Új hozzászólás Aktív témák
-
vancha2
aktív tag
Ezercsillag fácskát? Az nagyon szép, ha virágzik!
Információk:
Örökzöld cserje, csillag alakú fehér virágai nyáron nagy tömegben nyílnak. Latin neve a kellemetlen szagú gyökerére és kérgére utal. India, Kína és Japán szubtrópusi vidékeiről származik, a mérsékelt éghajlatú területeken csak szobában tartható. Levele apró, sima, fehér virága egyszerű vagy telt. Létezik bíbor virágú és tarka levelű változata is.
Az ezercsillag fácska minden stílusra alkalmas, kivéve a hokidachit és a chokkant. Közepestől az extra kicsiig terjedő méretekben neveljük.Nevelési útmutató:
Elhelyezés: Napos meleg helyre állítsuk. Minimális hőigénye 12 C. Óvjuk a hideg levegőtől.
Öntözés: A vegetációs időszakban naponta öntözzük. A magas páratartalom fenntartása érdekében vízzel permetezzük, kivéve virágzáskor, ugyanis a nedvesség elszínteleníti a sziromleveleket. Télen, amikor rövidebbek a nappalok, tartsuk viszonylag szárazon a talajt.
Tápanyag utánpótlás: A vegetációs időszakban kéthetente, télen havonta tápoldatozzuk.
Átültetés:Kétévenként ültessük át, kora tavasszal. Normál talajkeveréket használjunk.
Metszés: Vágjuk vissza az új hajtásokat egy vagy két levélpárra az átültetés után.
Szaporítás: Zölddugványokat vágjunk, azok tavasszal vagy nyáron könnyen meggyökeresednek.Egyébként miért nem veszel egy könyvet (én sem magamtól vagyok ilyen okos
).
Nekem ez van meg (szerintem a legjobb magyar könyv): Link
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Dash F15 - 15.6"FHD 144Hz - i7-11370H - 16GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T15 Gen2 Intel Core i5-1135G7 Villám Akció! 30.09.2025-ig csak 195.000ft!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest