- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
dabadab #4013 üzenetére
Tudom, csak az kicsit kihaltabb, gondoltam itt aktívabbak vagytok
Tipikusan persze ahogy kiírtam ide, találtam is egy helyet, ahol azt írták amit te is a NULL-ról, szóval így már nem száll el
Kiíratásnál többféle lehet (amit írtam, az L(eft)-N(ode)-R(ight)), és mivel az adott fában itt "balra" kerülnek a kisebb elemek, "jobbra" a nagyobbak, így növekvő sorrendben fogja kiírni elvileg, és valóban így írja ki, szóval ez okésnak tűnik
+ meglett a db-szám is, ott a return-ben kellett kicsit ügyeskedni, nem magában a kódban. Találtam még néhány elég érdekes feladatot, de most már inkább szenvedek egy kicsit még a rekurzióval, hátha rájövök
-
thiclyoon
aktív tag
Sziasztok!
Nem rég óta tanulom a C-t és a C++-t. Jelenleg bináris fákkal szórakozok egy ideje, előkerült néhány probléma. Pl. hogyan tudom megszámolni, hogy egy fában hány elem van? (Igazából az átlagukra is szükség lenne, szóval az összeg is kérdéses (egy elem többször is szerepelhet, a db is tárolva van), de azt jobban el tudom képzelni.)
Valamint kódszinten is elvesztem (vagy a kiíratással, vagy a törléssel van a gond. Addig bütyköltem, hogy már teljesen belezavarodtam - átnéztem már stackoverflow-ra és még néhány oldalra is), ha van ötletetek mi a ludas, várom a tanácsokat
(Furcsa lehet a pointer-pointer, de a teljes törléshez szerintem ez kéne. Ja és remélem érthető a kód azért.)
void del(pont ** Head)
{
if (*Head != NULL)
{
del(&((*Head)->Left));
del(&((*Head)->Right));
(*Head)->Left = NULL; //kerdeses hogy kell-e
(*Head)->Right = NULL; //szinten
free(*Head);
}
return;
}illetve
void kiir(pont * Head)
{
if (Head == NULL)
{
return;
}
if (Head->Left != NULL)
{
kiir(Head->Left);
}
printf("%d, %d-szor\n", Head->adat, Head->darab);
if (Head->Right != NULL)
{
kiir(Head->Right);
}
return;
}Futtatáskor a végén (del után) a Head ide mutat: 00794D38 (miért nem nullptr? nem az kéne legyen free után?), valamint nincs se error se warning, csak futás idejű hiba: Exception Thrown (az
if (Head->Left != NULL)
sorban akiir
függvényben). Köszönöm előre is, minden tanács jól jön!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest