- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #118775 üzenetére
"Apa kezdődik!"
-
Tim82
félisten
válasz
lorcsi #118763 üzenetére
A kristálygömbje vélhetően most poros mindegyik topiklakónak, ezért kérlek, áruld el, hogy melyik Széchenyi tér? IV. (Újpest) vagy XV. (Újpalota)?
-
Tim82
félisten
Eladó lett 4 db Intel 7260HMW BN (single band N + BT 4.0) félmagas mini PCI-e wifi kártya. Topikkedvezménnyel 2000 Ft/db.
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #118456 üzenetére
Nem Mercunak válasz, csak erre fűzöm fel a további infót.
Az illetéke a vezetői engedély cseréjének 4k jelenleg, ha még nem töltötted be az öregségi korhatárt. [link]
A XIII. kerületben meg a Teve utcában van kormányablak (nem összekeverendő a BFKH XIII. kerületi hivatala egészségbiztosítási osztályának ügyfélszolgálatával, ami majdnem ugyanott van), a Váci úton nincsen. Valószínűleg azért üres az a gyárépület. [link]
Általában véve mindegyik budapesti kormányablakban sorszámhúzással várakozás van előzetes időpontfoglalás nélkül, a Visegrádi utcai Központi Okmányirodában dettó. Időpontot foglalni csak elég komoly szerencsével tudsz 2-3 héten belülre. Ügyfélkapu birtokában itt lehet próbálkozni: [link] Jellemzően külső kerületeknél (pl. XVIII.) járhatsz nagyobb szerencsével közelibb időpontfoglalással. Esetleg még a Keleti pályaudvarnál lévő kormányablak, hátha még nem fedezték fel az emberek, hogy kb. 3 hete újra működik.
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #118372 üzenetére
Hát onnan minden IS északra van.
Van ott még ugye pár nagyobb kerület, úgyhogy elég nagy túlzással. De vágjuk le a IX., X., XI. kerület nagy részét, valamint a XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. és XXIII. kerületet Budapestről, oszt jó lesz.
Ilyen egyszerűen még úgysem költöztem az agglomerációba.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #118303 üzenetére
Még nem akadt a kezembe a DP adapter, de ami késik, az nem is múlik, ahogy a dakota közmondás tartja.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #118249 üzenetére
Hogy elrugaszkodjunk a "kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a MI kolibrink"-témától, most hétvégén elővakarom az én DP-HDMI adapteremet és megnézem neked Thinkpad T520-szal (Win 10 Pro 1903 build) és X220-szal (Ubuntu 18.04 LTS), hogy mit produkálnak az itthoni tévével (Philips 32PFL3158H).
Ez a két gép egy generációval régebbi a Te 8470p-dnél, Sandy Bridge négymagos i7 meg kétmagos i5, integrált Intel HD3000 videóvezérlővel.
Az biztos, hogy az X220-szal (mind Win 10, mind Ubuntu alatt) vidéki birtokainkon nem szokott gond lenni az ottani régebbi Samsung LCD TV-vel a hangátvitellel sem. (Itthon meg évek óta Amlogic SoC-os TV box oldja meg a "házimozi" részt, régen LibreElec-kel, most CoreElec-kel.)
-
Tim82
félisten
válasz
MasterMark #118246 üzenetére
Jogos, csak ez annyira alap (lenne), hogy feltételeztem, ez adott.
-
Tim82
félisten
válasz
MasterMark #118244 üzenetére
Nem tudom, milyen driverre gondolsz egy sima passzív DP-HDMI adapter esetében.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #118239 üzenetére
Windowsban, Lejátszóeszközöknél nem szerepel a DP, mint opció? (Lehet, hogy a TV nevével van jelölve az adott hangkimenet.)
Btw, ami nem derül ki, hogy integrált vagy dedikált GPU-s 8470p, számíthat ez is.
-
Tim82
félisten
válasz
MasterMark #117686 üzenetére
Milyen szerencse, hogy sima DP portot utoljára az utolsó generációs Core 2 Duo-s üzleti laptopoknál lehetett látni, Core i generációsoknál alapból DP++ van.
Mellesleg tudomásom szerint (értsd: kipróbálva
) a sima DP porttal is működik a képátadás, a hangátvitel viszont nem - és ehhez nem kell elektronika.
Macilaci: 1080p-ig ez a fajta sima passzív átalakító tökéletesen megfelel: [link]
Ilyet használok is, ahogy fentebb írtam, sima DP porttal csak képet tud átvinni (régi Core 2 Duo-s Thinkpad T500-zal), annál újabb géppel (mint pl. Thinkpad X220) hangot is. Az egyenletben még egy sima HDMI kábel (mindkét végén HDMI apa csatlakozóval) és egy régebbi LCD TV szerepel.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #117374 üzenetére
I'm that powerful.
-
Tim82
félisten
válasz
bitpork #117329 üzenetére
Én csak örülök, hogy ha veszed a lapot, hogy egyáltalán nem halálkomolyan írok. Ez talán lejöhetett a "vadász, vadász..." vicc emlegetéséből is, ha esetleg a "no offense, csak kíváncsi vagyok" kezdő disclaimerből nem...
*
Szerintem a lehetséges feloldás a Dorottya utca bal oldalán látható épület, ami a Vörösmarty tér és a Vigadó tér között nyúlik, de nem néztem meg még a Streetview-en, hogy stimmelnek-e a hirdetésszövegben megadott paraméterek erre az épületre.Azért gondolom, hogy ez lesz az, mert a Dorottya utca a "folytatása" a Váci utcának (nem a Váci útról volt szó az idézett hirdetés szövegében, az végképp odébb van onnan) és annak bal oldalán van ekkora méretűnek tűnő épülettömb, ami a teljes bal oldalát jelenti az utcának.
-
Tim82
félisten
válasz
bitpork #117327 üzenetére
Elismerem, hogy nem fogok tudni "tényszerűt" linkelni, mert általánosításokat sütöttél el a budapestiekkel kapcsolatban, hogy "mindenki értse", pl. ez sem HA-only ezek közül: [link] [link]. Mondjuk a "kiutálásod" ebből a topikból is izé, költői túlzás, amire már linkeltem a konkrét, tényszerű hivatkozásodat.
Ott meg egyszerűen annyit sem tudtál leírni, hogy rosszul fejezted ki magad, nem a ténylegesen létező lokál topikra gondolsz, ami amúgy ugye ugyanúgy "adok-veszek-csevegek"-topik, mint a többi.
Szóval a kérdés még mindig adott: vadász, vadász?...
-
Tim82
félisten
válasz
Tim82 #117325 üzenetére
De félreértés ne essék, én csak mókásnak tartom, hogy miután ugye Téged elvileg kiutáltak innen meg soha senki sem segített a topikból, azért csak visszajársz, gondolom, úgy, mint a vadász a viccben.
A mókafaktoron túl meg nincsen hátsó szándékom, csak jól szórakozom a kissé fonák szitun.
-
Tim82
félisten
válasz
bitpork #117324 üzenetére
Szó szerint idézlek a linkelt hozzászólásodból: "Miért nincs akkor BPnek külön topikja?" (kiemelés tőlem, ha esetleg a saját mondatod megfelelő része elkerülné a figyelmedet)
Ezt írtad. Ez nem a HA-t jelenti, hanem szerény topikunkat, ahogy amúgy erre a khm, tévedésedre aztán fel is hívták a figyelmedet ott helyben.
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #117318 üzenetére
Ezzel ugye csak az az egy aprócska probléma van, hogy a Váci utca messze nem megy ki a Vigadó térig.
bitpork: egyébként az hogy van, hogy Te oly szívesen héderelsz egy topikban, ami nem létezik szerinted, majd utána szerinted kiutáltak onnan? No offense, csak kíváncsi vagyok a magyarázatra.
-
Tim82
félisten
Érdekel innen valakit egy pár 2 GB DDR3 Samsung noti RAM, illetve egy pár 2 GB DDR3 Micron noti RAM? Mindkét páros képes 1,5 V-on (normál DDR3) és 1,35 V-on (DDR3L) is üzemelni.
Topikár: 3k/páros.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #117098 üzenetére
We're all living in Amerika,
Amerika ist wunderbar
Amerika, AmerikaWenn getanzt wird, will ich führen,
Auch wenn ihr euch alleine dreht,
Lasst euch ein wenig kontrollieren,
Ich zeige euch wie's richtig geht
Wir bilden einen lieben Reigen,
Die Freiheit spielt auf allen Geigen,
Musik kommt aus dem Weißen Haus,
Und vor Paris steht Mickey MausWe're all living in Amerika,
Amerika ist wunderbar
Amerika, AmerikaIch kenne Schritte, die sehr nützen,
Und werde euch vor Fehltritt schützen,
Und wer nicht tanzen will am Schluss,
Weiß noch nicht das er Tanzen muss
Wir bilden einen lieben Reigen,
Ich werde Euch die Richtung zeigen,
Nach Afrika kommt Santa Claus,
Und vor Paris steht Mickey MausWe're all living in Amerika,
Amerika ist wunderbar
Amerika, Amerika
Coca-Cola, Wonderbra,
Amerika, AmerikaWe're all living in Amerika,
Amerika ist wunderbar
Amerika, Amerika
Coca-Cola, sometimes WAR,
Amerika, AmerikaSzerintem ebből tök sokat meg lehet tanulni németül.
-
Tim82
félisten
válasz
sketchifun #116968 üzenetére
Ne súlyosbítsd azt, ami amúgy is.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #116966 üzenetére
Tudod használni ezeket passzív hub-ként is, ezért nem adnak a legtöbb olcsó aktív hub-hoz alapból tápegységet, sem itthonról, sem Kínából beszerezve. Az feláras dolog.
Nem Orico aktív hub-om nekem is van, annál sem volt alaptartozék a külső táp, de attól még aktív hub, ami külön tápellátás hiányában is használható, csak passzívként. Nyilván nekem ez így is megfelelt, kihorgásztam az itthoni külső tápos dobozból egy hozzá valót, aztán profit.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #116957 üzenetére
Még egyszer, csak hogy jól értsem a szellemi zűrzavart odaát: ennél a hasonlatnál maradva -> tehát egy lámpa akkor már nem lámpa, ha izzót nem adnak mellé? (A gyros tálas hasonlatod annyira nem passzol ide, hogy arra már csak legyintek.)
Nem, attól még, mert egy kellék nincsen meg mellé, attól még lámpa marad (megfelel a lámpa fogalmának). Az, hogy mennyire használható egy lámpa izzó hiányában lámpának (funkcionálisan), az ettől külön téma.
Persze ha esetleg értelmesen sikerült volna megfogalmazni az eredeti felvetésed, akkor ez a kör nem lett volna.
De akkor rákérdezek, hogy egyértelmű legyen: szóval az a bajod Werszomjas hirdetésével, hogy az aktív hub-jához (ami minden rendelkezésre álló információ szerint megfelel az aktív hub fogalmának, csak épp az ilyen használathoz kell kiegészítő is) nincsen hozzáadva a megfelelő kiegészítő? Előre is szólok, szerintem ettől még nem fogja olcsóbban adni neked, mondhatni, már így is passzív hub-árban adja.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #116954 üzenetére
Szóval szerinted egy passzív hub és egy aktív hub között annyi a különbség, hogy van-e külső tápegység alapból melléadva. Véletlenül sem az, hogy melyik esetében lehetséges a külső tápellátás.
Már csak az lenne a kérdésem, hogy az általános iskolai technikatanárodnak, vagy az általános iskolai magyartanárodnak kell gratulálni az esetedben, hiszen semmiképpen sem te tehetsz róla.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #116950 üzenetére
Tehát korábban sem azt pedzegetted, hogy van-e hozzá külső táp, mint tartozék, hanem hogy aktív hub-e.
De sebaj, elnézzük neked. Ezúttal is.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #116948 üzenetére
Ami azt illeti, a képeken látszik a dobozon feltüntetett specifikáció, melyben ez is szerepel: "DC-Jack is optional for power hungry device"...
-
Tim82
félisten
válasz
werszomjas #116945 üzenetére
Maci tudta ezt. Csak nem sejtette!
-
Tim82
félisten
válasz
Mr.Csizmás #116842 üzenetére
Elviekben gyógyfürdő a Dandár, szóval akár még be is jöhet, ha túlteszed magad az első klausztrofóbiás rohamon.
-
Tim82
félisten
válasz
Mr.Csizmás #116840 üzenetére
Jaja, úgy valóban hidden oddity. De amúgy tényleg nem nagy szám, been there. Amikor mi kipróbáltuk a helyet, akkor ráadásul éppen tele volt nagydarab, tetovált, bár kifejezetten udvariasan viselkedő ukránokkal.
-
Tim82
félisten
válasz
#52469760 #116838 üzenetére
Igen, a Dandár ennyi. Nem nagyon rossz, csak mint strand, vannak sokkal jobb opciók is.
A Paskálban én is 2-3 éve voltam utoljára, de tudtommal azóta felújították, lett fedett, télen is látogatható része, szóval az most mindenképpen pozitív irányba változhatott, de régen sem volt rossz. Csak nekem klasszikusan az az eset, hogy nagymelegben nincs kedvem átbumlizni a szuper tömegközlekedéssel fél Pesten.
Mondjuk Csillaghegy is ez az eset, de azt jobban szeretem a Paskálnál, így arra könnyebben ráveszem magam.
-
Tim82
félisten
válasz
Mr.Csizmás #116836 üzenetére
Ha a Dandár neked a non plus ultra, akkor nincsenek nagy igényeid.
Pici, kényelmetlen, általában zsúfolt is - persze legalább olcsó.
Csillaghegy, Paskál nem rosszak.
Múltkor meg szembesültem azzal, hogy még kinn a halál mecsodájan is van strand - Erzsébetliget. Végül is, megközelíthető BKV-val, az Örstől csak kb. 3/4-1 óra, ahogyan szétbarmolták a kelet-pesti kerületeket mindenféle remekül egymásra időzített útfelújításokkal.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #116355 üzenetére
Valóban, vezetői engedély esetében csak a 2001 előtt kibocsátott okmányok esetében tüntették fel az "anyja neve" rovatot. Utána azt már nem, a többi természetes személyazonosító adatot viszont igen.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #116353 üzenetére
Anyámnak nem kérhetek, legalábbis nem írtad.
Igen, valamiért úgy gondoltam, hogy 80 IQ felett magától értetődik, hogy az ember saját nevében csak magának/magára vonatkozóan tud születési anyakönyvi kivonatot igényelni. Ha a Te esetedben tévedtem, elnézést!
a személyin meg anyám neve nem szerepel.
Akkor Téged átvertek, szerintem hamis személyi igazolványt kaptál.
Ugyanis a hátoldalon rajta van. [link]
A korábbi személyimhez képest szerepel más adat az új személyimen.
Lehet, hogy akkor most el kellene végre döntened, hogy akkor most ez az adat rajta van az új személyiden vagy nem, végül is csak egy bekezdésen belül mondasz totálisan ellent önmagadnak.
Mindenesetre eddig azt sem sikerült leírnod, hogy csak az új személyiddel van adateltérés, a régi személyiden jól szerepelt az adat. Ez ilyen szándékos információvisszatartás, nehogy segíthessenek Neked érdemben?
Amúgy a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban nyilvántartott adataidat itt le tudod kérdezni/ellenőrizni, feltéve, hogy valóban ilyen adateltérés van a régi és az új személyi igazolványod között (ha van ügyfélkapud).
A feltöltős SIM-es adategyeztetésnél meg úgy kell megadnod az adatokat, ahogyan itt megadva helyesnek jelzi ki - elviekben karakterpontosan kell mindent beírni az ellenőrizni kívánt személyi okmányról. (Ehhez nem kell ügyfélkapu.)
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #116351 üzenetére
#116349-ben írtam, hogyan kérhetsz anyakönyvi kivonatot (ha már ahogyan írtad, nem vagy hajlandó otthonról elhozni a meglévőt). Édesanyád ugyanígy tud. Addig a hsz.-ig nem sikerült eljutni?
De mint írtam és türelmesen újra leírom, a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy a lakcímkártyádon hogyan szerepel az "anyád neve" rovat. A NAV-ot sem.Akkor van tényleg gáz, ha személyazonosító okmányon van elírva (a lakcímkártya meg nem az). Gondolom, azért ti tudjátok, melyiken szerepel helyesen, ugye?
Felteszem egyébként, hogy ha másfél évvel ezelőttig nem tűnt fel/nem volt fontos a lakcímkártyán lévő adataid javítása, akkor eddig abszolút nem volt belőle gondod, sőt, most sincs, ha emiatt lusta vagy anyakönyvi kivonatot elvinni, ami megint csak az általam írtakat támasztja alá - ld. a félmondatot a lőtéri kutyával.
Egyébként vélhetően azért kértek a kormányablakban anyakönyvi kivonatot, mert a személyi adat- és lakcímnyilvántartásra rálátnak, az anyakönyvire nem (ennek az a valószínű oka, hogy kormányablak es nem anyakönyvi hivatal). Ha vinnél, az alapján meg helyben megoldanák a lakcímkártya adatjavítást és cserét.
-
Tim82
félisten
válasz
Tim82 #116348 üzenetére
Mellesleg anyakönyvi hivataltól díjmentesen kérhetsz (saját) születési anyakönyvi kivonatot, én is megtettem, ráadásul én talán nem a leggyorsabb módon kértem (e-Papíron írtam egy kérelmet a BFKH-nak, hogy továbbítsák azirányú kérelmemet a XII. kerületnek, hogy ugyan már vegyek fel a születési anyakönyvi kivonatomat az elektronikus anyakönyvi nyilvántartásba - 2014.07.01-től kerülnek be a születési és házassági anyakönyvi kivonatok automatikusan - és mellesleg küldjenek ki levelezési címemre egy kivonatot is).
Azért nem volt a leggyorsabb, mert a XII. kerület (ahol a János Kórházban születtem) az egyetlen budapesti kerület, amelyet közvetlenül nem lehet az említett módon anyakönyvi kivonattal kapcsolatban megkeresni. Így csak 3 héttel a kérelem benyújtása után láttam, hogy az elektronikus anyakönyvi nyilvántartásba vétel már megtörtént és még arra egy hétre rá kaptam meg postán a kivonatot. Normál esetben persze elviekben 8 nap + kézbesítési időnek kellene lennie, de ez így nem volt "normál eset", valószínűleg még plusz 8 napot kellett rászámolni, mint a hivatalok közötti továbbítási időt.
Más csatornán valószínűleg gyorsabb lett volna - benyújtom személyesen pl. kormányablakban az anyakönyvi kivonatigénylést, vagy bármelyik anyakönyvi hivatalnak akár levélben (tudtommal még sima emailben is lehet). Én csak kíváncsi voltam, hogy "hivatalos azonosított elektronikus csatornán" át mennyibe időbe telik és alapvetően úgy, hogy tudom, hogy továbbítani kellett a BFKH és a XII. kerület között, szerintem gyorsan megcsinálták. Nem kergetett a tatár sem, csak mindig jó, ha van itthon születési anyakönyvi kivonat.
Ha meg kellene még egy, most mar tudnék innen kérni.
Ez speciel szerintem egyike volt azon dolgoknak, amik egészen jól működnek, "szarfosállambürokráciakorrupcióstadionokmutyi" ide vagy oda.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #116345 üzenetére
Mint ahogy ezek szerint nem sikerült elolvasnod, amit írtam, az adókártyádon lévő néven, mert az tükrözi az adózói nyilvántartásban lévő adataidat.
Ahogyan pedig a személyi adat- és lakcímnyilvántartásban szerepelnek az adataid, azt a személyi igazolványod tükrözi (illetve még a másik két érvényes arcképes személyazonosító okmányon, az útlevélen és vezetői engedélyen is ennek megfelelően kell, hogy szerepeljenek a természetes személyazonosító adatok). Elírás itt is lehetséges, de azért tudtommal igen ritka az utóbbi tízegynéhány évben kibocsátott okmányok esetében.
A lakcímkártyád nem személyazonosító okmány, két dolgot igazol hivatalosan: az egyik a bejelentett lakcímed (állandó és tartózkodási hely: az egyik, ahol "az állampolgár él", a másik, ahol "az állampolgár állandó lakóhelyének elhagyási szándéka nélkül több, mint három hónapig tartózkodik"), a másik a személyi számod (hivatalos neve ez is: "személyi azonosítót és lakcímet igazoló igazolvány", a "személyi azonosító" = személyi szám, tehát nem a "személyedet", hanem az említett azonosítót igazolja). A kutyát sem érdekli, hogy azon pontosan van-e feltüntetve az "anyja neve", de bármikor bemehetsz egy
polgárjenőbekormányablakba javíttatni és cseréltetni emiatt. [link]Remélem, segítettem!
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #116342 üzenetére
Köszönjük, hogy megosztottad velünk, mi lett volna velünk ezen infómorzsa nélkül?
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #116336 üzenetére
Izgalmas kérdés, melyre a 1819-en tudnak válaszolni, ha tudnak.
sutszi: nézd meg, hogy az ún. természetes személyazonosító adataid (neved, születési helyed és időd, édesanyád neve) hogyan vannak feltüntetve a személyi igazolványodon és hogyan az adókártyádon. Úgy tippelem, lesz eltérés és az utóbbit (tehát az adóhivatali nyilvántartásban szereplő ezen adataidat) kell tudtommal javíttatnod a NAV-nál.
Az is ilyen eltérés, ha (figyelem, csak példát mondok!) határon túl születtél, mondjuk Marosvásárhelyen és mondjuk az egyik okmányon "Marosvásárhely" van, a másikon "Marosvásárhely (Tirgu Mures)".
-
Tim82
félisten
válasz
Ittnemaz #116329 üzenetére
NAV GYIK innen: [link]
"2. Mit kell tennem, ha megkapom a tervezetet?
Ügyfélkapu használatával
Ha egyetért az adóbevallási tervezettel és elfogadja azt, akkor a tervezet az Ön személyijövedelemadó-bevallásává válik. Ha nem fogadja el a tervezetét és nem küld be 18SZJA bevallást sem, akkor 2019. május 20-a után az adóbevallási tervezete végleges bevallássá válik (kivéve, ha Ön egyéni vállalkozó, őstermelő, vagy áfa
fizetésre kötelezett magánszemély). Ha nem ért egyet a bevallási tervezet adataival, akkor a tervezetet az elektronikus felületen módosítania kell és be kell küldenie.Ügyfélkapus-regisztráció nélkül
A papíralapon kapott tervezetét nem kell aláírnia, nem kell visszaküldenie, ha annak tartalmával egyetért. Ha nem, akkor a 18SZJA bevallást kell benyújtania 2019. május 20-ig, mivel a kinyomtatott, papíralapon kapott tervezetet javítani nem lehet. A 18SZJA nyomtatványt elérheti
- az Általános nyomtatványkitöltő programon keresztül ezen a linken: [link]
- az új internetes kitöltőfelületen a [link], linken, ahol ügyfélkapus regisztráció nélkül is használhatja a nyomtatványkitöltő programot és üres bevallás nyomtatására is van lehetőség." -
Tim82
félisten
Eladóvá váló dolgok:
- 2 x 2 GB Samsung DDR3-1333 (1,5 V-os), asztali gépbe való memória pár (a matricán a típusmegjelölés: "2G1333 UL 2568 005GJC18 0714")
- 2 x 2 GB Kingston DDR3-1333 (1,5 V-os), asztali gépbe való memória pár, ez low profile kivitel, pontos típus: KVR1333D3N9/2G (gyártói datasheet)Mindkettő páros
szeretett, megvigyázott, csajozósmemóriabővítés miatt került kiszerelésre családi gépekből, teszteltek, jók. Pontosan ilyenek:A Samsung páros biztosan működik AMD-s (AM3 procis/alaplapos) és Inteles (Sandy Bridge-alapú) gépekben is, a Kingston párost csak Inteles (Sandy Bridge-alapú) gépben használtuk.
Hardverapróra 4k/párért fognak felkerülni hamarosan, topikkedvezménnyel 3,5k/pár áron vihetőek.
-
Tim82
félisten
válasz
bitpork #116246 üzenetére
Melyik része?
A Corvin-negyed például elég komolyan dzsentrifikálódik és az elég komolyan kihat a közvetlen szomszédságban lévő Szigony utcai lakótelepre is. Itt van pl. az új Nokia-székház is.
A "Józsefvárosi piac" pedig már jó pár éve nincs (utolsó éveiben amúgy is kínai piac volt, majd megszüntették, a kínai árusok meg átköltöztek az út túloldalára, ahol régi raktárépületeket vettek meg és jelenleg ott működik a kínai piac).
Nyilván a Diószeghy Sámuel utcán most sem érdemes máshogy átvágni, mint sebes léptekkel.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #116151 üzenetére
A legtöbb esetben nyugodt lelkiismerettel ütnék el kerékpárost, de pusztán vagyonvédelmi okokból mégsem teszem.
Ma már ne igyál többet munkaidőben, az egyéb "rekreációs" drogok fórumozás előtti/közbeni alkalmazását sem ártana felfüggeszteni.
-
Tim82
félisten
Topikkedvezménnyel 6k.
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #115878 üzenetére
Pár éve a Menedékház Alapítványnak adom (hozzájuk évente pár alkalommal ruhát, adományt is vittem a közelmúltban), előtte meg az Igazgyöngy Alapítványnak, még előtte a Magyar Lupus Egyesületnek adtam a civil szervezetnek adhatót.
Egyháziból annyi az elvem, hogy sem "történelmi" egyháznak nem adom, sem szekt.... akarom mondani kisegyháznak, így szoktak olyanok jönni, mint a Tan Kapuja Buddhista Egyház (a főiskolájukat ismerem, vannak ismerősök, aki oda jártak vagy ott tanítanak) meg Magyarországi Kopt Ortodox Egyház.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #115677 üzenetére
Én is ugyanúgy odaszólogatok Szilárdnak
... és visszafutunk arra a témakörre, hogy odaszólogatsz neki, majd másoknak is odaszólogatsz, hogy hogy képzelik, hogy ők is odaszólogatnak neki. Well done!
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #115673 üzenetére
Ja értem, biztosan fáj akkor az a gerenda a szemedben.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #115665 üzenetére
És Te miért baszogatsz másokat rendszeresen a topikban, azért, amit leírnak?
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #115656 üzenetére
A vélemény kinyilvánítása nem csak neked szabad a topikban.
hszilard666: a kamusztorikat hagyd kívül, amikről ráadásul egyértelműen tudja a többség, hogy azok. Indíts rájuk blogot vagy mittomén.
TékaiStyle-sztorik.blog.hu vagy ilyesmi. -
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #115646 üzenetére
Jó nagy sporttáska volt, belefért egy nem is annyira belépőszintű Canon DSLR mindenféle kellemes filmes kiegészítővel meg pl. egy gamer desktop vízhűtéssel anno, ha nem csalnak 2016-os hozzászólásaid a topikból. Amúgy csak öt ilyet kellett anno csinálni és megvolt az első milliód. Tiszta mélyszegénység.
Megtennéd azt, hogy nem inzultálod tovább a topiklakók többségének intelligenciáját és ha már ilyen olthatatlan vágyat érzel a fotonok földműves szemébe juttatása iránt, azzal másik topikot tisztelsz meg a továbbiakban? Lehetőleg olyan topikot, ahol nem ismernek évek óta. Előre is köszönjük, mindenkivel jót fogsz tenni, hidd el.
-
Tim82
félisten
válasz
FanTomas #115547 üzenetére
Egy Athlon II X2 240e-t vagy egy Phenom II X2 521-et (ezek sima AM3 procik, ránézve az alaplapod gyártói oldalára, kell menniük benne) kölcsön tudok adni tesztelésre, de érte kell jönnöd a IX. kerületbe, a Pöttyös utcai metrómegállóhoz.
Ha még érdekel a dolog, privát üzenetben leegyeztethetjük a továbbiakat.
-
Tim82
félisten
Anyagi javakkal húzták le ugye, nem lelkiekkel. Majd ha utóbbiak miatt sír, akkor esetleg jobban hiszek neki, egy gyengébb pillanatomban pedig arra az egy pillanatra meg is fogom sajnálni.
Lelki nyomorra amúgy nem nagyon szokták használni a "nincstelen" jelzőt. Annak tök jól körülhatárolható, anyagiak javakkal kapcsolatos negatív jelentése van általában.
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #115461 üzenetére
Ez a "nincstelen embereket"-sírás ezzel az aláírással a tökéletes kognitív disszonancia. Well done!
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #115279 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de az általad kioktatott fórumtárs pont ezt kérdezte és neki gugliznia sem kellett hozzá...
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #115277 üzenetére
És előrébb lettél azzal, hogy megtudtad tőle, hogy volt mindkét felbontású panellel is?
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #114793 üzenetére
Na de az buzis.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest