Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lami66

őstag

válasz francz'70 #12805 üzenetére

Te nagyjából ugyanazt csinálod amivel én is szórakoztam egyszer: kétszeresen is belemódosítasz a hangzásba, mert a lehetőség adott hozzá. Egyrészt használod a Poweramp beépített (egyébként kimondottan jó minőségű) eq-ját, és ezzel együtt használod a telefon beépített eq-ját is, amit elneveztek adapt soundnak. Én egyszer kisérletképp a Poweramp mellett még a telefonba gyárilag benne levő Dolby Atmos eq-t is ráeresztettem szegény kis Denonra. Az becsületesen állta a hangszíngyalázatot, és olyan mélyeket-magasakat tolt ki magából, hogy csak lestem. De talán jobb szó rá az, hogy elborzadtam. Az Envaya250 nem mélyszegény eq nélkül sem, azért is vettem meg mert eq nélkül tudja azt amit más hangszórók eq-val. A kisérlet elég hamar véget ért, mert a fülem nem bírja az ilyen eq orgiát.
    Én megfordítom carl18 hasonlatát. Az a fuck logic, hogy egy (többszázezres) csúcstelefon mellé odateszel egy 25 ezres Tronsmartot aztán egyszerre 2 eq-val próbálod hallgatható állapotba hozni. Miközben egy Note10+ egy év alatt annyit veszít az értékéből, hogy abból HK, Bose, Denon, Marshall, Vifa hangszórót lehet venni, amik eq nélkül jobban, szebben szólnak mint egy Tronsmart 6 eq-val. És egy ilyen hangszórót nem három évre vesz az ember, mint egy telefont, mert egy komolyabb hangszóró 10 év múlva is ugyanolyan szépen fog szólni. A telefont meg cserélgeted 2-3 évenként.

Új hozzászólás Aktív témák