Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dobragab
    addikt

sziasztok,

közel vagyok egy feladat megoldásához, de sajnos nem vagyok benne biztos, hogy jó úton indultam el....

vizsgálni kell többek között, hogy az adott sor tartalmaz e nagybetűt és számot. na most ezt eddigi ismereteim szerint legegyszerűbben a <ctype.h> könyvtár függvényeivel tudom megoldani. viszont a feladatban van egy előre megadott main függvény, amiben ez a könyvtár nincs megadva.
    gondolom include csak elől szerepelhet, bár compiler nem szólt függvényen belül sem. de esetleg meg lehet ezt oldani az említett fv.könyvtár nélkül is? mármint...gondolom ezt várná a feladat.

a másik problémám, amit viszont egyáltalán nem tudtam lekezelni: az a példabemenet 7. sorában lévő üres sor. ezt hogy a fenébe kellene lekezelni, hogy a függvény megfelelően működjön?

ezeket leszámítva az általam írt megoldás minden bemenetre megfelelő értéket adott. egyelőre általánosságban kérdezősködök, de természetesen tudok mutatni kódot is.

köszi előre is,
    bepken

Neked az identifier.c-t kell megírnod, amiben van egy megadott deklarációjú függvény, abba bármit include-olhatsz. A feladat nem várja, hogy a ctype.h-t ne használd, sőt.

Üres sor problémára: az üres sort a gets üres sztringként olvassa be (""), így üres sztringként kapod meg a nevet.

Btw szégyen, hogy versenyen a skeleton-ban gets van.

Új hozzászólás Aktív témák