Új hozzászólás Aktív témák
-
Ma (tegnap) meg visszavonták az összes 6.10.36-tól az ajánlott státuszt; újra a 6.10.18-as lett az. Emellett megjöttek az első 6.10.37 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit -
6.10.35 tesztverziók:
-
6.10.34 tesztverziók:
-
A Windowsos verziók után itt a többi is...
6.10.32 tesztverziók:
MAC OS X
Linux 32bit
Linux 64bit -
Tegnap 2 órán belül 2 új tesztverzió is érkezett...
6.10.31:
Windows 32bit
Windows 64bit6.10.32:
Windows 32bit
Windows 64bit -
6.10.30 tesztverziók:
Linux 32bit
Linux 64bit -
További 6.10.29-es tesztverziók:
Linux 32bit
Linux 64bit -
Végre nem csak MAC-es frissítés jelent meg...
6.10.29 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit
MAC OS X -
Úgy tűnik, most nagyon rámennek a MAC-es változatra, hiszen semmi mást nem frissítenek...
-
Itt is a javítás, vagyis:
-
Na, felébredtek az ünnepek utáni álomból, és itt is a következő BOINC tesztverzió:
-
6.10.25 tesztverziók:
-
És itt vannak a 6.10.24-es Linuxos tesztverziók verziók is:
-
MAC OS X - 6.10.24 (tesztverzió)
-
Tegnap délután rövid időn belül (~5 óra) 3 új verzió is felkerült a szerverükre letölthetően. Ezen sorozatból a legújabb tesztverzió:
-
Újabb 6.10.19-es tesztverziók:
-
válasz
FireLord #495 üzenetére
Pl. a 6.4.7-től NVIDIA GPU támogatás, a 6.10.18-tól ATI GPU támogatás (vagyis nem csak a proci számolhat, hanem a videokártya is). De ezen kívül folyamatos fejlesztés, és javítás, egyszerűsítés, és plusz ismeretek. Vagyis célszerű mindig a legújabb (vagy az ahhoz közeli) verziókat használni.
-
A fejlesztés megy tovább...
...azaz: 6.10.19 tesztverziók -
Nálam még a 6.4.7-es van fent (egyszer próbáltam felrakni egy 6.6-os stabilt, de azzal elszállt az egész BOINC-om - még szerencse, hogy frissítések előtt menteni szoktam); de akkor már értem, hogy a SETI-nél miért lett a csomagok tulajdonságainál a "Run time (sec)" a "CPU time (sec)" mellett...
-
Ezek a Berkeley-es fiúk már lassan maguk sem tudják, mit csinálnak.
Most a Windows alá való 6.6.41-et minősítették vissza stabilról instabilra (így visszatértek a 6.6.38-ra).
Ezen kívül itt vannak a további 6.10.17-es tesztverziók is:
Windows 32bit
Windows 64bit
Linux 32bit
Linux 64bit -
Ide is beírom, hátha itt többen látják...
SZTAKI-t használóknak: a jelenlegi ajánlott BOINC -6.6.38- nem működik a szerverükkel (konkrétan feltöltési gondok vannak); így vagy valamelyik régebbi ajánlottat érdemes használni, vagy az újabb tesztverziókat (6.10-es család).
-
További 6.10.13-as tesztverziók:
-
Nem sokat kellett várni a hivatalos 6.10.11-es tesztverzióra a tiéd után, hiszen tegnap óta már elérhetőek:
-
Újabb tesztverziók:
-
Nem éltek sokáig, hiszen itt is vannak az új tesztverziók 6.10.6-os verziószámmal:
-
Akkor pontosítsunk: nem hajlandó kommunikálni, ha 'vissza' van állítva az idő. Valószínűleg azért, mert naplóz, és a naplózás esetén nem fog/nem tud 'visszamenőlegesen' javítani (kipróbáltam: bármikorra visszadátumoztam (-1 nap illetve -1 óra), nem ment; előredátumozásnál (+1 óra) ment; de az előredátumozás utáni visszadátumozás után (+1 óra utáni -1 óra, hogy ismét pontos idő legyen) szintén nem ment, amíg el nem érte a +1 óra időpontot).
-
Szokásos ... azaz tesztverzió
MAC OS X 6.10.2 -
-
6.6.36-os tesztverziók:
Windows 32 bit
Windows 64 bit
Linux 32 bit
Linux 64 bit
MAC OS X -
6.6.34 tesztverzió:
Windows 32 bit
Windows 64 bit -
6.6.33 tesztverziók:
Windows 32 bit
Windows 64 bit
Linux 32 bit
Linux 64 bit
MAC OS X -
válasz
Moonline. #397 üzenetére
A GridRepublic-os verziót -szerintem- nem biztos hogy érdemes csak SETI-re használni (úgyis jön rövidesen a 6.8-as család).
Az újak meg csak még nincsenek kilinkelve a letöltőoldalra, de a honlapjukon ott vannak; onnan van a link is.
Hát, az ATI-s támogatásra várni kell. Az NVIDIA féle a CUDA miatt tudott fejlődni/kialakulni, de az ATI által használt OpenCL-t még csak most mutatták be - vagyis ez nem a közeljövőben fog jönni... -
Éppen most kerülnek fel az újabb verziók.
Tesztverzió 6.6.29
Linux 32 bit
Linux 64 bit -
Ember tervez...
Mindenesetre most sikerült egy kis időt ezzel is eltöltenem (most sikerült is elérnem), és azt tapasztaltam, hogy a jelenlegi BOINC 6.6.x mappás verzió még a régi verzión alapszik, és a development mappást használja a jelenlegi 6.6.20-as BOINC (legalábbis ebben volt egyedül "Elapsed" "Elapsed Time" helyett).
Ha minden jól megy, akkor majd a héten összefuttatom a régieket az újjal; aztán lehet megpróbálni ki- vagy felrakni a honlapra. -
6.6.27 tesztverziók:
Windows 32 bit
Windows 64 bit
MAC OS X -
Most látom, hogy Thrawn kollégának sikerült elérnie, hogy van mindenféle joga a jelenlegi fordítási oldalhoz (a "pootle-boinctrunk-hu.prefs" ilyeneket is elárul: "translate, overwrite, review, [...] assign, admin, commit"
). Hurrá, hurrá!
Jut eszembe: a héten (jövő héten) nekiállok, ás átnézem a 'legújabb' nyelvi fájlt, mert a 6.6-os verzióknál (legalábbis a 6.6.20-asnál látni) valamelyik lapon (talán a "Feladatok", vagy a "Projektek" esetében - most épp nem emlékszem, mert a munkahelyi gépekre lett felrakva) az "Elapsed time" átváltozott "Elapsed"-re, ami ennek megfelelően nincs is lefordítva.
-
válasz
Moonline. #379 üzenetére
De, csak mivel a Windows a fő csapásirány, így ott valósítanak meg először mindent. Pláne, ha valami újabb dolgot tesznek bele, ami nem biztos, hogy tökéletesen működik elsőre; akkor nem érdemes minden platformon lejátszani ugyanazokat a lépéseket, hanem egy kiválasztotton lépkednek, és amikor úgy érzik, akkor lefordítják MAC-re is, meg Linux-ra is.
Most (tegnap éjjel) pl. a MAC-es változat is frissült (csak később, mint ahogy a Windows-ost kiírtam); azaz:6.6.26 tesztverzió
MAC OS X -
A munka ünnepét munkával ünneplik...
6.6.26 tesztverzió
Windows 32 bit
Windows 64 bit -
6.6.25 tesztverzió
Windows 32 bit
Windows 64 bit -
-
Az a baj, hogy a nyelvek közül is csak az lesz 'frissítve', amelyiket az új fordítási oldalon fordítanak. Azt meg mi (vagy pontosabban 'én', hiszen nálam biztosan így működik, de nem tudni, hogy másnál is így működik-e - most az egyszerűség kedvéért vegyük úgy, hogy mégis 'mi' a helyes) nem tudjuk megtenni, mivel az oldal látogatásának nagyrészénél valamilyen elérhetetlenségi hiba van; ha meg esetleg mégis be tudna az ember lépni, akkor szerkesztés közben áll meg a tudomány. Emellett elvileg lenne egy feltöltési lehetőség is, de az sem használható.
Vagyis amíg nem lesz valaki, aki az adott frissített nyelvi fájlt kitegye a honlapra, vagy meg tudja szerkeszteni megfelelően a jelenleg ott lévőt; addig marad a 'kézi terjesztés'... -
Hosszabb kihagyás, aminek következtében a Linux ismét felzárkózott; vagyis újabb 6.6.17-es tesztverziók:
-
Nem éltek túl sokat a fenti Windows-os kiadások, mivel egy nap után máris itt a következő tesztverzió, a 6.6.17:
-
Megjöttek a Linux-os 6.6.15-ös tesztverziók is:
-
A 6.6.13-as lépést kihagyva (csak nem babonásak?
) itt vannak a 6.6.14-es tesztverziók:
-
Újabb 6.6.12-es tesztverziók:
-
6.6.12-es tesztverziók:
-
Egy tapasztalat:
6.4.5-ről váltva a mostani 6.4.6-ra eltűnt a teljes 'localized' mappatartalom. Nem tudom, csak nálunk jelentkezett, de mindhárom munkahelyi gépen előjött.
(Vagyis a magyar lokalizációs mappát érdemes előtte menteni, aztán meg visszamásolni.) -
Újabb tesztverziók, ezúttal már a 6.6.11-esek:
-
6.6.10-es tesztverziók:
-
És ez is tesztverzió:
-
-
További tesztverziók:
-
Nem is kell hozzá újrainstall, elég az install után az előző oprendszerben feltelepített BOINC adatbázisfájljait átmásolni az új install adatbázishelyére (persze, ehhez az is kell, hogy ne legyen a friss telepítés után feldolgozandó csomag leszedve, hiszen ekkor felülírjuk az adatbázist is).
-
Bár az ember tervez (és a család végez), de azért csak elkészült, aminek el kellett.
A fenti linken már a teljesen lefordított fájlok találhatóak, bár azért vannak magamnak kétkedésre jogot formáló dolgok. Ilyen a long és short term debt -ami nem tudom mi a fenét keres a BOINC-ban, hacsak nincs más értelmezése, mint a hosszú- és rövid lejáratú adósság-; valamint a working set size, aminél tudom, hogy mit jelent (azt a kötött (memória)területet, amelyiken 'munkavégzés' folyik), csak nem tudom olyan egyszerűen megfogalmazni magyarul, hogy rövid legyen és frappáns is (valószínűleg benne van ebben az is, hogy a Win7 bétáról lemaradtam, pedig egész éjjel próbáltam kulcshoz jutni, és akárhányszor próbálom letölteni a MS oldaláról a hivatalos verziót, mindannyiszor megakad a letöltés 5-15% között valahol - Flashget mellet is, és a FF beépített letöltéskezelőjével együtt is). -
Ma annyi időm volt, hogy a kisebb, rövidebb részeket fordítgassam, így már csak 9 fordítandó szövegcsoport van (igaz, azok között van 4-5-6 soros is). A fentebbi .po és .mo fájlok linkjén már ezt lehet letölteni.
Ha minden jól megy, holnap be is tudom fejezni... -
Ha már nem tudom szerkeszteni a saját hozzászólásomat, akkor egy kiegészítés, csak így:
A bizonyonytalan fordításokat is átnéztem itthon, azok is javítva, vagy jóváhagyva lettek a fenti verzióban; de a már 'kész' fordításban is rengeteg volt a hiba (mintha még mindig a nagyon régi, rengeteg félreírással tarkított verzióból hozták volna át azokat a részeket). -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motoros topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged