- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zollee
tag
válasz
Votyesz13 #1303 üzenetére
String-hez sajnos én is hal vagyok.
Nekem is van 2 string-es feladatom, az egyik a korábban már emlitett ASCII kód alapján történő karakter számlálás. (kis betűk, nagy betűk, számok). Az elv megvan ami alapján csináljam, de azt nem tudom hogy értessem meg vele, hogy ASCII kódként nézzen az általam megadott számra. (pl 97 az ugye a kis "a"). Szóval ilyen problémáim nekem is vannak, küzdök vele most is, mert függvényt nem használhatok hozzá, fapadosan kell megoldanom. -
Zollee
tag
válasz
Votyesz13 #1294 üzenetére
Bekérsz egy értéket. Mivel a legnagyobb érméd a 10-es, ezzel elosztod, majd az egész részét eltárolod egy változóban. A maradékot tovább osztogatod (az 5-össel, majd a 2-essel) úgy ahogy a 10-zel is tetted, és ezeknek az egész részeit is hozzá adod az előbbi "számoló" változódhoz. Majd a számoló változód értékét kiiratod, hisz az érmék darabszáma ebben lesz.
-
Zollee
tag
válasz
Votyesz13 #1256 üzenetére
Hy!
Ha fapados módszereket írok, elnézést, de mivel most kezdted a programozást, nem gondolnám hogy ez probléma lenne, nekem is írták, hogy rá kell érezzek. Igazuk volt, az önálló munka és az ilyen kezdő kódokból tanul az ember, utána lehet ügyeskedni.
1, A páros számok ugye mind oszthatók 2-vel. Egy if-else szerkezettel sima ügy.
3, Szintén if-ekkel megoldható. A számokat kell összehasonlítani.
4, Százalék számításra visszavezethető. Képlet a wikipedia-n. De egy szerűbb, ha csinálsz egy i segédváltozót, majd az adatok bekérése után értékének megadod a max * 0.5-öt. Ez után a max-ot elosztod 100-zal, a kapott értéket beszorzod az aktuális pontszámmal, majd if-fel megírod, hogy ha a kapott érték nagyobb vagy egyenlő mint a korábban definiált i változód, akkor átment, egyébként nem.
5, Én switch-csel oldanám meg. Mivel 5 osztályzatod van, 5 case-re lesz benne szükséged. A rossz érték kezelésére pedig a switch-nek van default ága. Ott csak ki kell iratnod hogy rossz értéket adott meg a paraszt.
A 2-es feladathoz hasonló nekem is van, azt sajnos én sem tudom.
Ezek a sztring műveletek nekem sem mennek még.
Nekem az a feladat, hogy bekérsz egy szöveget, utána kiíratod hogy mennyi kis betű, mennyi nagy betű és mennyi szám van benne.
Jah meg egy másik feladatomban most karakter összehasonlítással szenvedek, nem tudom működésre bírni az strcmp függvényt.
Ha végképp nem boldogulok lehet visszatérek és én is segítséget kérek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Távcső topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen autót vegyek?
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen monitort vegyek?
- Motoros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest