Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 44kos

csendes tag

Sziasztok!

A főiskolán c# programozási nyelven keresztül tanulunk programozni. Az álláshirdetések nagyobb részében azt látom, hogy c++ programozókat keresnek.

Az a kérdésem, hogy melyik nyelvben való jártasság ér többet a piacon, illetve a szakmában?
    Az OOP szemlélet miatt tanulunk szerintem c#-ban, ám a c++ is félig meddig OOP nyelv, jól tudom?

Ha megtanulok programozni (tehát nem egy nyelvet, sokkal inkább a programozás ízére érzek rá), abban az esetben egy új nyelvet megtanulni tényleg "könnyű"?

Aki programozik mindkét nyelvben, mit tapasztalt, mi a különbség a két nyelv között?

• 44kos

csendes tag

válasz sztanozs #1951 üzenetére

OK, de egyszerre egy helyen fut a program, nem? Azt írja a könyv, hogy amikor egy függvény meghívásához érkezik a program, miközben a main-ben fut, ott "felfüggesztődik", és odaugrik a meghívott függvényhez, és addig azt hajtja végre, amíg vissza nem tér onnan?

Hopp, miután ezt leírtam, megértettem.:)
    Tehát elsőnek kiértékeli az Add(3,4)-et, ezért az Add() fv-ben lévő cout-ot végrehajtja(megjelenik az ottani szöveg), és ezután az x+y eredményével vissza is tér(de itt még nem tudja, hogy ezt ki kell majd írnia), és ugrik egyet balra, ahol az "A visszaadott érték" szerepel, és még 1-et ugrik balra, és mivel ott a cout parancsot kapja, kiteszi a kimenetre a mögötte álló részt, tehát olyan mintha a std::cout << "A visszaadott érték" << "7" ; parancs állna ott?

• 44kos

csendes tag

Sziasztok!

Most kezdtem el a programozni, elsőnek egy könyvön rágom át magamat, az egyik példájánál elakadtam:

A kérdésem a 12. sorhoz kapcsolódik, miért ez lesz az eredménye a kimeneten?

A cout parancs jobbról balra értékelődne ki?
    Azért kérdem, mert ha így is van, miért ebben a sorrendben írja ki a szöveget és a számot?
    Amikor meghívódik az Add() függvény, kiírja a képernyőre a szöveget, hogy Itt a az Add().... és ezután miért nem rögtön az eredményt, amivel visszatér írja ki, miért ékelődik be a függvény által kiírt szöveg és az eredmény(7) közé a "visszaadott érték" szöveg?

Új hozzászólás Aktív témák