- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- "Titkos termékek" is várhatók a Pixel 10 széria bemutatóján
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Először elmondom a szitut. Már több szemeszter óta vergődök az alap C programozással, nem szeretem, nem áll rá az agyam. Idén már pénzbe is fájt, úgyhogy megpróbálom megemberelni magam, és most igyekszem megérteni, legalább nagyon alapszinten. Úgy ahogy haladok, de persze nevetséges tudásom van, ami nem is baj, csak a zh-n vergődjek át. A következő feladatot kellene (többek közt) megoldanom, tudnátok segíteni?
Töltsön fel egy egész típusú 100 db elemet tartalmazó tömböt páratlan számokkal 100-tól csökkenő értékkel! Adja össze a páros számú indexen levő elemek értékét! Vegye az átlagát a páratlan indexen levő tömb elemeknek!
Megmutatom, mire jutottam: (ja, nem egész típusú a tömböm, ezt elfelejtettem figyelembe venni, ennek lehet valami hátránya? a hsz végén szóba hozom a típuskonverziót, azért, mert sok feladatnál használtunk már double-t, és akkor int-re konvertáltunk, és ez a rutin megmaradt, csak nem teljesen tiszta)
int main()
{
double t[100]; unsigned int i=0, j=100, pl=0, ps=0;
while(i<100)
{
t[i]=j;
if((j%2))
/* {
if((j&0xF1)==0x55)
{
pl=pl+t[i];
}
}*/
printf("%lf\n", t[i]);
i++;
j--;
}
printf("paratlan indexu elemek erteke %d", pl);
return 0;
}A tömbfeltöltés még sikerült. A program nyilván nincs kész. A gondom az, hogy ha belerakom a kicsillagozott részt, akkor egyrészt nem jó eredményt dob(úgy gondolom, hogy úgy sz*r az, ahogy van), és a tömbfeltöltést is elrontja, mert nem csak a páratlan számok kerülnek be, hanem mind.
A logikám az volt, hogy maszkolni kéne a következő bitsort: x1x1x1x1-et, az 11111111-al, az x-ek helyén mindegy mi van, a páros bitek helyén meg 1-es ugye, mivel az kell, és amelyik j-re ez teljesül, azokat összeadja pl változóba.
Most hogy visszanézem, kicsit belegabalyodtam, szerintem nem is j-t kell vizsgálni, de tényleg nem tudom már hogyan tovább. Ez a maszkolósdi amúgy se megy, illetve szerintem egy típuskonverzió is kéne valahova, de ahhoz sem értek.
Valaki tud életet menteni?
Előre is köszönök minden segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SQL kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- További aktív témák...
- eladó 4db 2TB NASware WD red (WD20EFAX)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512GB 12GB RAM - 2027. FRBRUÁRIG GARANCIÁS / akár beszámítással is
- ÚJ Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 24GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év gari
- LG OLED42C44LA 2 Év Gyári Garancia
- LG OLED65B49LA 2 Év gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest