Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
válasz
dabadab #4569 üzenetére
Köszönöm a kiigazítást.
Gondolom én voltam félreérthető az első bejegyzésemben."#define FIRST_ROW_BIT_POSITION 4"
Így gyakorlatilag csak egy értéket adunk FIRST_ROW_BIT_POSITION nak és nem tudjuk később léptetni a mikrocsip lábait.
Tehát ez "SOROK = (1 >> ( FIRST_ROW_BIT_POSITION + i ) ); " helyett az kell amit eredetileg is írtam.
SOROK = (0x08>>i); Ezzel gyakorlatilag a mikrocsip B portjának lábaira adunk magas szintet."int oszlopok[] = { PORT_B4, PORT_B5, PORT_B6, PORT_B7 };"
Ezt ugyan nem próbáltam még ilyen formában, de van egy sejtésem, hogy nem jó mivel értéknét adjuk át a az egyes portok egyes lábait.
Bár elképzelhető, hogy ha minden ciklusba adom át a tömbnek az értékeket akkor elvileg működhet is."#define NO_KEY 0"
Gyakorlatilag ugyan az mint az én
"#define ALACSONY 0" definícióm."A k-t állítgató résznek semmi értelme"
A ciklus végtelen pergésben van és ha nem érkezik gombnyomás akkor a 4 ciklusonként nullázni kell az értékét hiszen 4x4 vagy is 16gomb van.Egyszóval, ha sima C programnak tekintjük akkor tökéletes a példád, de sajnos itt figyelembe kell venni, hogy mikrokontrollert programozunk fel illetve a lábak szintjeit ellenőriztük.
Azt hiszem erre irányuló kérdésem a C topikban nem állja meg a helyét.
Köszönöm ettől függetlenül a segítőkészséget.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Sofabaton (logitech harmony alternatíva)
- Energiaital topic
- World of Tanks - MMO
- Sorozatok
- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Hálózati kábelek és szerelésük
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPhone topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 mini Kompakt erőgép, megbízható teljesítmény 256 GB
- Honor Magic V5 Ultravékony hajlítható, 120 Hz LTPO kijelzők 16/512 GB Garancia 2028. 08. 25-ig
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Acer Predator Helios 300 - PH315-51
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook S762 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I DP I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest