Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViragL
tag
válasz
modflow
üzenetére
Új korában van a lencsén egy bevonat, azt kell eltávolítani róla fizikailag. Az oktatóm a fogkrémes dörzsölést javasolta, de eszembe jutott, hogy van egy spec ipari ablaktisztító kendőm, én azzal dörzsöltem. Felvettem a maszkot, fújtam bele a levegőt, ha lepárásodott, dörzsöltem tovább. Párszor eljátszottam, max 10-15 perc, a végén már nem párásodott. A lényeg, hogy ez egy mechanika eltávolítás nem vegyi. Egy hétig merültem vele utána a vörös tengeren, hírből sem volt pára, nyilván merülés előtt közvetlenül használva a hajón lévő mosogatószert.
Én az égetést horrornak érzem, de a fogkrémet bevállaltam volna, ha nincs a kendő. A lényeg, hogy az első és a merülés előtti pára mentesítés más. YT ezt a videót dobta első találatként, én ujjheggyel csináltam volna. -
modflow
veterán
válasz
modflow
üzenetére
Ilyen elvileg.
A képen sincs semmi rögzítő.
Most téptem le róla a matricákat....

Ez az ugye?
-
t72killer
titán
válasz
modflow
üzenetére
Hoztam neked valamit, itt egy csomót kamerázik a srác sznorizás közben, nagyjából látszik a technika. Kicsit 5:20 után egy rája megcsapja a kezét: ez simán végződhet úgy, hogy kiesik a kézből a bot+kamera, azaz nagyon kell a kézre fűzött kanóc. Neki úgy tűnik nincs, de kéne.
-
t72killer
titán
válasz
modflow
üzenetére
Ugyanez az elv az új házzal is, de nem is muszáj levenni a hátlapot felltétlen.
-
t72killer
titán
válasz
modflow
üzenetére
Nekem ilyesmi volt rajta, amikor még használtam (kézben volt, nem boton), de már 8éve nem merült a kamera sajnos
. Natúr gopro háznak vastag. Ha magadnak csinálod, lényeg, hogy ne valami összefércelt vacak legyen, amit alapból a szelfibotokra tesznek előszeretettel, hanem olyan anyag, ami
1 bírja rendesen a sós vizet,
2 a bőrödet se szedi szét
3 ha csomót kötsz rá, nem ugrik szét a csomó egy rántásra.
Most csomagoltam ki a kamerát és a vízálló tokot, úgy nézem, hogy a zsanérba be tudsz fűzni egy kb 1,5mm átmérőig bármit, kerti használatra szánt vékony+erős madzag is megteszi (horgászdamil szvsz nem tartja olyan jól a csomókat) - ez úgyis csak arra van, hogyha leesne a botról/törne a bot akkor is nálad maradjon a kamera.
Yútúbon bármelyik extrém sport kamerázós témában lehet keresgetni "gopro tether" ötleteket.#4217: víz alatt nagyon széles látószögön sok lesz a képszéleken az optikai hiba szvsz. Ha van olyan medence, ahova beengednek kamerázni (pl nincs vendég, akinek az alfelét fotóznád) akkor a csempézet rajza tesztábra/tesztalany nélkül is sokat segít, de ha van társ akivel próbálod, akkor megkéred, hogy tőled max 1.5m távolságban víz alatt kezet/arcot mutasson a kép közepén és két átellenes sarkában. Ezzel a szűrőket is tudod tesztelni.
Apropó szűrő: kemény TIZENKÉT fontért árult valaki ebayen egy ránézésre sértetlen polarpro vízalatti triót, bár mindenki azt mondja, hogy mostanában posztban állítgatják a színeket, nem tudtam ellenállni, kari után hozza a posta

-
t72killer
titán
válasz
modflow
üzenetére
Nincs róla képem, lényeg, hogy egy hálófélét csomózol köré, hogy ne csússzon ki belőle semmilyen konfigurációban. Viszont van erre jobb, ha pucér kamerát viszel: szilikon tok.
-
t72killer
titán
válasz
modflow
üzenetére
Én kötöznék arra is valamit a biztonság kedvéért, nem tudom van-e "erős lyuk" rajta, az enyém még úton van, ha nincs, akkor H-alakban csomóznék rá vmi madzagot. Tudom, nem azonos műfaj, de a vizes témát durvábban nyomó kajakosok is extra biztosítják a cuccaikat - ami eltörhet, annál nem az a kérdés, h eltörik-e, hanem az, hogy mikor...
#4205: +1 őszintén már tengeri kajakozáshoz is beraknám valami óccó kínai tokba, arról sokkal egyszerűbb lemosni a sót a buli végén, mint a kameráról. +ha hozzácsapod valami sziklához, inkább a 15€-s műanyag vacak menjen ripityára, mint a kamera. Kolléga másik topikban írta, hogy a terv hivatalosan sznorkel, de ugye Maldívra megy, ha beesik egy búvárközpontba az utca végén, rögtön kellhet is élesben a tok

-
t72killer
titán
válasz
modflow
üzenetére
Még ha nem is eszi meg a tengervíz az alu+műanyag kivitel miatt, nem az igazi:
1. úszáshoz hiányzik az operatőr felőli végéről egy zsinór rögzítő szem
2. feltételezem nem lebeg a vízfelszínen, ha bármi okból mégis kikerülne a kezedből.Ha botra rögzíted a kamerát, biztos ami biztos, magára a kameratestre is érdemes rácsomózni egy vékony madzagot ami végigfut egész a kezedig. Az ördög nem alszik és az új gopro nem olcsó...
-
t72killer
titán
válasz
modflow
üzenetére
Pontosan, ez a búvár beavatási rítus, ha a jó drága maszkoddal megteszed (és valóban ez az útja), akkor búvár vagy
.Amúgy kicsi gyakorlattal már víz alatt beleengedhetsz egy pici vizet, megfelelő fejmozgással akár 35m mélyen is végezhetsz ablakmosást, ha kell.
#4188: nem pisilek bele, nem és nem. 200 merülés után sem
. Kibírom amíg feljövünk a csónakig, ruha letol (amúgy is jól esik egy kis friss víz nedvesruha alá izzadva), munka elvégez, mehetünk. Szárazat csak alpesi merüléseknél használtam eddig, sokat ivós nyári adriai merüléseknél nem, ott meg az időjárás miatt a vízháztartásom elég lassú ahhoz, hogy beleférjen a ki-be mászkálás, cuccal matatás, merülés.A magam részéről sajna féligmeddig búcsúzom a topiktól, a coviddal lehet beszereztem valami rejtett szívnyavaját, úgyhogy a macsó leugrunk 49méterre lila gorgóniákat nézni 28as nitroxxal eretnek kalandokba már egészen biztosan nem vágok bele, de az is lehet, hogy semmiféle palackot nem fogok már megkockáztatni, marad a sznori.
-
Pompi
nagyúr
válasz
modflow
üzenetére
Első körben a gyárilag felvitt védőréteget érdemes letakarítani róla, addig a páramentesítő megoldások sem lesznek jók. Mindenki másra esküszik, egy alapos tisztítás, zsírtalanítás mosogatószerrel, kólával áztatás, de akár az öngyújtóval való leégetés (és még egy vidi erről) is játszik.
-
frankdelgado
őstag
válasz
modflow
üzenetére
A búvárok nem hordanak szemüveget kényelmetlen. Elég ha csak maszkot veszel. Mondjuk lehet optikai búvármaszkot is venni, mondjuk éppen sznorizáshoz annyira nem kell, csak ha tényleg rosszul lát az ember, de palackos merülésnél jó ha az ember látja compúterét, meg, h mit mutogat a társad....
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
válasz
modflow
üzenetére
Maszkból olyan kell, ami nem esik le a fejedről. Ezt webshopból nem tudod megvenni, próbálgatni kell. Légzőcsőből jobb a szelepes. Uszonyból el kell dönteni, hogy olyan veszel, amibe mezítláb bújsz bele, vagy olyan, amihez csizma kell.
Márka majdnem mindegy, de ha olcsón szeretnéd megúszni, akkor vegyél egy Decathlonos kezdőszettet.A full face maszkot még nem próbáltam, így ajánlani sem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4495, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Natúr gopro háznak vastag. Ha magadnak csinálod, lényeg, hogy ne valami összefércelt vacak legyen, amit alapból a szelfibotokra tesznek előszeretettel, hanem olyan anyag, ami 

. Kibírom amíg feljövünk a csónakig, ruha letol (amúgy is jól esik egy kis friss víz nedvesruha alá izzadva), munka elvégez, mehetünk. Szárazat csak alpesi merüléseknél használtam eddig, sokat ivós nyári adriai merüléseknél nem, ott meg az időjárás miatt a vízháztartásom elég lassú ahhoz, hogy beleférjen a ki-be mászkálás, cuccal matatás, merülés.