Hirdetés

Aktív témák

• ladybug
    őstag

Borcsikámnak ma végezték el az iskolaérettségi vizsgálatot. A baj csak az volt, hogy már pár hete ezen stresszeltek a gyerekek. Az óvónők előttük beszéltek erről velünk is, velük is, és egymás között is. Mivel ők nagyok, vmennyire tudatában is voltak azzal, hogy ez egy fontos esemény. Ahogyan Borka is. Ráadásul egy vadidegen hölgy vezette a vizsgálatot, aki bár nagyon kedves volt, de egy ismeretlen személy Borcsi szemében. Innentől kezdve pedig már meg is bukott a dolog. Ideges és feszült volt, és zavarban érezte magát. Így az eredmény sem olyan lett, amiket ő valóban tud teljesíteni. Ezért nem is foglalkoztam vele igazán. A lényeg, hogy a fontos kérdésekre tudott válaszolni, minden feladatot jól megoldott, csak némelyiket kisebb hibával. Büszke vagyok rá, mert tudom, hogy mekkora stressz volt ez neki. Okos, ügyes kislány, aki az iskolában is meg fogja állni a helyét, mert az óvónőktől sorra kapom a dícséreteket róla. Nekem ez a fontos.

Rékáért viszont aggódom. 2-3 napja nem alszik rendesen. Az elalvás is nehézkes, és az alvásmennyiség kevés. Éjjelente felébred, és reggel már korán fent van, viszont délután max. egy órát alszik. Enni sem eszik rendesen. Finyákol is, nem kíván olyan ételeket, amelyeket korábban szívesen megevett. Vmi van vele, de még nem tudom mi. A fogára gyanakszom, mert akkor szokott nyűgösebb, fáradtabb és étvágytalanabb lenni. Remélem igazam lesz.

Aktív témák