Hirdetés

Aktív témák

• ladybug
    őstag

A mai reggel korán indult. Párom fejfájása miatt már hajnalban felébredt, a lányok és én pedig fél 7 körül keltünk. Nekem kellett is ez a korai ébredés, mert sok dolgom volt, amit fél 9-ig el akartam intézni. Sikerült is.

Fél 9-kor pedig mentem tolmácskodni. Féltem, hogy kiestem a gyakorlatból. Elég régen beszéltem már huzamosabb ideig németül, és azt hittem leblokkolok. De szerencsére nem. Hasonlóan éreztem magam, mint amikor hosszú idő után elkezdek úszni vagy bickilizni. Nem lehet elfelejteni... Voltak szavak, kifejezések, amik elsőre nem ugrottak be, ezért át kellett fogalmaznom a mondandómat. 1, 5 órát beszélgettünk, közben a szakember is megérkezett, akinek tolmácsolnom kellett a hölgy kéréseit. Ment minden, mint a karikacsapás.

Jól kijöttünk egymással, és megkért, hogy amíg itt lesz Magyarországon 1,5 hétig, a segítségére lennék-e. Igent mondtam, mert jól jön most az a kis pénz, amit ezért a kis plusz időtöltésért kapok. Meg hát gyakorlásnak sem utolsó.

Délután pedig jelentkezet egy hölgy, akinek a fiát kellene korrepetálnom németre. Eljöttek, megbeszéltük a részleteket, és holnap 5-kor kezdjük is az első órát.

Nagy a nyüzsgés. Fel is kellett írjam, hogy mik a tenedőim, mert most olyan sok lesz a héten. Ráadásul holnap és csütörtök délelőtt a védőnőkhöz kell mennem gyakorlatra, meg persze jön Patrik is csütörtökig minden délután. Megint nem fogok unatkozni. Mindezek mellett persze a tanulásra is kellene szánni egy kis időt, és persze a lányokkal is együtt lenni, amikor csak tudok. Ahh, nem egyszerű. De vhogy most tetszik ez a pörgés. Az eddigi kis nyugis napokból dolgozó, energikus napok lettek.

Aktív témák