Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bteebi

veterán

válasz kardkovacsi #258 üzenetére

"A Teslák a jó légellenállás kedvéért úgy néznek ki mind mint egy Ford Mondeo 2008-ból. Ezt nem fogja egy BMW meglépni."

Valóban, mint az ikrek. Négy kerék, ajtók, szélvédő, meg minden. Ha jól gondolom, akkor a felső a Tesla, de nem vagyok benne biztos, mert tök ugyanolyanok.

(Miért) baj az, hogy a Tesla úgy néz ki, ahogy? Ízlés kérdése. Vagy tetszik, vagy nem. (Nekem néha furcsa, de alapvetően tetszik. De egyébként más dizájnnal se fogyasztana sokkal többet.) Megosztó forma, de ez elég sok autóra igaz. Engem nem zavar az, hogy áramvonalas. És a BMW kinézete se zavar. De a BMW már kb. 60 éve autókat gyártott akkor is, amikor a kicsi Elon még csak a csattogós lepkét tologatta, és kb. 100 éve, amikorra a Teslából is lett valami. Gondolom ennek van jelentősége. Az pedig egy baromi erős túlzás, hogy mindent feláldoztak az aerodinamika oltárán. Simán lehetne ettől aerodinamikusabb, bár akkor pl. macerásabb lenne beleülni, meg mondjuk 1-2 személynél többet (és bármi mást) szállítani.

Egyébként lehet itt jönni egyéniséggel, meg prémiumozni, de a legtöbb gyártó hasonló kategóriájú autói (és talán leginkább a SUV-ok) oldaltól kb. pont ugyanúgy néznek ki. Szóval valóban baromi egyediek:

Ha a fenti képeket megnézed, akkor egy Tesla pl. sokkal egyedibb, mint mondjuk egy BMW, de mint kb. bármi más. :U (Persze egyediség ≠ szépség.)

A BMW-k amúgy valóban viszonylag szépek kívülről (illetve most már pont nem), de belülről az én ízlésemnek sokáig kb. ocsmányak voltak. (Most már abban se, illetve abban nem rosszak.) Egyébként szerintem nagyon kevés olyan egyedi, prémium (??) gyártó autója égett ki tervezési hiba miatt, mint a BMW-nek. :DDD (A BMW-ket amúgy az esetleges látszat ellenére szeretem, bár a BMW-seket többnyire nem.)

"van azért ellenpélda is. Haver vett autót. Persze autóból sem kell valami jobb, hát Suzuki lett. Amúgy van pénze, de telefonból is a szart, a sziamiaót veszi."

Attól még, mert van zsetonod, nem biztos, hogy minden piszlicsáré szar fontos neked, ami másoknak - bármilyen ok miatt - fontos. Telefonra pl. én se szívesen adnék ki félmillát csak azért, mert az a legújabb és trendi. Idén januárban vettem nyögvenyelősen egy telefont vagy 230 ezerért (Galaxy S20+-t még újonnan, miközben már S23 is volt). Tudtam volna venni S23 Ultrát is, de már az a 230k is egy bő 100-assal több volt attól, amit szívem szerint kiadtam volna egy telefonra. Az autó sokaknak annyi, hogy elviszi A-ból B-be. Nem mindenki megy vele havi 30 ezret 210 kilométeres átlagtempóval az Autobahnon. A feleségemnek pl. csak azért kell, hogy a gyerekeinket tudja vinni oviba-bölcsibe (kb. 4-5 km irányonként). Erre nem érdemes fenntartani egy M6-os BMW-t (bár amúgy nagyon nem is futná rá). Ugye az is szar a drágában/prémiumban, hogy csak akkor jó, ha tökéletes, hibátlan, az pedig - pláne városban, pláne kevésbé ügyes sofőröknek - nem egyszerű. Egy BMW lepadkázásának a javítása többe kerül, mint másnak az autója.

Új hozzászólás Aktív témák