Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Először elmondom a szitut. Már több szemeszter óta vergődök az alap C programozással, nem szeretem, nem áll rá az agyam. Idén már pénzbe is fájt, úgyhogy megpróbálom megemberelni magam, és most igyekszem megérteni, legalább nagyon alapszinten. Úgy ahogy haladok, de persze nevetséges tudásom van, ami nem is baj, csak a zh-n vergődjek át. A következő feladatot kellene (többek közt) megoldanom, tudnátok segíteni?
Töltsön fel egy egész típusú 100 db elemet tartalmazó tömböt páratlan számokkal 100-tól csökkenő értékkel! Adja össze a páros számú indexen levő elemek értékét! Vegye az átlagát a páratlan indexen levő tömb elemeknek!
Megmutatom, mire jutottam: (ja, nem egész típusú a tömböm, ezt elfelejtettem figyelembe venni, ennek lehet valami hátránya? a hsz végén szóba hozom a típuskonverziót, azért, mert sok feladatnál használtunk már double-t, és akkor int-re konvertáltunk, és ez a rutin megmaradt, csak nem teljesen tiszta)
int main()
{
double t[100]; unsigned int i=0, j=100, pl=0, ps=0;
while(i<100)
{
t[i]=j;
if((j%2))
/* {
if((j&0xF1)==0x55)
{
pl=pl+t[i];
}
}*/
printf("%lf\n", t[i]);
i++;
j--;
}
printf("paratlan indexu elemek erteke %d", pl);
return 0;
}A tömbfeltöltés még sikerült. A program nyilván nincs kész. A gondom az, hogy ha belerakom a kicsillagozott részt, akkor egyrészt nem jó eredményt dob(úgy gondolom, hogy úgy sz*r az, ahogy van), és a tömbfeltöltést is elrontja, mert nem csak a páratlan számok kerülnek be, hanem mind.
A logikám az volt, hogy maszkolni kéne a következő bitsort: x1x1x1x1-et, az 11111111-al, az x-ek helyén mindegy mi van, a páros bitek helyén meg 1-es ugye, mivel az kell, és amelyik j-re ez teljesül, azokat összeadja pl változóba.
Most hogy visszanézem, kicsit belegabalyodtam, szerintem nem is j-t kell vizsgálni, de tényleg nem tudom már hogyan tovább. Ez a maszkolósdi amúgy se megy, illetve szerintem egy típuskonverzió is kéne valahova, de ahhoz sem értek.
Valaki tud életet menteni?
Előre is köszönök minden segítséget 
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Eredeti játékok OFF topik
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Milyen házat vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- SoundBlaster X-Fi
- Mikrofon topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Előre is köszönök minden segítséget