Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• thiclyoon

aktív tag

válasz dabadab #4013 üzenetére

Tudom, csak az kicsit kihaltabb, gondoltam itt aktívabbak vagytok :D

Tipikusan persze ahogy kiírtam ide, találtam is egy helyet, ahol azt írták amit te is a NULL-ról, szóval így már nem száll el :C

Kiíratásnál többféle lehet (amit írtam, az L(eft)-N(ode)-R(ight)), és mivel az adott fában itt "balra" kerülnek a kisebb elemek, "jobbra" a nagyobbak, így növekvő sorrendben fogja kiírni elvileg, és valóban így írja ki, szóval ez okésnak tűnik :) + meglett a db-szám is, ott a return-ben kellett kicsit ügyeskedni, nem magában a kódban. Találtam még néhány elég érdekes feladatot, de most már inkább szenvedek egy kicsit még a rekurzióval, hátha rájövök :DDD

• thiclyoon

aktív tag

Sziasztok!

Nem rég óta tanulom a C-t és a C++-t. Jelenleg bináris fákkal szórakozok egy ideje, előkerült néhány probléma. Pl. hogyan tudom megszámolni, hogy egy fában hány elem van? (Igazából az átlagukra is szükség lenne, szóval az összeg is kérdéses (egy elem többször is szerepelhet, a db is tárolva van), de azt jobban el tudom képzelni.)

Valamint kódszinten is elvesztem (vagy a kiíratással, vagy a törléssel van a gond. Addig bütyköltem, hogy már teljesen belezavarodtam - átnéztem már stackoverflow-ra és még néhány oldalra is), ha van ötletetek mi a ludas, várom a tanácsokat :)

(Furcsa lehet a pointer-pointer, de a teljes törléshez szerintem ez kéne. Ja és remélem érthető a kód azért.)

void del(pont ** Head)
    {
    if (*Head != NULL)
    {
    del(&((*Head)->Left));
    del(&((*Head)->Right));
    (*Head)->Left = NULL; //kerdeses hogy kell-e
    (*Head)->Right = NULL; //szinten
    free(*Head);
    }
    return;
    }

illetve

void kiir(pont * Head)
    {
    if (Head == NULL)
    {
    return;
    }
    if (Head->Left != NULL)
    {
    kiir(Head->Left);
    }
    printf("%d, %d-szor\n", Head->adat, Head->darab);
    if (Head->Right != NULL)
    {
    kiir(Head->Right);
    }
    return;
    }

Futtatáskor a végén (del után) a Head ide mutat: 00794D38 (miért nem nullptr? nem az kéne legyen free után?), valamint nincs se error se warning, csak futás idejű hiba: Exception Thrown (az if (Head->Left != NULL) sorban a kiir függvényben). Köszönöm előre is, minden tanács jól jön! :R

Új hozzászólás Aktív témák