Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
mér'? tescoban ott figyel már két éve a polcon a fehér borok között, és a tramini is, és ha minden jól megy, ismét hosszabbítani fognak
amúgy balatononboglárra szoktunk átmenni rosé borért fröccshöz, amit tényleg nagyon szívesen iszom és bátran ajánlom. remélem leolvasható a név és cím a fotóról
-
Integra
titán
thummerer egri csillag 2012
kellemes, friss, gyümölcsös száraz bor, bátran ajánlom, jó áron jó bor. -
Integra
titán
-
Integra
titán
-
Integra
titán
-
Integra
titán
-
Integra
titán
hujj, de csinos nő ez a jekl flóra!!!
-
Integra
titán
így megy ez ebben az országban...
mi meg éveket szenvedtünk a fele összegért sem, hogy felújítsunk és valóban történelmi ingatlant mentsünk meg.. undorító ez az egész -
Integra
titán
tudtok netán olyan oldalakat ahol a magyar borpiacról és gazdasági helyzetről van szó, számszerűsítve és statisztikákkal?
milyen vidéken, mennyi bort termelnek, hány százalékát uralják a fajták, vagy magyar borok a magyar piacon, mi a helyzet külfölddel etc...
netán évekre lebontva.
elég ramaty a helyzet amit eddig találtam -
Integra
titán
nem, szendét a kóstolók nyomták be a 8-9ik helyre, megvan otthon az értékelő papírom valahol. érdekes volt látni. megítélésem szerint csupa fröccsbort raktak első helyekre, talán egy volt amit én is előre értékeltem azok közül.
az meg a nap vicce volt, hogy szerettem volna egy palackkal venni belőle, erre azt mondták, hogy nem árulják és még csak meg sem tudták mondani, hogy hol kapni belőle bp-en. pedig csak 1800ft volt. -
Integra
titán
voltam a borbíróságon villányi vöröseket és rosékat kostolni. 12 féle volt.
azt a sok szart, pedig aztán volt nagy név villogás, durrogtatás, ihajj csuhajj....
a szende couve bolrt viszont telibe találtam, nem véletlenül.
érdekes, hogy hogy lehúzták. vagy én vagyok már túl sznob és kifinomult és utálom a kommersz borokat, vagy csak teljesen más az ízlés világom. ami miatt megint sznob és kifinomult vagyok -
Integra
titán
kell valami igazi bornyitó most már..
megint beletörtem egy kurva dugót
ezek a kommersz nagy iparban gyártottak vackok mind
olyan kell aminek a spirál része szépen laposodik oldal irányba és jó hegyes, hogy minél nagyobb felületen hasítson...
merre érdemes néznem?? -
Integra
titán
2006 birtok couveé
-
Integra
titán
én ma hazabeszélek, egy erős testes félszáraz 2005-ös ezerjó
-
Integra
titán
-
Integra
titán
nagynéném is szív vele rendesen, nem is kicsit..
nem megyek bele részletekbe, de őrület és nem csak maga a rendszer, hanem, hogy az egészet hogy kezelik...
nem vagy valakinek a valakije, vagy nem fizetsz illetékeseknek zsebbe...
akkor nehéz
nagyon
de meg lehet csinálni, csak 20x annyi idő és ráfordítás
de majd inkább akkor mondom hogy sikerült, ha sikerült valóban pályázati támogatást nyerni.. -
Integra
titán
[link]
érdemes elolvasni, amiről korábban beszéltem.. -
Integra
titán
gazdára talált a második töppedt szőlő is.
már csak 1 aszúm van eladó. -
Integra
titán
1 töppedt szőlő már gazdára talált.
-
Integra
titán
nah,
van 2 eladó töppedt szőlőm, 3000 / palack
van 1 eladó 6 puttonyos aszúm, 5000 / palack -
Integra
titán
érdekes cikk
-
Integra
titán
igen, már többször voltunk kint pl hollandiában. természetesen ez nem közértbolt meg éjjel nappali polc bor, tehát a mennyiség is más.
asszem még államilag támogatott rendezvényeken (ibusz). de soha többet, elpiálták meg elhabzsi dőzsizték a pénzt meg magát a kiállítást is a szervezők, akik meg szakma miatt mentek itthonról ki és várták hogy bemutathassanak, azok hoppon maradtak.
volt is belőle botrány.
hogy most milyen ehhez hasonló rendezvények vannak, fene tudja, már rég nem hisz ilyenekben senki sem. max azok akik egymásnak osztogatják a pénzt, az adóforintokat. -
Integra
titán
mórt igazán csak a komoly borosok ismerik, de ők nagyon is jól.
eldugott vidék teljesen egyedi mikroklímával.
és mivel itt nincsen bormaffia, ezért itt nincsenek föld átminősítések sem, korlátozott a terület, egy m2-rel se lehet több. és ha lenne is, abból hatalmas botrány lenne, annyira kicsi terület ez itt, azonnal tudnánk, itt szerencsére nincsen hely pancsolásra.azért kellett már weblap, mert most van az, hogy ide jutott az egész a semmiből. most már érdemes volt elkészíteni, ezért az angol verzió is. a semmiből, állami támogatás nélkül nem könnyű, ez nem villány meg tokaj, ahova milliárdokat szórnak el haveroknak mindenféle wellness komplexumokra, hatalmas borpincékre, felszerelésre, miközben még az is előfordul, hogy máshonnan származó bort palackoznak az üvegekbe.
végülis ezek a dolgok mind a kicsik malmára hajtják a vizet, mert, a kicsik tudják a minőséget hozni, ami a magyar borhoz illik. a nagyok már nem. vagyis nem a nagy volumenben termelt boraiknál tuti nem, mert szőlőt vásárolnak fel hozzá, nem mind saját termés. a kis volumenű boraik ugyanakkor nagyon finomak sokszor a nagyoknak is, de még drágábbak a nevük miatt. van pénzük marketingre. nekünk semmi.
alapszabály, hogy ha nincsenek haverok politikában ilyen téren, nem bormaffiázol és szerelemből borászkodsz, akkor nem leszel nem hogy milliárdos, de még gazdag sem. megtudsz élni tisztességgel, de elkell felejteni a nagy birodalmakat. persze nem lehetséges, hogy megtörténjen, de jó is lenne... de tapasztalat az, hogy azért ez itthon nem így megy, ha korrekt és tisztességes a dolog.szóval weblap nagy segítség lehet abban, hogy külföldre tudjunk nyitni, én nagy részben ezen ügyködöm, ismerősökön, kapcsolatokon keresztül, hogy megfelelő helyre, megfelelő személyekhez alkalom adtál eljusson egy-egy palack bor. és ha ízlik az illetőnek, akkor rátudjon csapni a klavira..
-
Integra
titán
az tuti!
elég sok nagy borász és borbuzi és gazdag gyűjtő ment már innen el majdnem sírva... vicces látni ezeket a felnőtt, nem kicsit befolyásos embereket, mint a kis gyerekek
azóta is visszajárnak szerencsére+laja:
thx az oldal elismerést, nagyon sok agyalás ment, hogy meglegyen a régi hangulat, és hogy valamennyire egyedi is legyen, ami viszont absz jellemzi a borokat.
reméljük sikerült valamennyire -
Integra
titán
pedig de, bizony innen fogy el az összes
ha egyszer megkóstolód a móri bort, tudni fogod miért
visszajáró vásárlók és cégek elvisznek szinte mindig mindent, a legtöbben beülnek az autóba, leautóznak és bevásárolnak alkalmanként 20-30 ezertől felfelé.anno sok éve a metro-ban volt pár palack, de kilistázták ezeket is, mert most a külföldi borok a divat, külföldi a beszerző is a borosztályon. meg amúgy is drágán adták ott is, úgyhogy repülés lett. meg hát nem kevés amit elkérnek hogy ott lehess a polcokon, nagyon durva lehúzás megy.
szerencsére nincsen szükség rájuk, se másra, a minőség és a hírnév a legjobb reklám. néha a mammutban a borvárban kapni egy-egy palack töppedt szőlőset, de azt azért az árért nem földi halandó veszi meg.. -
Integra
titán
végre valahára elkészült az oldalunk
a fehér bor szerelmeseinek -
Integra
titán
2002-es medaina barolo
nagyon erős testes igazi száraz vörös
elég fain
[link] -
Integra
titán
megint istenire sikerült. fél üveget már el is kortyolgattam szépen lassan
Oettinger! szólj, hogy faternak hogy ízlik!!!
meg a többi is, kíváncsi vagyok nagyon!
[Szerkesztve] -
Integra
titán
teleki villányi couvet 2004
finom bor, korrekt árért
nem komálom csányit, de ő legalább nem pancsolja a bort és nem külföldi bort palackoz magyarnak -
Integra
titán
nemsokára etyeki borfeszkó
[link] -
Integra
titán
spar és intersparban most 590-ért vannak a teleki borok (couvet), 6+1 akcióban
ami elég jó szvsz, érdemes pár kartont venni -
-
Integra
titán
szerintem 800-1000 ft között már kapni jó borokat
én sem iszom minden hétvégén 2-3 ezres borokat, még ha van is.
nálam a csányi teleki vörösei azok amikből mindig van 4-5 kartonnal, jó az áruk és konstans jó a minőségük. csányi nem sumákol a boraival, ez villányi borok téren mamár fontos info.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
szerintem nyugoadtan hívhatod finomabbnak
a tokajit nagyon lerontotta a sók kókler... ugyanaz történt itt is mint villányban
sokkal finomabb borok vannak mint a tokaji, ami nem azt jelenti, hogy ott nincsen büntető finom bor, de nem a nagy kereskedő házaknál kell keresni ezeket
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
parandroid #26 üzenetére
én is eltaláltam
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Battlefield 4
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Max
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Formula-1
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest