- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #94374 üzenetére
Ha nem kelsz fel, nem találkozol életed
sokadikszerelmével, aki szintén csak a tupperware-dre áhítozik. -
Tim82
félisten
Persze, semmi gond nincs azzal, hogy ezek a fajta zenék neked nem jönnek be.
(Csak félig komolyan jelezni akartam, hogy azért ezek sem feltétlenül szarok, vagy egysíkúak.)
A Solo 7C-t én mondjuk sajnálnám eladni a helyedben, nem lesz jó csere a helyette kinézett cucc.
Magam részéről hangfalnak csak egy Genius 1250B van most (meg egy Videoton DC-1680 pár, amit hirdetek már egy ideje, mert kisebb és zenére alkalmasabb passzív hangfalakat akarok helyettük). Az 1250B is a tévéhez van, hálószobai mozizásra.
Viszont a fejhallgatós rendszerem (panellakás miatt ez a preferált) egészen jó. Egy Audio-GD NFB-11.32-t használok (vagy laptopról, vagy Raspberry Pi 2 B-ről, ami kb. hálózati zenelejátszónak van), mellé meg van pár jobb, de az eredeti árukhoz képest aprópénzért beszerzett vintage fejhallgató a '80-'90-es évekből.
Ha passzív hangfalból meglesz az "igazi", akkor a Pi-vel + egy SMSL Q5 Pro digitális erősítővel megvan a "hi-fi" (
) is.
-
Tim82
félisten
Na akkor egy kis hallgatnivaló. (#YTalert)
Meshuggah - Vanished (nagyjából 1:24-ig kell kibírnod, addig csak hörgés-ordibálás van, aztán lenyomnak egy olyan hihetetlen fusion jazz-es gitárszólót, amivel az egész szám tök más kontextusba helyeződik)
Paradise Lost - Pity the Sadness (még bőven azelőttről, hogy a Paradise Lost Jon Bon Jovival turnézott volna
)
Dissection - Night's Blood (a svéd sátánisták és templomgyújtogatók ajánlásával
)
Morbid Angel - Dawn Of The Angry (őket az USA-beli sátánisták ajánlják
)
Voivod - Phobos (hogy az egyik kommentet idézzem: "THE AMBIANCE OF THIS SONG GOES PERFECTLY WELL ALONG A NUCLEAR WAR")
*
Én mondjuk a legtöbb EDM, techno, rave, dance, disco stb. vacakot nem vagyok képes meghallgatni. Ezeket meg nem mondom, hogy bármikor (messze nem csak thrash/death/black/doom metalt hallgatok, klasszikus zenétől kezdve jazz, blues-on át indie rock-ig kb. bármit, ami hangszeres zene), de nagyon is szívesen teszem be őket, mert nem azt várom a zenétől, hogy feltétlenül harmonikus és fülnek tetsző legyen és megnyugtasson, hanem akár kavarjon fel, gondolkoztasson el, akár diszharmóniával érve el katarzist. Erre a fenti előadók többé-kevésbé képesek (voltak a '90-es években). Amúgy nagyjából metálzenéken "nőttem fel", a '90-es éveket tartom a műfaj aranykorának, akkor volt igazi kreativitás, változatosság, lelkesedés, útkeresés ott.De ha valaki esetleg olyasmire vágyik, hogy hörgés ÉS elektronika, ajánlom a Godflesh nevű zenekart (drum'n'bass-re épülő doom/industrial metal). A legjobb albumuk itt van YouTube-on.
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #94016 üzenetére
Nézd meg ezt a filmet és amikor Finn beszél, jegyzetelj bőszen.
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #94008 üzenetére
Tupperware-s sztorival indítás ismeretlen nőnél az nem egyenlő az "instant friendzone-t akarok" tábla jól látható helyre akasztásával?
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #93926 üzenetére
Öltözz alhálózati maszknak: írj ki magadra egy rakat számot pontokkal elválasztva.
-
Tim82
félisten
válasz
föccer #93802 üzenetére
Nézd, lehetne némi megkötött cement is a billentyűzetben.
Saint_: a civilizáció és kultúra nemes fáklyavivője leszel az északkeleti barbár végeken. Aztán csak forralt vizet igyál, saját zsebkendőt-szalvétát-evőeszközt-poharat használj, mert a végén feketehimlőt kapsz az ottani bugrisoktól.
(irónia off)
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #93786 üzenetére
Lehet, hogy van elfekvő szkennerem. Ha nem sürgős, hétvégén megnézem, hogy működik-e, illetve Win 7 alatt használható-e. (Alapvetően valami 2002 körüli Canon-nak rémlik.)
Meghatározatlan időre kölcsönbe is mehet,
Pelikán elvtárs, egyszer majd kérünk ma...akarom mondani, van rá esély, hogy a távolabbi jövőben családon belül kellhet. -
Tim82
félisten
válasz
zsolti72837 #93680 üzenetére
Sajnálom.
-
Tim82
félisten
ezért baz megyében már késelnek.
-
Tim82
félisten
válasz
sketchifun #93424 üzenetére
Valami ízléses, diszkrét cápabőr kötésű legyen. Akkor is, ha app.
-
Tim82
félisten
No, nekem ma jött meg (végül 1 db lett, a másikra kaptam refundot).
Fehérben, angol dugós kábellel.
A postás meg 20 percen át Vincent Vegát játszott (#gif alert mobilneteseknek).
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #93035 üzenetére
a szívszerelmem jár a fejemben all day.
Melyik? Én rég elvesztettem a fonalat. Oké, tudom, nagy a szíved, sok a hely benne...
-
Tim82
félisten
Ha olyasmire gondolsz, mint DVI-I csatlakozóból D-Sub, olyanom van. Ha holnap eljössz érte a Pöttyös utcai metrómegállóig, szívesen kölcsönadom.
-
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #92848 üzenetére
Elgondolkodtató, hogy azt is rászokásnak tekinted, hogy kábé hat évesen egyszer kipróbáltad a pipázást.
Gondolom, Mercutio_-nál is valami hasonlóan komoly affér lehetett a dohányzással.
-
Tim82
félisten
No, majd ha hat évnél jártok, szóljatok.
-
Tim82
félisten
KillHates-t kérdezd meg, hogy vállalja-e és mennyiért azt az USB csatlakozót.
Az X220-at én valamikor 2014 őszén vettem - pontosabban egy alaplapot, egy alsó burkolatot, egy wifi modult, zsanérokat meg egy kijelzőkábelt ütöttem le a Vaterán kb. 15k-ért. Aztán kb. fél év alatt lett belőle gép, apránként megvettem hozzá mindent, ami kellett.
Előtte/mellette volt egy X201-em, az kb. ugyanolyan hardverre, mint az E5410-ed, azt is hasonlóan Vateráról vettem, de ott két év után megmakkant az alaplap.
-
Tim82
félisten
Amúgy egy ugyanilyen i5-tel szerelt IPS kijelzős Thinkpad X220-at használok 16 GB RAM-mal és egy 256 GB-os SSD-vel (+ dokkolóval, 9 cellás akkuval, USB 3.0/eSATA bővítőkártyával, AC-s wifimodullal és LTE-képes mobilnet modemmel) és biztos vagyok abban, hogy még pár évig elég lesz mindenre, amire én használom.
-
Tim82
félisten
Abba a gépbe milyen erősebb i5-öt szeretnél tenni? 2520M van benne, az egy szál "erősebb" 2540M meg kemény 100 MHz-es órajelelőnnyel "erősebb". Mondjuk a mobil kétmagos i7 Sandy-k sem sokkal erősebbek, a négymagosokhoz meg kevés az E6420 hűtése. Ivy Bridge procit meg nem fogad ez a noti.
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #92650 üzenetére
Ugye tudod, hogy a Win-es tableteken is "asztali OS" van?
Szerk.: rosszul tudod, nem butított.
Valaha volt Windows 8 RT ARM-os tabletekre (kevés ilyen modell volt amúgy), talán ez dereng, de azt évekkel ezelőtt lezárta az MS.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #91997 üzenetére
Igen, itt a kulcsszó ugye a "ha megtalálta"...
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #91813 üzenetére
Átfogalmazom, mert ezek szerint nem jött át úgy, ahogy jelezni akartam: szerintem nem ez alapján a teszt alapján és nem most kellene elkezdeni kongatni a vészharangot, hanem már úgy két-három évtizede illene. Azért örülök, hogy most ennyi ember hirtelen feleszmélt.
Az oktatásnak bazi nagy felelőssége lenne abban, hogy a fiatal generációkra hatást gyakorló negatív tényezőket részben vagy egészben semlegesítse, illetve biztosítson motivációt, valamint valós társadalmi felemelkedési lehetőséget ("tanulj fiam, hogy vidd valamire").
Az, hogy ez mégsem így működik már, nem friss dolog, már mi is bőven a termékei vagyunk a folyamatnak, csak még kevésbé voltunk érintve a magunk rendszerváltás körüli-utáni másfél évtizedbeli, éppen csak erodálódni-korrodálódni kezdett oktatási rendszeren belüli szocializációnkkal. Azért volt alkalmam érzékelni a minőségbeli különbséget a mi oktatásunk és a szüleink generációjának oktatása között, volt ott is egy akkora lépés lefelé minőségben, mint amekkorát most érzünk az utánunk jövő generáció oktatásában a mienkhez képest. Csakhogy a mi időnkben még volt bőven tartalék a rendszerben, mind a tanulás presztízsét, mind az akkori tanárgeneráció általános elhivatottságát tekintve, ami egy ideig még biztosított fedezetet az oktatásnak.
Nem hiszem, hogy a "mai fiatalok" hülyébbek lennének úgy általában, csak ahogy írtad is, nem tanulnak meg "módszertanilag okosak" lenni. Részben azért, mert nincs már, aki megtanítsa őket (tekintve az általános tanári állomány felkészültségét, elhivatottságát), részben azért, mert elfogyott az egy bekezdéssel feljebb említett presztízse a tanulásnak (és így az oktatás gyakorlatilag megszűnt a társadalmi felemelkedéshez nyújtott mankó lenni).
Az egyéb negatív trendek, amiket én inkább közhelyeknek gondolok már (valóságshow-ok nyújtotta példa és elfoglaltságok, széthulló családok, a nevelés hiánya) ugyanúgy jelen vannak, hasonlóan súlyos mértékben Európa legtöbb országában és az USA-ban is. (Egyéb országokban is nyilván, de csak kulturálisan közelebb állókról vannak fogalmaim.) A mi (mi, mint Magyarország társadalma) legfőbb problémánk az, hogy egységes, értelmesen kivitelezett hosszútávú oktatási stratégia híján kb. semmi sincs, amit ezekkel a trendekkel szembe lehetne szegezni, ellentétben más országokkal. Merthogy nálunk semmi másról nem szólt az 1990 utáni oktatási politika, hogy mindegyik rövidéletű nómenklatúra kitalált valami újabb hangzatos reformot, de előtte képletesen szólva ledózerolta-felszántotta-sóval behintette az előző garnitúra esetleges eredményeit, nehogy bármire is lehessen szervesen építkezni. Jellemző módon csak azok a kétes értékű reformok maradtak meg, ahol EU-s kötelezettségvállalásunk volt, ld. a magyar felsőoktatási rendszer "kissé" elhamarkodott és erőszakos átnyomása bolognai rendszerre.
Abba meg tényleg nem mennék bele, hogy az utánunk jövő generáció mennyire "sötét", "agyhalott" meg "zombi", ennél azért úgy gondolom, hogy egy okos ember képes differenciáltabban látni és megfogalmazni a helyzetet. Másrészt ez már inkább a szociológia kérdésköre, amit passzolok, mert nem általánosítások alapján kellene erről véleményt alkotnom.
*
Szumma szummárum: az én gondom az, hogy hirtelen most mindenki felkapja a fejét, hogy fúdehülyékamaifiatalok, egy nem is kifejezetten reprezentatív felmérésre alkalmas teszt alapján (lentebb beszéltünk arról, hogy nem egészen a valós tudásanyagot és logikát méri, hanem azt, hogy mennyire tud a teszt kitöltője a tesztíró logikájához igazodni), aztán most ajvékolás van, amikor - áttekintve az egészet - évtizedek óta kellene ajvékolni.Az egészben én azt a szerencsétlen generációt sajnálom a legjobban, amelyik az előtte lévő generációk döntéshozói által fokozatosan elcseszett rendszeren áthaladva kellene boldoguljon, viszont abban biztos vagyok, hogy azért bőven lesz, aki abszolválja a feladatot, csak épp a rendszer ellenére, nem pedig a rendszer segítségével.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #91811 üzenetére
Bocs, de pontosan ugyanarról beszélünk, legfeljebb én árnyaltabban fogalmazok, kevésbé szeretem a riogatást és nem szeretek leagyhalottazni majdnem kompletten egy generációt. Az már gyanúsan az "ezek a mai fiatalok, mi mennyivel jobbak voltunk/vagyunk"-játszma felé megy el, amit nagyon-nagyon kontraproduktívnak tartok.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #91808 üzenetére
Igen, kifejthettem volna, hogy minden bizonnyal vannak buta, figyelmetlen stb. emberek, de ezt eleve adottnak vettem, hogy vannak ilyenek, nem éreztem szükségesnek ezen esetek kifejtését. Nem hiszem viszont, hogy ezek számaránya annyival nőtt volna, hogy indokolná ezt a vészharangkongatást, ami zajlik most a teszt körül.
A problémát nem a mostani gyerekek-diákok értelmi képességeinek csökkenésével magyaráznám, hanem azzal, hogy az oktatás abban működik nagyon megfoghatóan és egyértelműen szarabbul, mint 1-2-3 évtizeddel ezelőtt, hogy nem tud eléggé motivációt adni nekik, hogy rendesen részt vegyenek benne. Általános magyarázatnak ez is van olyan jó, mint bármi más.
föccer: jelzem, én nem félnék ennyire. Merítésre mindig lesz lehetőség. A szomorú az, hogy nem látok semmilyen központi szándékot a szavak szintjén túl, hogy valóban minél több gyerek figyelmét, érdeklődését, lelkesedését "megfogják" az oktatás keretein belül. De alapvetően ez is már így volt pl. a '90-es években is, amikor én jártam középiskolába, csak még bőven tartott a "tanulásnak presztízse van"-felhajtóerő.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #91806 üzenetére
A legtöbb ilyen tesztnél szerintem nem azért hibáznak az emberek, mert nem tudnák a helyes választ, hanem mert nem a teszt logikája szerinti helyes választ adják. ("Okosabbak akarnak lenni a tesztírónál") Egyébként gyakran igazuk lenne.
Namármost izgalmas kérdés, hogy így mennyire valós egy ilyen teszt alapján elvégzett felmérés eredménye. (Valóban kell-e rettegnie föccernek 5-6-7 év múlva az akkor jövő potenciális munkaerő felkészültségétől...)
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #91803 üzenetére
de ha a következő kérdésnél levő táblázatot veszem alapul, akkor csak kiszáradás. de szerintem a fentiek miatt a hőguta is, csak nem bonyolították.
Igen, mindegyik kérdésnél csak az adott kérdésnél rendelkezésre álló adatok alapján, logikai úton következtetve jött ki a helyes válasz. Szerintem amúgy is ezt kívánták felmérni.
12/12.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #91759 üzenetére
Fura, én a gépnél eszem, mégis a kolléga billentyűzete a mocskos.
Nem kéne átpöködni a kajamaradékot...
-
-
Tim82
félisten
válasz
Earl_Muttley #91381 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #91337 üzenetére
Szerintem az OTG-n csatolt tárhelyet és a belső SD-t is úgy általában különböző módon kezeli az Android.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #91330 üzenetére
Külső USB-s micro SD olvasóhoz root kell Xiaomi cuccoknál? Az szép. (Merthogy máshogy nem lehet SD-vel bővíteni a teszt tárgyát.)
-
Tim82
félisten
válasz
fant0mi #91269 üzenetére
Nekem "split order", az egyiket teljesítik, a másikat nem. Csak épp mindkét "split orderben" két db töltő van. Egyébként annyit is rendeltem.
Írtam is most emailt a Banggood ügyfélszolgálatnak, hogy legyenek kedvesek tisztázni, hogy most mit is teljesítenek és mit nem. Ha nem, akkor meg tájékoztassanak a refund opciókról, mert arról mintha elfelejtettek volna szót ejteni.
Amúgy megértem, hogy visszatörlik (csúnya elírás, ugye), de akkor egyértelmű tájékoztatást szeretnék.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #91134 üzenetére
Mai napi visszhang-díjra hajtasz?
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #91110 üzenetére
Arra gondol, hogy legálisan (Google Play-ből) biztosan nem tudsz lementeni "telepíthető tömörített formában" alkalmazást, legalábbis az említett HERE Maps-et biztosan nem. (Térképet meg majdhogynem 100%, hogy nem.)
Esetleg itt nézelődj, ez lehet legális alternatíva, de a HERE itt nincsen meg. Talán a fejlesztő cég honlapján még érdemes lehet kutakodni.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #90413 üzenetére
Amúgy CD Galaxisnál Black Friday akcióban (ami igazából még a holnapi nap végéig van, ha jól látom) épp olcsóbb a Tyranny, mint akár Steam-en, akár GoG-on. (Ami poén, mert ez is Steam-en regisztrálandó változat + art book + OST audio CD-n.)
Steam-en megvéve most 41,99 EUR, GoG-on meg 45 USD az ottani legolcsóbb változat. CD Galaxisnál meg 8k HUF.
A valós gépigénye meg úgy tűnik, bőven alacsonyabb a hivatalosnál, pl. elindul egy Core 2 Duo-s notin integrált Intel GMA 4500MHD-vel (csak persze eléggé gyatra FPS-sel).
-
Tim82
félisten
válasz
föccer #90717 üzenetére
Még mielőtt temetnéd a nőt
, durvább cukorkóma ("diabéteszes kóma") is okoz hasonló tüneteket, mint egy epilepsziás roham. Ráadásul arra szintén nem vagy csak részlegesen emlékszik vissza utólag az elszenvedő.
Ha eskór, arról simán lehet, hogy nem tudott és kb. most, felnőttkorban volt először rohama. Ilyen is van.
-
Tim82
félisten
válasz
werszomjas #90652 üzenetére
Ó, nem, közben veled letárgyalta. Remélem, tudsz róla!
-
Tim82
félisten
válasz
werszomjas #90428 üzenetére
Nekem mindegy, melyikünkét viszi, nem tudnám amúgy sem miben használni a kártyát.
-
Tim82
félisten
válasz
werszomjas #90426 üzenetére
Nem, neki az 512 MB-os sem kell, amit én ajánlottam fel neki, különben válaszolna a privátra.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest