Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Végre kilábaltam az AGP-s alaplapok tengeréből. Sikerült szereznem egy MSI 865PE neo3-F sorozatjelű tuningdarabot, amelyben mennek a Prescott procik és vannak tuninglehetőségek is benne.
De: képzeljétek el, hogy a biosa ugye majdnem az alapbios volt, az utolsót meg 2005-ben adta ki az MSI (ebből a szempontból elég nagyot csalódtam a cégben, hiszen az ASUS már régen kifutott modelleket is támogat, ez érdekes, az MSI meg kiad 2-3 biost ezzel pedig el van intézve a dolog).
Feltettem a 2005-öset, amelyben CPU microkód frissítés/támogatás volt és a processzor hőmérséklete alapállapotban tuning nélkül 44-45 fokról 65-70-re ugrott fel (!!!), az alaplap hőmérséklete is szépen megnövekedett, valóságos kályha lett belőle. Kénytelen voltam visszadowngradelni az 5.2-es biosra, azóta megint jók a hőmérsékletek.
Szerintetek ez miért lehetett? Bios szakértők?
-
Superman
nagyúr
válasz
kraftxld
üzenetére
A kérdés csak az, hogy melyik nem Value lap biosát dobjam rá, mert a Neo3 szériából több is létezik, például az F jelű, de nem hinném, hogy annak biosa jó erre. Meg eddig egyetlen biosfrissítést sem rontottam el, még az őskövület Acorp lapomon sem anno vagy 6-7 éve, szóval nem most kezdeném el.

Írtam az MSI supportnak, megvároma válaszukat, aztán az Award-ot kérdezem meg, hogy azért a 30 dolcsiért mit is kaphatok, egy telejsen új biost a lapomba? Meglátjuk..... -
Superman
nagyúr
válasz
kraftxld
üzenetére
Ez volt az egyik első dolgom. CPUZ-vel megnéztem, ki is írt mindent, többek között az MS számot is, de nem találtam jó biost. Tudod, ha már ennyit költöttem egy új gépre (mert a másik besz@rt), akkor lehet, hogy egy kis tuningért kifizetek 30 dolcsit, leszek balek egyszer.
Vettem volna más AGP-s alaplapot, de nem volt, az MSI-ről meg eddig csak jót hallottam..... -
Superman
nagyúr
Még jobban beleástam magama témába és az én lapomon tényleg OEM bios van, ezért nincsenek tuninglehetőségek. Amennyire én átlátom most a dolgot egy lehetőség van: az AWARD-tól 30 dolcsiért vásárolsz upgradet és ha kifizetted majd szólnak néhány napon belül, honnan töltheted le. A Bios agent automatikusan felismeri a biosodat, a chipsetet, mindent. Ez van, vagy a buhera......
-
Superman
nagyúr
Ez nekem nem lenne jó, mert az alaplapomat nem támogatja. Egyébként is azt lenne jó kideríteni, hogy a tuning opciók, még ha mégoly kevés volt is belőlük a biosban, hová tűntek el és miért, de erre senki sem tudja a választ, még megközelítőleg sem, az MSI fórumán sem. Úgyhogy ez van, talán idővel megoldódik a rejtély.
-
Superman
nagyúr
Az MSi hivatalos fórumába is beírtam angolul, hátha valakinek támad ötlete, kerestem az ilyesfajta alaplapokkal való manipulálást, sztorikat, de nem sokat találtam. Ami történet keringett, az vagy nem oldódott meg, vagy nem tudták a választ a problémára.
Valakinek volt pontosan ilyen problémája, hogy a tuninglehetőségek eltűntek az alaplapja biosából, de elintézték annyival, hogy nem tuningolható a lap. Mondjuk én olyan lapot még nem láttam, ahol ennyire limitálnák a dolgokat, hogy még az FSB sem látszik....
Neked milyen lapod van egészen pontosan? -
Superman
nagyúr
Nekem a CTRL+F1 rémlik, de nem biztos.....
-
Superman
nagyúr
Upolom a topikot, hátha valakinek eszébe jut valami a problémámról.

-
Superman
nagyúr
Volna egy kis problémám emberek, remélem tud valaki ez ügyben segíteni és előre elnézést, ha nem olvastam végig az összes hozzászólást. Igyekszem konkrét lenni.
Tények: tönkrement az előző alaplapom és AGP-s volt (Geforce 7800-as videokártya miatt), ezért, hogy ne cseréljek teljesen rendszert vettem egy új alaplapot. nem nagyon válogathattam, az idő is szorított, vettem egy MSI 865PE Neo3-V alaplapot. Valszeg a kettes széria jobb lett volna, de ez van/volt. Vettem hozzá egy 3GHZ-es P4-es Prescottot.
Gép egyéb jellemzői: 500 Wattos táp, 2GB Kingmax Ram.
A probléma: A bios Phoenix - Awardbios és a gépkönyvvel ellentétben semmiféle tuninglehetőség nincs benne. A gépkönyvet csak azután néztem meg, miután beállítottam a biosban néhány értéket.
A tuninglehetőségeknek a Frequency/Voltage Control alatti menüpontban kéne lennie, de nincsenek.
Ott kéne lennie a CPU Clock Ratio-nak (ez lockolva van, még megértem, hogy nincs ott), illetve a CPU Clock-nak, ami szintén nincs. Pusztán két opció van ott, a Spread Spectrum és az Auto detect PCI Clk.
Biost frissítettem, szétnéztem az MSI weboldalán, de nem lettem okosabb. Valami ötlet, hogy miért lehet ez? Előre is kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest