Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
Az a hetes újfent kiégette a retinámat de ázsiában főleg kínában az ilyen kretén dizájnra gerjednek.Nem hülyék dolgoznak a bajoroknál felmérték mire van igény és fizetőképes kereslet és azt gyártanak. Olyan ez mint az első generációs X6. Számomra a mai napig a legundorítóbb bmw ever de eladások szempontjából kifejezetten sikeres modell volt. Amúgy vannak még mindig szép bmw-k. Ott a 4-er kupé [link]. Számomra az a tökéletes kupé/GT forma [link]. Még a véleményes orr-rész is jól áll neki. Közel tökéletesek az arányai, az első-hátsó túlnyúlás, a tengelytávja, a kerék méretei a karosszériához viszonyítva. A hátulja kifejezetten állatul néz ki. [link] Sosem lesz rá pénzem.

-
snorbi82
senior tag
BMW kiégés belső égésű motoroknál volt jellemző. Ide sorolhatjuk a Ford motorjait is. És mint köztudott mind a két esetben van rá gyári javítási javaslat. De ebben a BMW elégé ludas, mert EU-ban későn kezdte visszahívni az autókat, és ebben az esetben sem visznek vissza sok autót (ami már USER error).
De Elektromos BMW kigyulladásról még nem olvastam. Ellenben a Teslat sem kellene ennyire elfogultan kezelni, mert nagyon sok baj van velük. "önvezetés", leeső kerekek, leeső tető ablak stb... -
kardkovacsi
senior tag
"Ezt egyébként jobban is teszi. Azért az áraikon még csiszatolhatnának. " látom nem értetted. A Teslák a jó légellenállás kedvéért úgy néznek ki mind mint egy Ford Mondeo 2008-ból. Ezt nem fogja egy BMW meglépni.
"Azért nem feltétlenül muszáj a magas lovon ülni. A legtöbb ember nem azért használ pl. Suzuki Swiftet, mert kevesebbet fogyaszt, mint egy Ferrari, ráadásul a telekre is kivisz és még parkolni is könnyebb vele, hanem... mert arra van pénze. " - van azért ellenpélda is. Haver vett autót. Persze autóból sem kell valami jobb, hát Suzuki lett. Amúgy van pénze, de telefonból is a szart, a sziamiaót veszi.
Aztán meg panaszkodik, hogy hát a Bakonyban a kanyargós utakon tolják le az útról mert hát sötétben nem is lehet 70-től többel menni, mert kanyargós és nem látni. Én meg mosolygok, ja bakker, ha veszel egy normális autót amiben normális lámpa van, meg normális futómű, fékek stb. akkor nem éreznéd a 90-et se veszélyesnek. -
Füleske
addikt
"De egy elektromos akkor is sokkal halkabb, mint egy "hagyományos" autó, és ez biza' vezethet balesetekhez. Mert nem figyelsz fel rá úgy pl. gyalogosként, mint egy "hangos" autóra."
Na ez vicces, ha bekapcsolom (pl. üzletek parkolója), mindenki felfigyel, és úgy néznek az autóra, mintha UFO jönne.
"Ha a lítiumot le tudnák cserélni (akár nátriummal), az már egy hatalmas ugrás lenne."
Talán lesz ilyen, de nem most és/vagy nem tömegesen. 10-20-50 év, ki tudja? Ezzel nem érdemes komolyan számolni egyelőre."De pl. az olcsóságon a nátriumos akkumulátor is segíthetne."
Annyit nem, mint gondolod. Az akku drága, de összességében akkor is csak egy része az árnak. A Dacia - n meg már leolcsósítottak kb. mindent, amit lehetett, így ha csak az akku lenne kicsit olcsóbb, észre sem vennéd az árban. Egy árfolyam változás jobban mozgatja az árat. -
Füleske
addikt
-
Füleske
addikt
Neked is: #228
A halkság miért baromi veszélyes? Mindben van (most már kikapcsolhatatlan, az enyémben még kikapcsolható) külső figyelmeztető hangjelzés.
Üzleti lehetőségnek nem érdemes felfogni az elektromos autót. Olcsó akkubőség nem mostanában lesz, tehát az árak sem fognak lejjebb menni. A belső égésű fog hozzá drágulni (ez már zajlik).
"Valamivel nagyobb méretben, valamelyest erősebb motorral és nagyobb akkuval, emberi(bb) minőséggel, max. ilyen áron egyébként nagyon jó is lehetne ez a Dacia."
És lenne mellé 20 év várólista, a gyártó meg csődbe menne. -
törölt tag
"Biztos, hogy gyártási hiba volt?"
Igen.
"is hol marad a QC?"
Nyilván a minőségbiztosítási rendszer is hiányos volt. De azért az sem olyan egyszerű dolog.
"Nem-e kellene legalább randomban (de igazából sarzsonként) ellenőrizni"
Van amit ellenőriznek, van amit nem. A cél az hogy az autógyárban már ne legyen semmilyen ellenőrzés.
"Ha meg bármikor bármilyen probléma felmerül, akkor kritikusabban hozzáállni ahhoz a beszállítóhoz, urambocsá' kirúgni a picsába?"
Elhiheted hogy nagyon komoly következményei vannak egy ilyennek.
-
kardkovacsi
senior tag
De ez addig működik amíg van 10-15 extrád. Amikor van 50 akkor mit csinálsz? Nekem pl. nem kell tetőablak, plusz súly az autóban, pont a tetőn. Viszont kell a fasza sportos ülés. Viszont ott van egy 150 kilós malac, na annak nem kell a sportülés, mert lelóg róla a segge (volt sportautóm és volt kolléga aki nem fért el a Recaro ülésben). Lehetne ezeket sorolni.
Most néztem egy 3-as BMW-nél 71 különböző opció van, plusz a 13 féle szín, 14 féle felni, 23 féle kárpit és a különböző belső elemek.
Ezekből hogy raksz össze egy olyat ami mindenkinek jó? Sehogy.Igen, egy BMW-nél pl. egy hármasnál nem az alapárat kell nézni hanem alapár plusz 4-5M. Ennyi az ára. Ha bele lenne rakva akkor nem alapára lenne hanem alapár+5M. Nem teljesen mindegy?
A másik opció meg a felszereltségek. Az is milyen fasza. Amikor egy volt kolléga rendelt 1x éve egy Honda FRV-t. Elment próbakörre, persze a legmagasabb felszereltségi szinttel vitték el. Aztán vett egy középsőt mert hát nem kell neki ez meg az az extra. Csak épp az volt kifelejtve, hogy az extra hangszigetelés az bizony a legmagasabb felszereltségnél van egyedül, így hallgathatta, hogy kopognak a kavicsok a hátsó kerékjárati ívnél és persze anyázott, hogy mekkora köcsögség.
Ugye mennyivel egyszerűbb lett volna ha ott van egy ikszelhető opció, hogy plusz hangszigetelés hátul, +50e forint mint ahogy a BMW-nél van is akusztikus üvegezés opció 76e forintért.
-
gyuszos
tag
Kiragadott vagy sem, tök mindegy, ilyen egészen egyszerűen nem fordulhat elő.
De ha van kedved olvasd végig a sorozat további részeit, mi és mennyi idő alatt történik a bp-i szervizben....és meglátod nem annyira egyedi az a mi a bécsi Teslánál történt.
Ezzel viszont betűre egyetértek. Kár, hogy a sok elvakult Teslás ezt teljesen másként látja.
"de a Tesla egy kommersz márka, és legfeljebb sugallni próbálja (azt se túl jól), hogy ők prémium. Semmiben se azok, max. elektromos hajtás, akkuk meg szoftveres területen elég jók." -
kardkovacsi
senior tag
Igen a Teslára írtam, a Tesla extrái sokkal drágábbak mint egy BMW-é. Szín, vonóhorog vagy épp az FSD. Már az a pár darab.
"Ne legyen nagyon nagy választék." - neked, mert hozzá vagy szokva a volumen gyártók, értsd Suzuki/Open/Ford termékeihez. Akkor meg is érkeztünk kivel versenyez a Tesla.Nem az automata indexről van szó, hanem arról, hogy mondjuk nem záródik az ajtó. De mint írtam nem csak a kevés tesztelés a probléma hanem az, hogy a tesztelés eredményétől függetlenül az autó megjelenik. Nyilván tudták szarok lesznek az ajtók, festés, ülések a Model Y esetén. Egyszerűen le lett szarva, mert Musk azt mondta ki kell mennie az autónak.
Szóval aki Teslát vesz az vegyen 3-4 éve gyártott modellt. -
törölt tag
"Az egyébként vicces, ha a BMW-nél 10M km és 2 tél alatt se jöttek rá arra, hogy milyen könnyen kigyullad egy csomó, amúgy márkaszervizben karbantartott dízelautójuk"
Mert az nem tervezési hiba volt, hanem gyártási. Tesztelhetsz akármennyit, azt nem lehet teszteléssel kivédeni.
-
gyuszos
tag
Abban, hogy ezek szubjektív dolgok igazat adok.
Abban viszont, hogy extraként sem rendelhető és "felesleges macera" már nem....Mazda 6-ot cseréltem EV6-ra.
A Mazdában volt esőérzékelős ablaktörlő, de használhatatlanul buta volt.
Szemerkélő esőben törölt mint az állat, cserébe mikor tényleg esett akkor meg leállt....
Az EV6-tal végigvezettem 600km-t pár hete egy vasárnap, mikor az út teljes hosszán mindenféle esővel találkoztam.
Egyszer nyúltam a karhoz, induláskor, onnantól a 600 km-en egyszer sem kellett vele foglalkoznom.A Mazdában nem volt HUD, ebben van.
Minden fontos infóval, és én nagyon szeretem. Nem örülnék ha le kellene mondani róla.A Mazdában volt távolsági fényszóró asszisztens, működött is úgy ahogy, sűrűn előfordult hogy későn váltott vissza és rám villogtak.
Az EV6-ban a mátrix led baromi jól teszi a dolgát, soha nincs vele probléma....Igen, megvoltam ezek nélkül az elmúlt 30 évben, de ha egyszer működhetnek ilyen jól, akkor bizony nekem minden következő autóválasztásomnál szempont lesz a meglétük.
Az autopilotként árult funkció jó lenne ha működne, de így sajnos csak egy lehúzás.
-
kardkovacsi
senior tag
Ugyanígy az olcsósághoz tartozik az is, hogy a Tesla lényegesen kevesebbet teszteli az autóit mint mások. Volt még pár éve egy cikk, ahol a Tesla volt QA vezetőjével volt interjú. Német autógyártók 10M kilométert tesztelnek, két telet minimum. Ha probléma van újraindul a tesztelés azon a területen.
Tesla 1,5M kilométer és ha probléma van akkor az nem veszélyeztetheti a release-t, azaz a kiadás dátumát, legfeljebb majd egy későbbi időpontban javítják.Ettől persze lényegesen olcsóbb egy autó gyártása de pont ezért van, hogy amikor megjelenik egy új modell, lásd Model Y, akkor elárasztják a netet a hányadék minőségű autókról készült videók, hogy nem lehet bezárni az ajtót vagy épp nem megy a helyére a hátsó ülés. Gyakorlatilag az első néhány 10-100e autó tulajdonossal teszteltetik ki az új modellt.
-
kardkovacsi
senior tag
Azért nincs mert a Tesla maga A FAPAD AUTÓ. Erről szól minden momentum, minél olcsóbban tudjanak gyártani. Ezért vették ki a parkoló szenzorokat is (igen, a Teslában nincs park radar, amit egy Suzukiba is kérhetsz) és persze megy a kamuzás, hogy majd lesz szoftver kamera alapon, csak nem véletlenül ultrahangosak azok a szenzorok más gyártóknál, mert sötétben a kamera megizélheti magát. Ugyanilyen az egész hátsót egybe gyártjuk. Szuper ez, olcsó gyártani, csak ha valami megnyomja egy oldalról is akkor GTK az egész autó, mert nem lehet javítani.
Eleinte még voltak opciók, de szép lassan kikerült minden. Már az egész autó konfigurálás abból áll, hogy van néhány alap szín, két fajta belső meg két felni. Persze az összes extra kurva drága még egy BMW-hez képest is, mert egyértelműen arra terelik a népet, hogy ne akarjanak extrát.Amúgy nem értem miért gondolja bárki is kis légellenállást miért lenne nehéz gyártani? Megvan a forma (nézz rá, Toyota Prius, Honda Insight, Hyundai Ioniq) csak nem biztos, hogy akarják ezt a gyártók vagy a vevők. Látható, hogy Toyota Priusból kevesebb fut mint mondjuk bármilyen Toyota SUV-ből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 128GB fekete
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HP EliteBook 830 G6 13,3" i5 8365u, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest