- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Honor Magic V2 - origami
- Vodafone mobilszolgáltatások
- James Bond órája is lehetne a Black Shark Watch X Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gg72
veterán
válasz Taki46 #12652 üzenetére
Nekem is 2 éve van meg az X800M2, sokat használom mindenféle lemezzel, de eddig csak a Braveheart UHD-t nem szerette, különben mindent hiba nélkül visz, nem fagy le. Én is azt mondom, hogy meg kell venni, 2 hétig tesztelni, aztán ha nem jó, el kell állni a vásárlástól.
-
gg72
veterán
válasz koncsik #11993 üzenetére
Érdekes egybeesés. Nem tudok magyar TrueHD hangsávról.
Joshi: Ha nem baj, inkább nem írom be ide a listát, mert nem teszem ki magam ízlésekről szóló fölösleges vitáknak, de PÜ-ben szívesen elküldöm. Így hirtelen ezek pl. olyan kiadványok, amelyek jelenleg csak külföldről beszerezhetőek magyar vonatkozással:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]kukulec: Sztem vmi félreértettél, a linkelt oldal egy információforrás, ahol rá tudsz keresni az adott országban megjelent kiadványok hang- és felirattartalmára + naprakész árakat, akciókat listáz.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Nem tudom, hogy mit sugall és mit nem, én 2 év alatt 89db 4K filmet gyűjtöttem össze (mindet külföldről) és ezek közül 71-en van magyar vonatkozás.
Az amazonon lévő adatokat soha nem nézem, mert általában nem pontosak, a korábban linkelt oldalon kell böngészni a kiadványok adatlapját, pl. ez az, amit te linkeltél az amazonról: [link][ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz kukulec #11987 üzenetére
Nézni kell a külföldi akciókat (német, angol, olasz és spanyol amazon, zavvi, zoom), én az utóbbi időben csak onnan rendeltem, rengeteg 4K lemezen ott van a magyar vonatkozás és átlagban 3-5ezer Ft közötti összegbe kerülnek. Innen érdemes indulni (az adott országnak megfelelő zászlócskát kiválasztva a jobb felső sarokban): [link]
-
gg72
veterán
válasz koncsik #11849 üzenetére
Szerintem a lejátszód ebben a beállításban 1080p jelet küld a TV felé, ezt én auto-ra tenném. A TV-nél (nálam a Pana plazma menüje hasonló) én nem látok olyan opciót, hogy a TV felskálázást ki lehetne kerülni, szerintem alapból minden jelet felskáláz, ami nem 4K. Nálam a plazmán az 1080p Pure Direct be van kapcsolva, anno ezt javasolta janos666, aki kalibrálta, szerintem ezt és a 4K Pure Direct-et is ON-ra tenném, de majd az okosabbak megszakértik.
Itt írtram róla egyszer [link] , de a plazmás topikban rá lehet keresni, mindenki az ON opciót javasolja.
Illetve a Film Cadence Mode is szerintem ON-ra állítandó.[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz #98221312 #11690 üzenetére
Hát vadászni kell rájuk, szóval nem aktuális akciókról beszélek, de amazon.it, amazon.es, amazon.uk, zoom.uk.
A bluray.com oldalon érdemes böngészni, kiválaszatni az adott országot: [link]
A Nolan doboz az olasz amazonon most pl. 20 EUR, mindhárom filmen van magyar vonatkozás. -
gg72
veterán
válasz Del Tommaso #11634 üzenetére
Inkább a Sony (vagy LG, ha csak ilyen tartalmak érdekelnek), a Panák nagyon nem okésak ilyen téren.
-
gg72
veterán
válasz Szabi_82 #11559 üzenetére
Nem, az AVR PCM-et ír ki.
Hát lehet, hogy HDR10+ nem támogat, de Dolby Vision-t igen, ami elvileg annál is jobb: [link]
Saját tapasztalatról nem tudok beszámolni ezzel kapcsolatban, mivel jelenleg egy fullHD Pana plazmára (50GT60) van rákötve, de a HDR-SDR konverziója így sokkal jobb, mint bármi, amit eddig láttam (Panasonic DP-UB424 asztali 4K lejátszó, XBox, Amlogic box). -
gg72
veterán
válasz Szabi_82 #11554 üzenetére
Nekem 2 hete van egy ilyen Sony X800M2 lejátszóm és csak jókat tudok írni róla. Az Atmost USB-ről és hálózatról is viszi, de csak PCM 7.1-ben küldi tovább az erősítő felé. Nálam az SACD HDMI-n megy az AVR felé, de szerintem ez a jobb megoldás, hiszen így az erősítő többcsatornás (vagy sztereó) DSD-ként dolgozza fel, ami azért jobb megoldás, mint egy sztereó analóg jel, aminek átalakítása a lejátszó DAC-jára lenne bízva.
Amúgy egyetértek Koncsik-kal, a Sony korlátozottan ugyan, de használható médialejátszóként, de Panák még ennyire sem (tudtommal nincs kadenciahelyes megjelenítés), ha ez a fő cél, kell venni tizenezer forintért egy amlogic boxot, ami mindent visz.
-
gg72
veterán
válasz robi-k #10514 üzenetére
Egy német fórumban is jeleztem a hibát, eddig ketten válaszoltak, az egyikőjüknek UHD tévéje van, ő nem észleli a hibát, a másik fórumtagnak egy fullHD Samsung plazmája van és nála is előjön a felirat-hiba, vagyis egyre inkább úgy tűnik, hogy ezt a HDR-SDR konverzió okozhatja.
-
gg72
veterán
Azoknak, akik Panasonic UB420 vásárlásán gondolkoznak és inkább felirattal néznek filmeket, rossz hírem van: a lejátszó hibásan jeleníti meg a feliratokat, elég gyakran kihagy egész szövegeket és ezt abszolút randomszerűen teszi, ha visszatekekerek, akkor már jó az előzőleg kihagyott felirat, de e helyett később másokat felejt el megjeleníteni.
A német amazonról vásároltam egy készüléket, gondoltam hibás, így kértem egy cserét, de az új is ugyanezt csinálja... Reset, új FW, minden megvolt, a hiba minden filmnél jelentkezik.
Az Xbox-om szerencsére nem produkálja ezeket a hibákat, így marad az UHD lemezekre. Csak annak sajnos alapból sötétebb a képe, így a tévémen más képbeállításokat kell használnom, mint ahogy azt eddig tettem, de hát ez van... -
gg72
veterán
válasz Gyulus76 #10113 üzenetére
Csatlakozom Gyulus-hoz, ma én is egy Panasonic UB420 (pontosabban a német UB424) tulaja lettem és hasonlóan hozzá, nekem is egy Pana 50GT60-as plazmám van, így nem is a 4K érdekelt, hanem hogy olyan kiadványokat meg tudjak nézni, melyek BD-n nem jelentek meg (régebbi filmek felújított képpel és Atmos/TrueHD hanggal). Az első benyomásaim nagyon jók, a kép sokféleképpen paraméterezhető, semmi zavarót nem vettem eddig észre a HDR-SDR konvertálásban. A Patriot-be néztem bele és a Matrix első részébe. A kép is nagyon szép, de ami bombasztikus előrelépés ezen filmek előző kiadásaihoz képest, az a TrueHD 7.1 hang, ami Atmos is lenne, ha az erősítőm (Pioneer SC-LX87) tudná.
-
gg72
veterán
válasz Forrest Gump #10259 üzenetére
-
gg72
veterán
válasz zsolabacsi #9697 üzenetére
A Sony UHP-H1 remek készülék, ha a hangminőség és a formátumok (SACD, DVD-Audio) is számítanak, én mindenképpen azt választanám és választottam is...
-
-
gg72
veterán
válasz Szoke1982 #9169 üzenetére
Mire kell a h.265? Az X800 egy UHD lejátszó, de kétlem, hogy optikai lemezen kívül bármi másról lejátszana UHD tartalmakat.
Képminőségben (fullHD) szerintem biztosan nem látnál a kettő között különbséget, persze ez függ a képi megjelenítőtől is, ha neked valamilyen milliós TV-d van, akkor lehet észrevennél valamit köztük, de ez is csak egy nagy "lehet".
Nálam volt mindkettő egy Panasonic 50GT60 plazma TV-re kötve, de semmi különbséget nem láttam köztük Blu-ray-eket nézve. -
gg72
veterán
válasz Szoke1982 #9147 üzenetére
Tudja HDD-ről és hálózatról is, nekem volt 6500 és UHP-H1 készülékem is. Egy dolog volt csak zavaró a Sony-k esetében: a feliratok betűmérete nem állítható, így sajnos gyakran fordult elő, hogy a felirat nem fért el a képernyőn, ezért is váltottam inkább médialejátszóra (10-15ezer Ft-ért már olyan S905X androidos lejátszót kapsz, ami Libereelec rendszerrel sokkal prakitkusabb médialejátszásra, mint ezek az asztali BD-playerek).
-
gg72
veterán
válasz Szoke1982 #9141 üzenetére
Ha azokban talán nem is, de tartósságban mindenképpen jobb a Sony. Nálam és az ismerősi körben nem egy Samsung (nálam pl. F6500) ment tönkre egy-két éven belül, nagyon gyenge bennünk a lézerfej, optikai lemezeknél elkezd akadozni a lejátszás, majd már semmit sem olvasnak be.
-
gg72
veterán
válasz johnywalker #9032 üzenetére
Mondtam én valami rosszat a Pioneer-okra? De az eredeti kérdés amúgy is UHD lejátszókra vonatkozott és ha jól tudom, a Pioneerek még nincs olyan készüléke...
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Mindennel egyetértek, de én a feliratokkal nem vagyok kibékülve, szerintem túl nagy a betűnagyság, nálam több filmnél (MKV) is előfordult, hogy a felirat egyszerűen nem fért fel a képernyőre, így karakterek maradtak le. Sajnos a betűméret nem változtatható, pedig az orvosolná a problémát. Ezért is vettem mellé egy S905X-es médialejátszót, így tökéletes párost alkotnak.
-
gg72
veterán
válasz johnywalker #8666 üzenetére
Én is nemrég vettem egy 6500-öst, de mivel az is közel ennyi volt, így annyira most nem fáj a szívem...
-
gg72
veterán
Ha valaki Sony BDP-SD6700 lejátszóra vágyik, még ma éjfélig akciós a német amazonon (90 EUR vs. itthon min. 40ezer Ft) ingyenes szállítással: [link].
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Ugyanilyen TV-m van és én a magam részéről használtan egy Pana BDT500-at javasolnék, ami megjelenésre és kép- és hangminőségre is igen jól passzol a TV-hez, de a minap vettem mellé újonnan egy Sony BDP-S6500 típust 100 euróért, ami mondjuk megjelenésre elég viccesen néz ki (kis dobozka), de tudásra abszolút hozza a ma elvárhatót: mindenféle fájlt lejátszik hálózatról is (kadenciahelyesen), nagyon gyors + SACD-t is tud HDMI-n kiadni (DSD). Nálam simán kivált egy multimédia-lejátszót, de tudni kell, hogy ebben nekem nincsenek túl nagy igényeim: néha egy-egy MKV + sorozatok + előzetesek.
-
-
gg72
veterán
Nekem is van egy ilyen Samum egy éve [link] és valóban egészen kitűnőek a multimédiás képességei (persze az asztali BD-lejátszók között). Mindenesetre nálam kiváltott egy multimédia-lejátszót, de az is igaz, hogy ez ügyben nem nagyok az elvárásaim, egzotikus fájlformátumokkal nem szoktam etetni, csak MKV-kkal és netről letöltött film-előzetesekkel mov és mp4 formátumban, amikkel a Pio-nak szintén meggyűlt nálam a baja.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz devil-k #5468 üzenetére
Arról volt szó, hogy archiválásra kell neki a BD, újraírhatóra mióta archiválunk?
bghistvan: Ne keverd a dolgokat. 3D lemezt ugyanúgy kell kiírni, mint bármi mást, egy teli 25GB lemezt megírni 6X sebességgel 15 perc. De már a másik topicban is írtam, hogy ezzel kapcsolatban a BD-írásos topicban informálódj.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz dgyuri0123 #5349 üzenetére
De, így szuper, az biztos.
-
gg72
veterán
Amúgy erre senki sem tudja választ?
Érdekes, hogy többen a Qdeo kikapocsolására hivatkoznak hozzászólásaikban, miközben azt senki sem tudja, hogy hogyan kell deaktiválni. Mondjuk engem is csak merő kíváncsiságból érdekel a dolog, ha már egyszer Pio 450-es lejátszóm van és megnézném milyen vele és nélküle a kép...[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
A Qdeo kikapcsolása? Nem hiszem.
-
gg72
veterán
A plazma topicban is rákérdeztem, de ott nem jött válasz, így itt is felteszem a kérdést.:
Többször is felhoztátok már a Pio 450-essel kapcsolatban a Qdeo kikapcsolását.
Pár hete van egy ilyen lejátszóm és a menüjében nincs kimondottan ilyen opció. Van többféle gyárilag előre paraméterezett képbeállítás (LCD, plazma, projektor, professzionális), ezeknél nem lehet semmit állítani a képen, aztán van a custom mód, ebben lehet állítani többféle dolgot, pl. fényerő, kontraszt, szín. Ezeken kívül van itt van még kétféle paraméter: Prog.Motion és Pure Cinema. Ez utóbbit ki is lehet kapcsolni, vagy auto és on állásba tenni. Ez lenne a Qdeo?
Próbálgattam már néhány filmnél ezt kapcsolgatni, de eddig semmilyen képbeli változást nem vettem észre, szemben a gyárilag előre beállított módokhoz, ott egyből lehet látni, hogy melyik adja a (természetellenesen) élesebb, világosabb, vagy sötétebb képet.
Most custom módban használom a lejátszót, ebben mindegyik paraméter alapállásban van, a Prog. Motion és a Pure Cinema pedig auto-ban. -
gg72
veterán
válasz MasterMark #5278 üzenetére
Nem hinném, hogy ne mennének.
Amúgy csak a Sony teszi rá a Cinavia védelmet a filmjeire, ott is az eredeti hangsávra, a magyaron nincs rajta. Itt van az Cinavia által védett lemezek aktuális listája: [link][ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Amúgy ha valakit nem zavar a német (EU-s) garancia, akkor a német amazonról most viszonylag jó áron beszerezhető a Pioneer 450-es, osztrák vagy német címre kérve kb. 57ezer Ft (itthonira kb. 65ezer):
[link]
Most nics éppen készleten, de előrendelni lehet, én is így tettem. -
gg72
veterán
Ha valakit érdekelne: a Basys-től ma kaptam az infót, hogy az új Pio BDP-170-es lejátszót előreláthatólag június 3. hetében kezdik el árulni itthon.
-
gg72
veterán
A Sony S790-ről is: [link]
Nekem egy hete van egy ilyen lejátszóm (előtte volt 150-es Pioneer is), nekem a Sony felskálázása DVD-k esetén jobban tetszik. Amúgy pedig a leghalkabb asztali lejátszó, amivel eddig találkoztam.(A német amazonról vetem akcióban 30ezerért, hát annyit bőven megér.)
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz Flashget #4389 üzenetére
Nekem küzdenem sem kellett, rendszeresen belebotlottam néhányba (a legutóbbiak, amikre emlékszem, az Anonymous, Rock of Ages, Project X voltak), de itt a komplett lista:
[link]
[link]És sajnos igenis hatékony a védelem, kb. 20 perc után nem lehet tovább nézni a filmeket, vagyis lehet, de hang nélkül és egy szép figyelmeztető felirattal a kép közepén... Általában csak az angol hangsáv van levédve és az is a digitális kimeneten.
Annyit még, hogy én mindig BD50-est forrásból néztem a filmeket, lehet, hogy MKV-kban, vagy más tömörített verziókban ki lehet ütni a védelmet, ezt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest