-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
zerodot
aktív tag
-
sajtos365
tag
Odáig eljutottam, hogy a Blockchainnél vettem bitcoint, de nem engedi elutalni. Lehet azt egyáltalán elutalni vagy csak visszaváltani?
-
sheppards
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Tehát akkor a deposit SEPA-n keresztül a legolcsóbb megoldás. Egyelőre nem gondolkodom Revolut-on, maradnék a virtuális kártyánál
Gondolom a HUF-EUR konverziót ugyanúgy kicsengeti az ember, ha HUF számláról SEPA-zik a binance-es accountra.
Deposit opció: Pl 550 eur + átváltási díj + 700 forint SEPA díj OTP-n keresztül
VS
Bankkártya opció: 550 eur + átváltási díj + 1.8 % díj biance-nak -> ~ 3500 HUF
Jól látom? -
-
Ferdzsoo
addikt
Holy f@ck.
Annak ha csak az 1%-át nézzük az is 74 milliárd $!
A világ legnagyobb alapkezelőjéről beszélünk.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
csaba951
veterán
válasz Ferdzsoo #19012 üzenetére
Nanana! Aljunk csak meg egy kicsit! "cash-settled bitcoin futures traded on commodity exchanges registered with the CFTC." Vagyis nincs BTC fedezete. Így futures-ben simán lehet gyártani akár 1 milliárd BTC-t is, hiszen csak pénz kérdése. Ha BTC fedezet lenne, akkor tényleg pillanatok alatt milliárd dolláros árfolyam jönne, a hatalmas kereslet és ehhez képest minimális kínálat miatt.
-
instantwater
addikt
Miért EURt fizettek be amikor a BTC árfolyama USDben van meghatározva?
Nekem van egy olyan érzésem, hogy az EURért vett BTCnél duplán fizetitek a révészt és meg egy EUR-USD konverzióval is lehúznak mind vásárláskor, mind eladáskor.
A Revolut pedig az USDot is jó árfolyamon adja akár csak az EURt. -
sparks
senior tag
válasz Sanyi19 #18949 üzenetére
"Olyan kérdésem lenne, hogy szokott-e itt valaki vásárolni bitcoinnal Alzán?
Mennyi idő alatt írják jóvá az átküldött pénzt?"Én mindig litecoinnal fizetek ott. A tranzakciós költség szinte 0, a sebessége is lényegesen jobb, általában 2-3 perc és már igazolva is van. Persze saját ledgerből utalok mindig.
-
htc07
addikt
válasz sheppards #19008 üzenetére
Binance-on pont lehet direktben HUF-al kártyával fizetni úgy tudom, bár nem számoltam ki, hogy milyen árfolyamon vált, gyanítom, jobban megéri revoluttal utalni USD/EUR-t, mint forintos kártyával venni (na meg ugye a kártyás vásárlásnak van plusz költsége).
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz csaba951 #19013 üzenetére
Ígyvan. Viszont BTC spekulációról beszélünk a világ legnagyobb alapkezelőjénél.
Képzeld el ezt 2 évvel ezelőtt...
Az irány egyértelmű..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
zerodot
aktív tag
válasz instantwater #19014 üzenetére
Eurót általánosságban könnyebb, olcsóbb és gyorsabb mozgatni itt az EU-n belül a SEPAnak hála. Revolut -> Binance pl. pár perc. USD tudtommal SWIFTen keresztül megy, ami 1-5 munkanap. Plusz, ha jól látom Revolutról 1000 HUF a SWIFT utalás díja.
A nagyobb coinokra van /EUR pár pl. a Binanceen is, úgyhogy tőzsdei árfolyamon váltod, nem a Binance határozza meg az árat... Vagy nemtom mire értetted, hogy "USDben van meghatározva".
Ha pedig kisebb altcoint vennél, és pl. BTC-n keresztül csinálod, akkor lesz egy extra váltási fee, ami 0.075% vagy még kevesebb.
-
zerodot
aktív tag
válasz jézusom #19020 üzenetére
Két lehetséges gondról tudok. Az egyik, hogy a QR kód néha a cím elejére rak valami "ltc:" vagy hasonló prefixet, amit talán nem vesz be a binance. Gondolom megjeleníti a shop magát az LTC címet is, próbáld azt copy-pastelni a QR kód helyett.
Másik, hogy kétféle cím formátum is létezik, az egyik 3-al a másik M-el kezdődik. Bár már mindenkinek az M-es formátumot kellene használnia, de ki tudja. Ha ez lenne a gond, akkor itt tudod átkonvertálni: [link]
Bővebben: [link] -
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Agyrák666 #19031 üzenetére
Láttam már ezt a cikket, csodálatos, és annyi ökörség hangzik el benne hogy nem is értem hogy adhatja ehez valaki a nevét. De hát ő lelke rajta.
Annyira jó hogy ezeket a gyöngyszemeket le kellene menteni és egy 10 év múlva elővenni. Lehet ezt is fogom csinálni.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
brd
nagyúr
No' ki mit tippel, a 28300 megállítja?
The only real valuable thing is intuition.
-
Eagle16
addikt
Tudtam hogy akkora szerencsém van az ilyenekkel, hogy bele fogok venni a tetején
Mióta vettem, azóta csak lefelé ment, de komolyan mondom megéreztem hogy ez lesz.₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
-
brd
nagyúr
válasz Eagle16 #19039 üzenetére
Nem is annyira neked szólt, őszintén sajnálom, hogy így alakult (egyébként ha nem komoly, és/vagy hosszú időre nélkülözhető összeg, az a tanácsom, hogy most már ne add el) inkább csak egy általános megfigyelés (ami már többször említve lett itt).
-
instantwater
addikt
Mindegyik váltó ennyire tudni akar mindent rólam?
Binance és a Kraken is mindent tudni akar rólam, mielőtt nekik adhatnám a fiatom. -
brd
nagyúr
válasz instantwater #19045 üzenetére
Nem ők akarják tudni, hanem a jogszabályok rájuk kényszerítik, hogy az adóhatóság munkáját végezzék (az AML/KYC fogalmaknak nézz utána).
-
zerodot
aktív tag
válasz Eagle16 #19044 üzenetére
Általában a DCA -val jár a legjobban az ember, főleg hodlhoz. Adott összegért veszel rendszeresen, pl. hetente egyszer.
#19045 instantwater
Fiathoz most már kb. minden váltón KYC kell. Anonimként csak kp-ért tudsz valaki mástól venni bitcoint, esetleg még korlátozott összegért BTC automatákban.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz zerodot #19047 üzenetére
Nem biztos de ha szerencséd van akkor igen.
https://www.portfolio.hu/befektetes/20160504/szetszedtuk-az-ugynokok-kedvenc-csodafegyveret-230850
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Borderlands 3
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- MIUI / HyperOS topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest