Hirdetés
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S10e - esszenciális
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
hajbel
addikt
Jó buzzword ez a 7 év, de ki használ 7 évig egy telefont. Gondolom majd ezt is lelövi a google időközben, mint a többi túl ambíciózus projektjét.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
7Heads Drago
veterán
Nem mindenki cserelgeti vadul a telefonját
De mégis nagyon kevesen hagyják meg ennyi ideig. Szerintem már a 3 év is extrém, nem hogy a 7 év.All: Nekem bejön a pixel. Kár hogy az áruk extrém magas és nincs nálunk rá support se.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz 7Heads Drago #3 üzenetére
Sok esetben csaladon belul landol a regi keszulek.
Ősök Mi A2 Lite-ot használnak, miénk volt mindkettő, 5 éves telefon.[ Szerkesztve ]
Eladó miniPC-k - HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB) - EliteDesk (i5-8300T/8GB/120GB)
-
floratm
senior tag
A nyitóára magas mint midegyiknek. pixel 6a, 7a ár/érték bajnokok már most pedig azokra nem 7 év támogatás jár.
-
Flashback
addikt
4 éves a S10+-om. Semmi baja, csak azért kényszerülök cserélni a következő évben mert megszűnt a SW támogatás
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Drakk
tag
Ahogy nézet hivatalosan a Google legközelebb csak Ausztriában elérhető.
A meghibásodott készülékeket hogyan lehet itthon javítatni? Ki kell vinni a sógorokhoz, vagy van rá másik (egyszerűbb) módszer?Amit most gondolsz, holnapi életedet formálja.
-
Izland`
tag
Egyik szülő nálunk redmi 4x-t használ, konkrétan kopás sincs rajta.
Lassúnak már lassú, de működik. 6 éves telefon. -
mad823
őstag
Itt a lényeg az, hogy példát próbál mutatni a Google, reméljük, hogy egyre több gyártó fogja követni. Jelenleg két szűk keresztmetszet van, ami egy telefon élettartamát meghatározza (ha SoC és RAM szempontból rendben van): szoftver támogatás (OS és sec. updatek) és akksi. Itt mindkettő megoldottnak tűnik, szóval ez a 8-as sorozat feltehetőleg jobban is fogja tartani az árát, mint az elődök.
-
vacs
veterán
Ismerősi körben többen használnak 4-5 éves, akkori felső/csúcs telefonokat és a mai napig bőven elég kb mindenre!
Ahogy írták ezek jó eséllyel szülőknél folytatják pályafutásukat.
Jó lesz ez a 7 év!Alza-n vásárolva van rendes garancia!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
7Heads Drago
veterán
Ha bárki másnak elpasszolod azt jelenti te veszel újat. Én egy telot te se tudok mondani neked ismerősi körben aki fiatalnak mondható és nála öregedett volna meg a telo. Az idősebb korosztályban igen. De ott se mindenki, van akinek mindig is komolyabb teloja és órája volt mint nekem.
Nekem jó a használt mobil is. A lányom csak újat fogad el, a feleségemnek meg mindegy.
Az Alzát néztem én is.[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
válasz 7Heads Drago #15 üzenetére
5,5 évig használtam a Oneplus telefonomat, Tesóm is 5 évig a Xiaomiját.
(^)(>.<)(^)
-
prolad
addikt
Van nem kevés telefon családi/ismerősi körben, ami 4-5 éves vagy annyi ideje jelent meg. Mert ugye ha forgalmaznak 1-2 évig egy típust, akkor miért ne venné azt olcsóbban, ha már lassult a fejlődés. És ezeknél a telefonoknál már se SW, se HW support, ha kéne egy akksi vagy kijelző.
A 7 év supportnak pont az a lényege, hogy nagy eséllyel nem csak frissítést kapsz, hanem cserealkatrészt is, hogy tudd javítani, ne a kérdéses third party akksit vess, ami újkorában is csak a felét tudja a gyárinak.
Ha meg lelövi a Google, akkor egyértelmű, hogy nem szabad tőlük venni semmit. Valamennyire custom HW, házon belül SW, nem valami új és komplikált projekt amire már az elejétől nincs piaci igény.
Plusz ösztönzi a konkurenciát, nem lepne meg, ha mondjuk jövőre a Samsung 5 főverziót adna a mostani 4 helyett. -
7Heads Drago
veterán
Ebből a piszok nagy fórumból vagytok 5-en. A legdrágább telok topikját olvasgatva elég sokan cserélik évente. Sokan eleve tok nélkül használják ami gyors halált jelent a teloknak.
prolad: az én telom is öreg de nálam csak 2 éve van még se mondanám hogy 4 éves főleg hogy 1 évesen vettem. (I11)[ Szerkesztve ]
-
KismAji
tag
Az én telefonom is 4,5 éves lesz (oneplus 7 pro), eszem ágában nem lenne cserélni, ha kapná tovább a támogatást, mindenre is jó amire használom, ugyanolyan gyors mint mikor kibontottam. Kapta rendesen az áldást, gyári akksival megy még mindig ami most 80%-os.
A jelenlegi fejlesztések mellett az 5 év felhasználás teljesen reális szerintem, én inkább azokat nem értem, akik évente vesznek új telefont, 500-600e Ftért...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz 7Heads Drago #18 üzenetére
És van másik nagy szelete az élővilágnak, aki nem jár topicokba az interneten.
Se anyám, se apám, se x ember.
Nem lehet a fórumból statisztikai adatot generálni.
Ez nem ideális minta.
Eladó miniPC-k - HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB) - EliteDesk (i5-8300T/8GB/120GB)
-
mjani1172
addikt
Én is itt vagyok egy 4-5 ? éves mate 20 pro-val.
Semmi gondja, ha újat vennék sem lenne teljesebb az életem, igazi előrelépés számomra nem történt, nincs miért váltsak. -
balazs1022
őstag
válasz tomboy0013 #21 üzenetére
Akkor én leszek a 6. Én egy OPPO-t használtam 7 évig, amit újonnan vettem. Utána vettem egy új Poco-t, de el is adtam és vettem az árából egy 3 éves használt OP 7T-t. Ezt már nem tervezem eladni (Nálam tölti a 4. évét)
A szoftver frissítés meg nem igazán számít nekem. Olyan nagy újdonság sosem kerül bele, sőt általában csak valami rovására megy. (teljesítmény, üzemidő stb.) A külcsín is nagyjából ugyanolyan marad (One UI, MIUI) Leginkább csak a biztonsági csomag száma frissül, amit szerintem gyakorlatban senki nem vesz észre. -
mad823
őstag
válasz balazs1022 #23 üzenetére
Szerintem a biztonsági frissítések fontosak, még akkor is, ha jellemzően a kevésbé tudatos felhasználói magatartás szokott problémákat okozni, nem pedig a technikai jellegű támadások. De ettől még én jobban érzem egy olyan telefonnal, ami ilyen szempontból naprakész, és ugye gyakorlatilag elég sok pénzhez hozzá lehet férni rajta keresztül.
-
vacs
veterán
válasz balazs1022 #23 üzenetére
Feleségem használ OnePlus 7T-t, ő is imádja és még évekig marad is.
(^)(>.<)(^)
-
Dare2Live
félisten
Szerintem eljött vmikor 2019-2021 közt telóknál is az ami desktopoknál ~10éve azaz, hogy már nincs értelme cserélgetni.
Az eladások szerintem konkrétan ezért esnek. Az átlag 99% nem látja miben jobb az 15 pro max mint a 11 pro max. Nem érdekli, hogy külső tárolóval is lehet videozni logba, nem lehet észrevenni, hogy gyorsabb, nem lett jobb az aksi...
pl feleségemnek egy előrendeléses ~2éves Pixel 6ja van Mivel tud többet a Pixel 8? Feleségemnek ugyanaz a sebesség, uaz a SOT, uaz a kamera. Ez utobbinál ha jól tudom még a fő kamera hw is uaz.
A sec support 5+év. Éjjel tölti, adaptivval 5wattal aksi 2év után 98%os. Tokban van, foliázva. Ahogy kinéz a limit a használatra a Pixel 8 egy előny az hogy 5+év helyett 7+év az sw support.
És ha végigmegy az EU aksicsere vonala az még dobni fog a meddig használható egy mobil vonalon.Vmi nagy dobás kéne. A foldable ára, hupli, rosszabb kamera/aksi miatt eddig nem hozott áttörést. Kamera vonalon csöpögetés van. sebesség/aksi vonalon hiába van előrelépés ami van is "elég jó".
Ettől még megvan az a szubkultúra aki évente cserél nem érdekli , hogy nincs érdemi előrelépés vagy videozik logba külső tárolóba, nem érdekli bukik rajta évente 200-300at mert rengeteg a pénz, nincs gyerek, nem érdekli a külföldi nyaralás, ez az élete... de ez "0.1%" szubkultúra.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
grizlisandor
veterán
Van LineageOS támagotása a telefonodnak, próbáld ki!
-
Flashback
addikt
válasz grizlisandor #27 üzenetére
Az a fö gondom hogy van 4-5 féle fontos banki appom amik megkövetelik hogy a telefon rootles legyen. Azért még tudom húzni egy kis ideig a 12-es fö verzióval. De a security updatek hiänya miatt elöbb utóbb vältanom kell
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
balazs1022
őstag
Sztem is klassz. Nem is értem, hogy miért van ennyire lesajnalva. Pl még Kínából is alig lehet találni hozzá kijelzőt vagy tokot. Szoftveresen is kicsit elhanyagoltnak érzem.
Pedig jó telefon. Én nem is nagyon találtam mást, amiben mind. 3 kamera jó minőségű, sík képernyős, meg megfelelő a mérete és még árban is megfizethető.
-
senior tag
Az én ismerősi körömben is idősebb telefonok vannak (jellemzően olyan 3 éves, valakinek több), és ezeket is azért cserélik le többnyire, mert a másik összetört/tönkrement/elveszett stb. És Magyarországtól nyugatra élek, szóval nem az anyagi helyzet a hátráltató tényező a váltásra, hanem mert simán kielégítő a több éves készülékek teljesítménye is manapság.
The Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
hajbel
addikt
Amíg én Angliában éltem, azt láttam, hogy a 2 éves hűség lejárta után vették az emberek az új telefont, általában iphonet. Infomatíve: Csak angol kollégám volt. A legtöbben oda sem adták a régi telókat a szülőknek (nekik volt már telefonjuk), max nagyon kicsi gyerenek. Szüleim pl. azt se tudják, hogy jött frissítés a telefonra.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
grizlisandor
veterán
Tavaly a Google iFixittel partnerságot kötött és gyári Pixel termékeket árul, Pixel 2-höz tudsz venni aksit meg kijelzőt, szal ez nem találták fel újra kereket.
Ha már hosszútávú szoftveres követést vállalnak, ugye adja magát a hardveres utánkövetés is.
-
Flashback
addikt
válasz grizlisandor #30 üzenetére
Bocsänat, valóban nem néztem végig a telepítési útmutatót. Csak a multbéli tapasztalataimból beszéltem. Viszont ha nem kötelezö a root akkor valóban müködhet...
Akkor a nagy kérdés már csak az hogy a jelenlegi appokat/beällításokat ät tudom költöztetni az új OS alá?profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Gaming notebook topik
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Gitáros topic
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 12 5G 256GB 8GB RAM Dual kék Kártyafüggetlen készülék
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO 128-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB 12 hó jótállással!
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64gb - Újszerű, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest