- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tényleg kicsit más lesz a Xiaomi 17 Ultra európai különkiadása
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Poco F8 Ultra – forrónaci
Új hozzászólás Aktív témák
-
alapz@j
tag
válasz
BTminishop
üzenetére
Nem egészen értem a problémát: ha a Visual Studio-ban (legalábbis gondolom, hogy ez, a sablon-név alapján) a "WindowsFormsApplication" varázsló kitett neked egy ablakot, amit saját ízlésed szerint testre tudtál szabni, akkor lényegében "írtál" egy GUI-val rendelkező programot, nem? Build solution aztán run.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
BTminishop
üzenetére
Előszöris a programozás szerintem az hogy egy probléma megoldására algoritmust készítesz. Ha ez megvan akkor az algoritmus köré felhasználói felületet tenni már "nem nagy ügy".
(Valójában persze a legfontosabb a felhasználói élmény, az hogy az alkalmazást használók szívesen dolgozzanak a szoftverrel.)A lényeg hogy ha C-ben tudsz algoritmusokat írni, akkor rendben vagy. Most már csak meg kell ismerni a különféle GUI keretrendszereket. Ahogy látom neked most egy picit a komponens alapú GUI fejlesztéssel kellene megismerkedned, ahol majd egy gomb megnyomására lefut az említett programod és valamilyen grafikus komponens segítségével (pl datagrid) megjeleníti az eredményt.
Rengeteg GUI építő tutorial létezik a youtobe-on. Ha C/C++ akkor én javasolni tudom a QT környezetet. Tényleg egyszerű és jól használható (ráadásul Linuxon és windowson is elérhető).
Itt egy QT oktató videósorozat.
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
- ÓRIÁSI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP 255 G10 Ryzen 5 7520U 8 GB DDR5 256 GB SSD FHD Új 2 ciklus Gari 2028.
- Dell Optiplex MT / SFF , 3050, 3060, 3070, 5070, 7060, 5090/ 7.-8.-9.-10. gen/ SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest