- Yettel topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunone
aktív tag
Anker Soundcore Motion+ használok jó ideje háttérzenéhez.
Sokáig nem is figyeltem rá, de egy ideje azt vettem észre, mintha megöregedett volna a szett, tompább lett a hangzás; egészen szélső értékre kellett felhúznom a magas és mély EQ-t, hogy valamit halljak a cinekből, dobbanásokból.Ma hirtelen felindulásból átváltottam spotiról tidal-ra és a "megöregedett" motion+ úgy elkezdte zizzenteni a magasat és dörrenteni a mélyet, csak forgattam a szemem.
Nem tudom felidézni, mikor és miért kezdett el tompulni a spotify, pedig korábban, mintha jól szólt volna....
-
sunone
aktív tag
Urak, Xiaomi Soundmove, Harman Lossless hangszóró belépő akciós a Banggodon.
Amit ígér (LHDC, Harman hangzás) erős mondás, kíváncsi vagyok, mit mutat élőben? -
sunone
aktív tag
200.000 Ft a határ
Ezzel kinyitottad Pandora szelencéjét, ebben az ársávban kismillió tétel lesz, Vifa, Marshall, Klipsch, Denon, Harman, Loewe...
Ötletgyűjtéshez lapozd fel az av-online teszt oldalát, ott lesznek minőségi darabok is, és lehet találsz olyan kill kritériumot, amire nem is gondoltál eddig. -
sunone
aktív tag
Használ valaki párban ilyen készüléket TV-hez, hangprojektor helyett?
Az "ilyen" az nekem még pontosan nincs meg.
- BT irány nem jó tévéhez, csúszik; oda optika, hdmi képes kütyü kell,
- Akksis hordozhatók is kényelmetlenek, vagy kétnaponta lemerülnek, vagy folyamatosan töltőn lógva, és kinyírják az akksijukat.
Működhet, de nem fogod szeretni. -
sunone
aktív tag
válasz
mokus1 #12294 üzenetére
A Samsung R550-nek van optikai bemenete, azzal kösd a tévére
(esetleg a tv füles kimenetről a bar AUX bemenetére). A soundbar távirányítójával tudsz opcionálisan BT módot kapcsolni, ha telefonnal fellépnél rá, de alapvetően a TV-t tök jól hallanád, a képpel szinkronban. -
sunone
aktív tag
válasz
onkelz #12269 üzenetére
JBL Charge 2+ nem veszi fel a töltést, -(70%-os utángyártott aksi van benne) és USBre dugva sem ad életjelet.
Láttam már döglött hangszórót életre kelni az akkusaruk lehúzása-visszacsatlakoztatása után. Talán a töltésvezérlő ÁK állhat helyre ilyenkor.Mik most az ajánlottak 40-50e forint környékén?
Ha méretben maradnál, akkor Motion+ lenne ajánlott, de azt ilyen drágán nem fogsz kapni. -
sunone
aktív tag
válasz
makoss #12246 üzenetére
JBL Go 2
Az eredeti pdf-ben nincs magyar rész, de nem lesz gond vele. -
sunone
aktív tag
válasz
Acélfarkas #12169 üzenetére
Sajnos nekem nem jött be az Alan Ross EQ. (37.38-as firmware)
Röviden: Nekem klasszik V alak lett a nyerő.
Hosszabban:
Kihasználva a Spotify lejátszó választását, ugyanazt a listát játszottam váltva a Motion+ (Poco F2 Bluetooth-szal hajtva) és egy Klipsch The Tree II (Pc usb kapcsolattal, plusz hálózati zajszűrő) között.
A két hangszóró egymáson, és azzal szórakoztam, be tudom állítani azonosra a hangzásvilágot a Motion+-on, a referencia Klipsch-hez képest.
Nos, elsőre bizarr játékban megdöbbentően helyt állt a kis hangszóró. Mikor elkalandozott a figyelmem, rá kellett néznem a Spotify-ra, épp melyik szól
Zseniális ez a kis Anker. -
sunone
aktív tag
válasz
psajti #12140 üzenetére
A bejáratás jót tesz a végleges hangképnek. Hozzáértők szerint 100 óra kell, mire beáll a véglegesnek mondható állapot (vagy legalábbis ez után már nem számottevő a változás).
Én egy hétig éjszakánként a lakás legtávolabbi pontján, a kamrában járattam a hangszórót, youtube-ról fehér zajjal, olyan hangerőn, ami még nem hallatszott el a hálószobáig. -
sunone
aktív tag
Én is out of box, EQ nélkül hasonlítottam össze a két készüléket, úgy igazságos!
Majd összehasonlítás után beállítottam egy igazán minőség hangszínt és azóta is azon használom nagy megelégedéssel a motion+ -t
-
sunone
aktív tag
FYI, Google Play alkalmazás áruházban,
JBL Portable app: 2,6 pont
Soundcore app: 4,2 pont -
sunone
aktív tag
Szerintem valamilyen boombox kialakítás lesz a nyerő.
Bocsánat, ez zsákutca, a boomboxok kb a bluetooth forradalom küszöbén haltak ki.
Egy-két darab.., talán még a Sharp GX-BT9X jó is lenne, de az égvilágon nem lehet kapni; illetve a JVC RV-NB300DAB lenne egy hasonló, de ez nem megy 12 voltról. -
sunone
aktív tag
válasz
gpatrik #9720 üzenetére
Kamionban szeretnem hasznalni tobbek kozott
Nem ragaszkodom a beepitett fm radiohoz de
az se lenne rossz ha szolna "magatol"A vezető fülke miatt extra basszusra lesz szükséged, a háttérzaj miatt pedig extra hangerőre. Ami helyből kiesik az a teljes HIFI termékpaletta.
Minimális akkuidő elegendő lesz az állandó 12 volt miatt.Adná magát a Sony xb43-asa, de ott kvázi fizetsz egy felesleges fényjátékért is, ami kamionban kifejeztten káros lenne.
Rádió felejtős, az utazások miatt RDS kellene bele a frekvencia követéshez, ami nem lesz.
Ha nyugatra jársz esetleg DAB-ban gondolkozhatunk.Javasolnám az USB leátszást, ami akkor is jól jön, ha nincs mobilnet lefedettséged.
Hasznos lehet még egy kis távirányító, hogy biztonságosan irányíthasd.Szerintem valamilyen boombox kialakítás lesz a nyerő.
-
-
sunone
aktív tag
BT hangszórót keresek, főleg rock irányzattal.
Amint írtad a Marshall-t el is dőlt, a kérdés. Annyit fontolj még meg, hogy 25nm-en nem fogod tudni kihajtani a Woburn 110dB-es hang-erejét. 103dB-es Tufton hallgattam, papírt lefújta maga mellől az asztalról.
Javasolnám az első generációs Stanmore-t, szintén rocker, de sokkal szebb, kiegyensúlyozottabb hangképe van, már-már komolyzenére is jó
és 6 - 12 fős teraszpartyt is kiszolgál.
Tágabb merítésben: okos Denon, okos Yamaha, szép hangú Klipsch.
-
sunone
aktív tag
a 150-es limit nyitja a lehetőségeket, és a kérdéseket:
- mennyire hordozható (lakáson belül/teraszon/kirándulásokra)
- mennyire strapa (alap/medence közelében is/vad partykra is)
- egy darab, vagy kettő a sztereó párhoz
- üzemidő (fél nap/egy nap/ egy nap és esti party)
+kapcsolatok (wifi multiroom, usb számítógéphez, optika tv-hez)
+ hasznos szolgáltatások (mikrofon csat, rádió, saját app)
+ kizáró tényezők (mikro USB töltő/saját nem szabvány töltő/vagy usb-c) -
sunone
aktív tag
Összedobáltam pár számot teszt lista gyanánt ide a köz javára.
(nem kedvenc számok, csak zeneileg érdekesek) -
sunone
aktív tag
válasz
wolfman #9678 üzenetére
Tűpontos leírás, a Sony XB43 nálam is listás volt az alkalmazott LDAC bluetooth kodek miatt. Családban egy XB32-est hallgattam, azt a xiaomi telefonommal tudtam 900kbps-es bitrátával hajtani, de hiába volt csúcs az átvitel, a hangszóró DSP-je szanaszét színezte a hangot.
Loptam volna a teszt zenei listádat,
de sajnos Tidalon nem találtam belőlük master minőséget.
Valakinek van bekészítve hasonló zenei teszt listája? Szívesen nyúlnám mástól is -
sunone
aktív tag
srácok, azt azért ne felejtsétek, hogy egy véglegesnek mondható hangképhez legalább 100 órát kellene hajtani egy hangszórót;
egy dobozból kivett nullkilométeres hangeszközről nem illik se jót, se rosszat mondani. -
sunone
aktív tag
Köszi India, B1T3!
Vifa tuti nem fér bele, 60 a családi budget, lakásfelújításban vagyunk, nincs több rám.
Tavasszal már költöttem egy Klipsch The Three II-re, az magasra teszi a lécet, ha egy kertbe való hordozhatót keresnék.Kellene egy negyedévente frissülő topic összefoglaló, ahol ársávonként lehetne ajánlani hangos/minőségi speakereket plusz valamilyen sorrendben listázni, melyik jobb, melyik kerülendő típus....
-
sunone
aktív tag
40-60eFt ársávban keresek Tidal forrásra, LDAC/ LHDC / aptX HD codec-kel, minőségi háttérzenéhez,
- H/K kizárva a formaterv miatt, nekem túl feminim (bocsánat)
- Sony XB43-t néztem, mert már 4 aktív driver van benne
- LG K7-et szintén 4 driver + a Meridian tervezés?
- Dockin?
- Soundcore?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest