Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bucsupeti
    senior tag

Sziasztok,új vagyok még a programozásba még csakkonzol applikációt írtam és valamelyik nap nézegettem a c++-t és megtaláltam ez a WindowsFormsApplication-t megjelent egz ablak amit saját ízlésem szerint testre tudtam szabni.A kérdésem a következő,lehetséges olyan hogy ami konzolba megy program,azt úgy megoldani,hogy egy önnáló "program" legyen?! Tehát ablakja legyen ne a konzol nyitódjon meg és gyakorlatilag egy önnáló program legyen? Vagy ez,hogy lehetséges megoldani?Tudom nem egyszerű de legalább valami nekifutó kellene.Az olyan kommenteket kerülném,hogy "rossz pályát választottál" mert szerintem senki sem született programozónak.Köszönöm.

Előszöris a programozás szerintem az hogy egy probléma megoldására algoritmust készítesz. Ha ez megvan akkor az algoritmus köré felhasználói felületet tenni már "nem nagy ügy".
    (Valójában persze a legfontosabb a felhasználói élmény, az hogy az alkalmazást használók szívesen dolgozzanak a szoftverrel.)

A lényeg hogy ha C-ben tudsz algoritmusokat írni, akkor rendben vagy. Most már csak meg kell ismerni a különféle GUI keretrendszereket. Ahogy látom neked most egy picit a komponens alapú GUI fejlesztéssel kellene megismerkedned, ahol majd egy gomb megnyomására lefut az említett programod és valamilyen grafikus komponens segítségével (pl datagrid) megjeleníti az eredményt.

Rengeteg GUI építő tutorial létezik a youtobe-on. Ha C/C++ akkor én javasolni tudom a QT környezetet. Tényleg egyszerű és jól használható (ráadásul Linuxon és windowson is elérhető).

Itt egy QT oktató videósorozat.

Sok sikert!

Új hozzászólás Aktív témák