Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco F7
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Megjelent a Sony Xperia 10 VII
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
válasz
alapz@j #4296 üzenetére
Én azt vettem észre hogy akik programozást kezdenek tanulni azok közül sokan nem tudják hogy mi is az a program, hogyan készül, mi van az egész programozás mögött. Annyit látnak hogy begépelik a programsorokat, jó esetben tudják a programnyelv elemeit használni és azt tudatosan teszik, de sajnos azzal hogy a forráskód megírása után mi is történik, miért szükséges fordítani (vagy egy virtuális gépnek átadni, esetleg egy interpreterrel feldolgoztatni) arról nincs fogalmuk.
Egy képletes példa: A király elhatározza hogy palotát épít, olyat amilyet még nem látott a világ. Az utazók kíváncsian fogják felkeresni a várost, hogy csodájára járjanak majd ennek a nem mindennapi építmények. A kőfejtőben, ahol a palotához hasítják a kőtömböket, megkérdeznek két munkást hogy mit gondolnak, mit csinálnak itt egész nap.
Az első azt mondja: Egész nap izzadok, fejtem a követ itt a koszos, poros bányában. Nem tudom meddig bírom, már nagyon unom az egészet, lehet hogy más munka után nézek.
A második ezt mondja: Én palotát építek!A tanmesének vége. A lényeg hogy ha tudja az ember hogy mit csinál, sokkal nagyobb kedvvel, elhivatottsággal, lelkesedéssel, izgalommal telve végzi a munkáját.
Így van ez a programozással is. Kell hogy a programozó tisztában legyen a háttérben zajló dolgokkal, mert sokkal izgalmasabb lesz az egész programozás ettől! Akkor is ha interpretert használ, akkor is ha köztes bájtkódot és akkor is ha gépikódra fordított programot készít.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Formula-1
- Profitorientált lehet az OpenAI, áldását adta rá a Microsoft
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- LEGO klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Béta iOS-t használók topikja
- A rend őrei
- További aktív témák...
- Playstation Portal eladó!Újszerü
- Négymagos Dell Latitude 3190 2-in-1 érintőképernyő laptop 360 fokban forgatható
- OPCIONÁLIS: 2 részletben is elviheted Razer Naga V2 Pro Gamer egér (RZ01-0440100)
- Lenovo ThinkPad T520 Intel Core i5-2540M 8GB DDR3 120GB Samsung SSD laptop
- Asus TUF Gaming M3 GEN II gamer egér
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- Bontott, vadiúj, SKY BLUE MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest