Bírja a Pixel 8 Pro a strapát

Jobban, mint az iPhone 15 Pro vagy a Pixel Fold, de milyen könnyen javítható?

Szerencsére egyre hosszabb ideig biztosítanak a gyártók legalább a csúcskészülékeknek terméktámogatást, ezért is fontos, hogy a fürge hardver és a friss szoftver mellett a ház is évekig bírja a gyűrődést. A Pixel Fold hajlítható paneljével azonban elég gyorsan előálltak a problémák, a titánkeretes iPhone 15 Pro Max pedig a hajlításpróbán bukott meg, ami sosem ideális, még ha az efféle sérülés odafigyelve elkerülhető.

A Pixel 8-akra a Google hétéves szoftvertámogatást ígér, és elkerülhetetlennek tűnik kisebb-nagyobb baleset ezalatt. Szerencsére a 6,7"-es és 120 Hz-es HDR10+ OLED panellel szerelt Pro modell jól bírja a kemény eséseket, az előlapi védőüveg derék- és fejmagasságból indulva is túléli a betonra való becsapódást, kisebb sérülésekkel, továbbra is remekül működő kijelzővel. Azért sok múlik az érkezés szögén, a keret mindenesetre hatékonyan vezeti el az ütődés energiáját, ami talán éppen a keményebb titánötvözet miatt kevésbé jó az iPhone Prón.

A Google hét évig biztosít cserealkatrészeket is, az ennyi idő alatt biztosan elfáradó akkumulátort beleértve, úgyhogy a strapateszt után a Pixel 8 Prót szét is kapták házilag, ami komoly odafigyelést és ügyességet igényel, mivel elég szorosan zárják a vízálló házat a ragasztások elöl és hátul. A PBKreviews tesztjén a szerelhetőség 1-10 között 6 pontot ért el, azaz viszonylag nagy kihívás otthon megoldani az alkatrészcserét, főleg, ha az a hátlapot érinti. A képernyőt ellenben relatíve könnyű cserélni, az előlap ugyanis egyszerűbben lejön.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés