplap
352sd
lg cd-rw
tnt2vanta vga
2*200gb seagate hdd
20gb samsung hdd rack-ben
live4.1 -
pintyesz
senior tag
Gyerekek!
Barátnőm gépében 2 percel ezelőtt szállt el a táp! :O
Itt pukkant a hátam mögött.
Először pukkant egy kisebbet majd restartolt,majd rá 5 percre pukkant egy sokkal határozattabbat és azonnal le is állt :(
Esettanulmánynak írom ide:
ACORP CORPORATION INC. MODEL:LC-235ATX
+12V-on,kemény 8A volt az OUT PUT :B -
vtechun
veterán
nem olvastam végig, de egy ilyen athlon nem fogyaszt többet mint egy 1,2-es Thunderbird, biztos, hogy a táp miatt szarakszik, de nem a proci a lényeges... az alaplapod nem komálja szerintem az ilyen kevésbé minőségi tápot...
-
Tiby
tag
550W Aerocool +12V-on 25A, 5V-on 42A add le.
-
I_Am
veterán
És akinek 6 vinyója van az mit csinál? (ráadásul kettő rackben van, ami ha nem is sokat de azért picit fogyaszt). Valamint ventiből is keveset irtak.;] (majd irok nekik mail-t, hogy tegyenek még oda pár helyet.:DDD)
Amugy picit túloz, de a tápoknál sem határra vásárol az ember. Nekem 520 Watt jött ki, ami azért túlzás, tekintve, hogy a 420-as csiftekem viszi azt amit számolt.:D (bár tuningnál már elértem az instabilitási határát a jelenlegi tápomnak is) -
asturel
őstag
Power Supply Wattage Calculator: [L]http://www.jscustompcs.com/power_supply/[/L]
[Szerkesztve] -
pintyesz
senior tag
Vazze most szedtem le a ház oldalát és látom,hogy nem is Codegen tápom van.
(pedig azt hittem) :)
Visszagondolva kb. 1.5 éve adhattam el mikor házat cseréltem.
Erre meg csak az van írva : Ultra Power ATX300W Designed for Pentium4.
+12V-nál 15A OUT PUT -
slett27
addikt
Csak annyit tennék hozzá, hogy nekem is Codegen 300W-os tápom van, oszt megrántottam a 3.0-ás P4-emet 3.75-re;], be is boot-olt a WinXP, csak teszt alatt újraindult ... hát nemcsodálom, lehet a konfigommal játszottam, el is feledkeztem a teljesítményről meg hogy ''milyen'' tápom van. Amúgy nekem +12V ágon 13A tud max leadni, +5V-os ágon 30A, ez most jó vagy nem ? Az az igazság tanulatm elektronikát, de hogy egy konfig mennyi áramot vesz fel ilyen terhelésnél, azt nemtudom. :U
-
I_Am
veterán
Az a feszültség.:P
Áramerősség az már más. (nagy A-val jelölik a feliraton)
Amugy tápja válogatja. A chieftek tápok 15-18 Ampert adnak le a 12V-os ágon teljes terhelés mellett, de ez csak a szélsőséges esetekben (teli gép, tuning stb) számit.
Azért érdekelt Tifusz tápjának a terhelhetősége, mert azt irta vmi noname és egy igen erős konfigot hajt vele.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Mi értelme ilyen hülyeségen vitatkozni? A srác vett új tápot, ki fog derülni, hogy az volt-e az oka.
-
I_Am
veterán
Te is, ahogy látom.
Ismered a Vargáné és Acorp tápokat? Hallottál már róluk vagy volt már a közeledben? Esetleg mérted is ki őket?
Szerinted a rosszindulat miatt irja mindenki, hogy a táp a gép egyik legfőbb része? (főleg Hobizoli, aki szvsz nem is kicsit jártas a témában)
Mert ez igy van. És ha jobban belegondolsz a számítógép elektromos felépítésébe, akkor beláthatod, hogy a táp az egyik legfontosabb része.
Ez olyan mikor egy autóba nem a megfelelő benzint tankolod, mert a másik olcsóbb. Aztán mikor majd költeni kell rá csodálkozol miért? (szélsőséges példa)
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
Szerintem elobb probald be egy masik tapegyseggel is, mielott megvenned. Egy uj BIOS is neha csodakat muvel.
hobizoli
[Szerkesztve] -
törölt tag
Figyelj! Igazad van, erre csak azt lehet mondani hogy saját hibáiból tanul az ember, ennyi ha majd egy hirtelen áramszünettől vagy áramingadozástól taccsra megy a géped akkor majd gondolkodhatsz hogy azoknak a köcsög tápkuruzslóknak a PH!n igazuk volt. A havernak az egész gépét tette egy ilyen noname táp, a másiknak nem az egész gépét mert a proci azért megmaradt de a szegény gép egy áramszünettől akkora túláramot kapott hogy az Északi híd megolvadt;] Frankón. Legalább egy Black Boxot vegyél.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
Nezd, orulj neki, szerencsed is lehet, nekem par nap hijan pont 2 eve egy komplett 1GHz alatti(!) K7-s gepet vagott gallyra egy az akkori ''nehez'' Codegen-nel is ~1.5x dragabb 300W-s tap, es ''csak'' egy HDD egy DVD egy CDRW es egy GF3Ti200 volt benne.
Elotte en is ugyanezt mondogattam, hogy mi a francnak olyan dragabb, hisz' jo ez is...azota mar nekem is Enermax van. Akkor szumma 230k-ba kerult az a ''hisz' jo ez is'', es megegyszer nem szeretnek ugy jarni.
Egy hettel kesobb egyik munkatarsam Tualatin Celeron konfigja is elpatkolt, szinten egy gyengebb fajta 300W-s taptol.
hobizoli -
HERR Z
veterán
Már májusban akkori béta biosszal ment a lapján másnak rendesen a cool'n'quite szóval szerintem itt sajnos a táp lesz a hibás.......
Én is kiszedegetnék belőle pár cuccot hogy megnézzem úgy megy-e -
engusz
veterán
Módosítottam a téma értelmetlen címét.
Szerintem is vegyél egy normálisabb tápot a géped alá. Ha nem vagy félős és/vagy ijedős, akkor mehet a mostanival is. -
Tifusz
tag
-
BOOSTER
aktív tag
Egy ismerősnek az 1200-as AMD-s gépét évek óta viszi egy 300-as Codegen...
Igaz én inkább 420W os Chieftec-re bízom a rendszerem...Csak azért írtam meg hogy legyen ellenpélda is... -
Tifusz
tag
Ne keseredj el, sajnos annyira hamar jönnek ki a különféle funkciók, hogy nincsenek rendesen letesztelve s gyakran BIOS frissítéssel sem orvosolhatóak a hibák- ezt jól példázza, hogy az alaplapokhoz 1 év alatt kb. 10 új BIOS-t adnak ki nem ok nélkül...
Egyébként lehet az oprendszer hibája is... -
faster
nagyúr
Figyelj, ha van pénz, akkor szerintem sem árt egy kicsit márkásabb példány, a Codegenből is lehet jót kifogni, de nagy a szórás a minőségében. (Pont, mint régebben az Abit lapoknál) Csak ne lepődj meg, ha tápcsere után esetleg mégsem javul meg a dolog. Egy új Bios verzió lehet, hogy megoldás lesz.
[Szerkesztve] -
Tifusz
tag
válasz
Jim Tonic #24 üzenetére
Nekem néha az az érzésem,hogy tápügynökök árasztották el a PH!-t...
Egyszerűen agyrém, amiket irogatnak egyesek - sajnos egyre többen vannak és egyre többször írnak...
Mivel én még nem foglalkoztam ezzel a ''szolgáltatással'', ezért csak az általam eddig bevált módszert tudom javasolni: minimális konfigot érdemes indítani( 1 db RAM modul, 1 vincsi, CD+DVD lehúz, nélkülözhető alaplapi funkciók (pl. hangkártya, LAN)szépen kikapcs, hogy minél kevesebb zavaró tényező legyen) aztán teszt.
Ha megy, akkor szépen egyesével visszatenni/kapcsolni a kártyákat/funkciókat s kiderül, melyika leggyengébb láncszem...
Szerintem nem a RAM modulban lesz a hiba, mert azon nem tud a rendszer spórolni, a procin lehet ''fogni'' energiát, de szerintem nem maitta döglik meg a dolog...
Jó lenne, ha lennének ''csereeszközeid'', mint vinyó stb... -
Itt a 2 pont.
Úgy mondjátok a táptémát, hogy nem is figyelitek, mik a körülmények. Akár, RAM gond, akár alaplap gond, ezek is lehetnek. Esetleg maga a prockó.
A CandQ lényege, hogy a teljesítmény változik a szükséglet függvényében. Vagyis nyugalomban kevesebb energiát igényel. És pont ilyenkor gyenge a táp? Ez azért érdekes.
Persze lehet a táp gond, csakhát nem lenne szabad ennyire bizton állítani. -
ez egy dolog.. de mi van ha a komolyabb igénybevételt vesszük csak figyelemmel..
Vajon még minig menne az a codegen táp ha éjjel nappal menne a gép, nem pedig 1-2 órát naponta.. ??? Ha elkezdenétek tuningolni, két vinyót még belekötni, dvdirót, tvtunert belepakolni, vajon menne még az a codegen?? :D -
peterqe
aktív tag
Egy 2,6-os P4-et építettem most egy Codegen dobozba, amiben 400-as táp van. A feszek ugyan egy picivel mindenhol az elvárás alatt vannak, de ATOMstabilak. Annyira azért nem rosszak azok a tápok. A régi (értsd 5-6 évvel ezelőtti) Codegen tápoknak még a súlyuk is igen emberes, hugim gépét pl. évek óta viszi egy 230W-os Codegen (Athlon 750-es proci)
-
Ahogy egy mai reklámtopicban mondták [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=90313[/L] a codegen tápokra is van igény, csak nem innen a prohardverről.. (de utánna ide jönnek a PH!-ra, hogy segítséget kérjenek) :C:D
-
hobizoli
nagyúr
Khm...nem tunik fel senkinek, hogy az alacsonyabb energiaigenyu allapotban fexik meg a gep? :U
hobizoli -
faster
nagyúr
-
Tiby
tag
Ha bekapcsolom a CandQ-t efgy idejig birja azt újra indula gép....miért????
300W Codegen táp
GA K8N Pro lap
3000+ A64
Aktív témák
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest