- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #5239 üzenetére
Én is így tudom, ahogy te, bár az én munkaterületem csak nagyon lazán kötődik a workout-hoz.
A KHR tudtommal még mindig szigorúan az egyhavi minimálbért meghaladó összegű, 90 napon túli lejárt tartozással rendelkező adósok listáját jelenti.
Szerk.: nem használunk Lotust.
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #5227 üzenetére
Nem úgy van a jelenlegi rendszerben (banktól függetlenül), hogy 90 nap után az adós bekerül a KHR-be?
macilaci78: nem mondom, hogy nem így van, de senkit sem kényszerítettek pisztollyal hitelfelvételre. A bankoknak is komoly felelőssége van a helyzettel kapcsolatban, de nem egyedüli, nem kizárólagos és pofátlanság csak rájuk hárítani.
# 5230: persze, van fogalmam a KHR mibenlétéről, csak azt nem említetted meg a folyamattal kapcsolatban, azért kérdeztem rá, hogy jól tudom-e. Mindegy, nem vagyok nagyon képben a workout-tal kapcsolatban.
-
Tim82
félisten
válasz
radi8tor #5207 üzenetére
Eddig még csak a "szemét bankok", "fellógatnánk", "gyújtsuk fel", "zúzzuk be" volt soron. A bomba a következő lépcsőfok.
Valahol csodálatos, hogy mennyi ember próbálja meg élből áthárítani a felelősséget a saját élete kedvezőtlen fordulataival kapcsolatban (amelyek sokuknál a saját döntéseiknek köszönhetőek) egy jóféle, arctalan "multinacionális" főgonoszra, a jelenlegi rendszer pedig meglovagolja és az érdekeinek megfelelő irányba tereli ezt.
-
Tim82
félisten
válasz
tomcsi23 #5142 üzenetére
Gondolom, jóféle Intel 945G/GZ stb. chipsetes alaplap volt.
Azért is merült fel bennem, hogy esetleg a régebbi verzió nem kezel valamit jól, mert más tesztelőprogramoknál (HD Sentinel, Everest régebbi változatai) ilyen előfordult. Persze nem vagyok képben, hogy ez mennyire igaz a Memtest86-ra, szerencsére kb. évente egyszer-kétszer használom.
-
Tim82
félisten
válasz
tomcsi23 #5138 üzenetére
Na ja, csak a Memtest86 ezen verziója kb. két-három évvel lett korábban kiadva, mint ahogy ezek a modulok a piacra kerültek.
Köszi, megnézem a csatlakozókat is.
Amúgy annyira nem aggódom, az eladó vissza fogja venni, ha valóban rosszak, reggel jeleztem neki, hogy lehetséges, hogy hibásak.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Olyan előfordulhat, hogy a Memtest86 azért jelez hibát, mert régebbi Memtest-verzió és esetleg valamit nem lát, nem kezel helyesen a memóriamodullal kapcsolatban?
Jelen esetben egy régi Ubuntu-telepítőn (7.10...) található verzióval akartam tesztelni 2 db 4 GB-os Kingston DDR3 notebook RAM-ot, ezt kaptam:
Írnék én a szaktopikba, csak épp kb. egy hónapja halott, meg előtte se volt túl gyakran válasz a kérdésekre. Nektek meg hátha volt tapasztalatotok.
-
Tim82
félisten
Erről csak az jut eszembe, hogy az Ecseri úti metrómegállónál, fent az aluljáróból felvezető lépcső tetején esténként lehet 1-1 patkánnyal találkozni.
Mondjuk még mindig jobb, mint London, ahol meg a metróperonokon láttam 3-4 patkányt fogócskázni.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #4619 üzenetére
Engem egyszer hívtak tableten. A DHL hozott valamit, nem voltam otthon és pont metróztam hazafelé, a mobilszámom nem publikus, de a mobilnethez kapott számot nem jutott eszembe titkosítani, a DHL-es fazon meg kikereste. Nem kicsit lepődtem meg.
Persze ez még az első generációs Samsung Galaxy Tab volt, abban - mint a legtöbb 7" Samsung tabletban - van GSM funkció.
-
-
Tim82
félisten
Pont tegnap vettünk egy olcsó Praktikum-os telefont, majd megkérdezem a barátnőmet, hogy ugye a kártyát nem adta-e oda anyámnak.
bitpork: a tartalmukat mindenképpen megnézném, bár szvsz minden elérhető a net sötét bugyraiból.
Viszont magukat az adathordozókat ki akarom dobni.
DeFranco: valahogy én nem igazán parázom az akkori vírusoktól.
*
Alakul ez a régi cuccok eladása - új(abb) notikra váltás prodzsekt. -
Tim82
félisten
válasz
bitpork #4422 üzenetére
Azt se felejtsd el, hogy asszem kb. tíz évvel idősebb vagy nálam. (Igen, a '82 a születési évszámom.)
Én anyám "szolgálati" laptopjával kezdtem az egész számítógépesdit 1992-ben, az meg egy 386-os volt, és azon bizony már kisfloppy volt. Az első tényleg saját családi gép egy 486-os volt 1996-ban, amit még én vettem először magamnak, az 2002-ben egy Celeron 366 MHz-es csoda, használtan és így is elvitte a diákhitelem egy részét.
Spectrum, Commodore, Amiga kimaradt, viszont Atarival vendégségben játszottam rendszeresen a '90-es évek első felében.
-
-
Tim82
félisten
Köszi mindkettőtöknek, megnézem majd, bár gondolom, egy 7 éves C2D-s notin Fire GL V5250-nel (~ Radeon Mobility X1600) nem igazán futkos el a béta sem, jelenleg meg nekem ilyen a legerősebb gép. (Barátnőmet nem fogom kitúrni a gépe elől.)
bitpork: nálam is eredeti, ráadásul konzervatív vagyok és szeretem, hogy fizikailag ott van a polcon a doboz/DVD-tok. Mondjuk a Planescape Torment és a BG I ilyen White Label-kiadások (mindkettőt vagy 8-10 éve vettem meg).
-
Tim82
félisten
válasz
bitpork #4406 üzenetére
Elvileg a Wasteland-ból (a Fallout "elődjátéka") lesz második rész, legalábbis van rá asszem sikeres Kickstarter-es project.
Szeretem a Fallout-okat, de a Planescape Torment az, amit a nagybetűs RPG-nek tartok, nálam az az, amit évente-kétévente újra előveszek (meg a Baldur's Gate széria).
-
Tim82
félisten
válasz
bitpork #4396 üzenetére
A Van Buren Project-ről (ami az eredeti Fallout 3 lett volna) mi a véleményed?
B-L-A-C-K és bitpork: köszönöm.
De eleve bekapcsolástól hangos, Skyrim alatt nem lett zajosabb. Procihűtőt nem fogok cserélni szerintem arra a pár hónapra, amíg nem fejlesztek a Gépállaton, mert a zajon kívül nincsen gond vele. (Amúgy meg nem a hálóban van, barátnőm meg elvan egyelőre így is vele.)
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Ki is derült, másfél órát Skyrim-ezett a gépen a barátnőm, bírja a terhelést, csak zajos. Ezt még nem tudom, hogy a táp vagy a gyári Intel hűtő okozza, a régi házban is zajongott a gép, de most jó pár fokkal hangosabb. A hőfokok rendben vannak hwinfo64 szerint, hűvös a gép.
Szerintem ezzel már nem foglalkozom, valamikor úgyis lesz itt is egy fejlesztés/platformváltás, szeretném meglepni majd egy Sandy/Ivy Bridge alapú Pentium-mal + hozzávaló mATX alaplappal. A jelenlegi abban sem az igazi, hogy alig van az alaplapon USB tüske, még +2 kellene, egy hátlapi extra porthoz és egy kártyaolvasóhoz.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Villámsebes kérdés: egy Sirtec beles High Power 270W táp ugye gond nélkül elbír egy Pentium Dual Core E6700 (65W TDP) + MSI G41M-P26 alaplap + Geforce GT 520 (29W TDP) + 2 x 4 GB Kingmax DDR3-1333 RAM + 250 GB Samsung SATA 2 vinyó + DVD-író konfigot?
Tudom, mehetne szakmaiba, de csak egy gyors megerősítés kell, hogy ez a táp is bőven elég ennek a konfignak. (Barátnőm gépállatát építeném át a randa 10 éves Codegen vagy Superpower házból egy Acer Veriton mATX házba, oda meg csak SFX táp fér el.)
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #4285 üzenetére
MM-ben én eddig (a 2-3k-s ársávban) csak Dominós cuccot láttam, legalábbis az utóbbi 1-2 évben. (Ott azért néha nézem a telefonkínálatot.)
Tesco-ban most szilveszterkor kíváncsiságból megnéztem, ott konkrétan a legolcsóbb telefonok Tesco Mobile-függőek voltak.
Lidl-nél szintén, ott persze Bluemobile vagy mi a csoda.
Madarasteszkóba, CBA-ba és szatellitvállalataiba, Interspar-ba nem járok.
radi8tor1: boldogat!
-
Tim82
félisten
válasz
Agostino #4269 üzenetére
Egy hétnél is hamarabb kéne.
Amúgy rendszeresen rendelek UK eBay-ről, ha az anyósjelölt tud várni, akkor ez marad.
DeFranco: nem ragaszkodom a 3510i odaadásához, viszont vagy független, vagy Telenor-os telefon kell és fejből nem vágom, hogy melyik alternatív szolgáltató függő olcsómobilja felel meg ennek.
-
Tim82
félisten
Mobiltelefonos kérdés: a Phonedika webáruháztól rendelt már valaki valamit?
Barátnőm anyjának meghalt a telefonja, odaadnánk az eltett 3510i-t, de annak mint kiderült, teljesen meghalt az akkuja. Még ennél a webáruháznál a legolcsóbb (+ postaköltség, de akkor már kettőt rendelek, mert apám tartaléktelefonja egy sima 3510 és annak is halott az akkuja).
-
Tim82
félisten
Durva, de erről is lecsúsztál: tegnap óta nem forgalmazza az Extreme Digital.
(Ha előbb tudom, hogy kell, előbb szólok, mert pár napja valaki linkelte máshol, én is csak ezért emlékszem rá.)
-
Tim82
félisten
Karácsony előtti utolsó héten, amikor a posta elvileg már eléggé le volt terhelve, én így egy nap alatt kaptam meg egy Vaterán vett lemezjátszót. Az eladó egyik nap napközben feladta Szombathelyen, másnap reggel jött az email, hogy fel tudom venni, még aznap késő délután fel is markoltam.
Pedig fel voltam készülve, hogy nem fog időben megjönni. Apám mindenesetre örült neki.
-
Tim82
félisten
A nyugdíjat ne keverd bele, a pénzes postás és a normál kézbesítő két külön történet.
Én amúgy most már direkt postán maradóra kérem azokat a csomagokat, amiket kapok, jobban járok azzal, ha kapok egy emailes értesítést arról, hogy átvehetem és szépen beballagok érte a lakástól ~ 6-700 m-re lévő postára.
-
Tim82
félisten
Hazudnia csak az unalmas embereknek kell akikkel nem történik semmi mivel egész nap a gép előtt ülnek és úgy próbálnak bevágódni vadidegen embereknél, hogy különféle történeteket találnak ki amivel kitűnhetnek a tömegből. De az ilyen szerintem szánalmas.
Azé' az öniróniádat is díjazzuk.
-
Tim82
félisten
Nem azért mondom, de az lfg.hu-n szerintem nagyobb eséllyel találtok játékosokat, mint ebben a topikban.
Amúgy én már vagy 10 éve szerepjátékoztam utoljára, barátnőm bezzeg most is tolja.
-
Tim82
félisten
Eladók:
- Asrock A55M-HVS alaplap (socket FM1, mATX)
- AMD A6-3500 CPUHa a kettőt együtt veszed, olcsóbban adom, -2k, tehát 18k.
Továbbá:
- 320 GB-os, hibátlan PATA notivinyó (WD3200BEVE)
- MEElectronics CX21 füles*
Amúgy ha már matracot emlegettek, egy barátosném meg akar szabadulni a tiptop állapotú Ikea Sultan matrac + ágykeret kombójától. Az Ikeánál még kb. 8 évig garanciális, ő 10k-t kér érte. Mi a sz@r a palacsintában? Érte kell menni Pesterzsébetre és el kell szállítani, viszont nem szétszerelhető (ami persze elég fura egy Ikeás cucctól, de ez van). A matrac 160 x 200 cm-es. -
Tim82
félisten
A Rejtő-összes most már (újra) letölthető a MEK OSZK-ból.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #4043 üzenetére
Lesz eladásra majd a jelenlegi T60-am 3 GB RAM-mal, T7400 processzorral, de az még kicsit arrébb lesz, kb. azt tervezem utoljára eladni a jelenlegi gép/alkatrészpark cseréjénél. Azt olyan 30-40k között dobom majd fel valószínűleg (DVD-író, W7 licensz és hivatalos Lenovo telepítőlemez, 9 cellás kb. 3 órás akkuval). Ott még nem tudom, hogy megtartom-e a benne lévő SSD-t, vagy nem.
A dokkolót viszont biztosan megtartanám, mert az jó lesz a T500-hoz is.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #4041 üzenetére
Mármint arra az árra, amennyibe kerülni fog nekem, amikor megveszem?
Ha arra próbálsz burkoltan célozni, hogy szerinted adhatnám drágábban is a dolgaimat, akkor jelzem, hogy tudom, de írtam, hogy egyrészt nem szívesen bontok meg működő gépet, másrészt meg nem akarom hónapokig árulni őket azért, hogy majd akkor jól elviszik. Válság van, valamennyire muszáj a kereslethez igazodni.
# 4043: nem, arra akarok továbblépni.
-
Tim82
félisten
Rendben. Csak hogy tiszta legyen, 15k-ért vinyó nélkül, de 2 GB RAM-mal és DVD-íróval felszerelve értem. (Ez így azért még mindig több, mint korrekt ajánlat szerintem.)
Vinyó helyett egyébként javasolnék egy mSATA SSD-t + egy ilyen átalakítót, apám T43-ába ilyet tettem, így teljesen elfogadható sebességgel Win 7 32 bit fut rajta.
-
-
Tim82
félisten
Na jó, szerintem a RAM-ot és a vinyót eladom külön, a notihoz meg előbányászok 2*256 MB DDR-t, mert az is kallódik valahol.
-
Tim82
félisten
válasz
B-L-A-C-K #4029 üzenetére
Pár napja eldöntöttem, hogy minden felesleges gépet/notit/alkatrészt kiszórok, lesz belőle két noti, egy Thinkpad T500 dedikált VGA-val asztali helyett (van nagy dokkolóm hozzá), meg egy X200 hordozásra.
Ez persze csak úgy megy, hogy fokozatosan dobok mindent fel az apróra (nem egyszerre, hogy ne maradjak gép nélkül), meg tüzetesen átnézem, hogy mi az, amit még tudok hasznosítani a cuccok közül. Meg közben reménykedem, hogy a kinézett gépek még nem kelnek el.
A T42p ugyan használható máig is, de majd' egy éve nem használjuk, barátnőmé volt, kapott helyette egy T500-at (eleve jobb gépet vettem neki, mint amilyenek nekem vannak jelenleg, ő jár mérnökinfóra). Mondjuk a T42p-t is én vettem neki.
Mercutio_: elképzelhető, 10k-t biztosan, ha bontanám. Ha jól rémlik, háttérvilágítási egyenetlensége azért van, de semmi vészes.
Valahogy így néz ki, most nézem, a billentyűzet rendesen kifényesedett.
B-L-A-C-K: meglepődnél, milyen hamar elkelne a panel magában, persze csak akkor, ha "jóárasítva" lenne.
-
Tim82
félisten
válasz
B-L-A-C-K #4027 üzenetére
Reálisnak tűnik, az IPS panel ellenére (meg eladni szeretném, nem árulni), de úgy értettem, hogy ha valaki meg akarná venni, akkor írjon rám, hogy mennyit gondolna érte.
Mindenesetre köszönöm!
Egyébként durva, de lehet, hogy jobban járnék bontással, a 2*1 GB RAM-ot simán el tudnám adni belőle 8k-ért (drágán mérik az 1 GB-os noti DDR-eket).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Kés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 - 128 GB Midnight Black - Független BESZÁMÍTÁS IS
- Oppo Reno 7 5G 8/256GB 65w töltővel
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- Fotó állvány eladó
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest