- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
Új hozzászólás Aktív témák
-
alapz@j
tag
válasz
BTminishop #4953 üzenetére
Nem egészen értem a problémát: ha a Visual Studio-ban (legalábbis gondolom, hogy ez, a sablon-név alapján) a "WindowsFormsApplication" varázsló kitett neked egy ablakot, amit saját ízlésed szerint testre tudtál szabni, akkor lényegében "írtál" egy GUI-val rendelkező programot, nem? Build solution aztán run.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
BTminishop #4953 üzenetére
Előszöris a programozás szerintem az hogy egy probléma megoldására algoritmust készítesz. Ha ez megvan akkor az algoritmus köré felhasználói felületet tenni már "nem nagy ügy".
(Valójában persze a legfontosabb a felhasználói élmény, az hogy az alkalmazást használók szívesen dolgozzanak a szoftverrel.)A lényeg hogy ha C-ben tudsz algoritmusokat írni, akkor rendben vagy. Most már csak meg kell ismerni a különféle GUI keretrendszereket. Ahogy látom neked most egy picit a komponens alapú GUI fejlesztéssel kellene megismerkedned, ahol majd egy gomb megnyomására lefut az említett programod és valamilyen grafikus komponens segítségével (pl datagrid) megjeleníti az eredményt.
Rengeteg GUI építő tutorial létezik a youtobe-on. Ha C/C++ akkor én javasolni tudom a QT környezetet. Tényleg egyszerű és jól használható (ráadásul Linuxon és windowson is elérhető).
Itt egy QT oktató videósorozat.
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Ps dualsense edge controller
- Corsair SF850L Gold 850W SFX Moduláris Tápegység
- Corsair RM1000X Gold 1000W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- MAKULÁTLAN! Dell Precision 7760 Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest