Új hozzászólás Aktív témák
-
Kocska89
tag
Sziasztok.
Tudná valaki hasznát venni az alábbi packnak? Csokiért, sörért, vihető
-
-
Kocska89
tag
Sziasztok.
Fujitsu lifebook e8110. Mintha túl feszesek lennének a zsanérok. Nyitáskor, záráskor nyaklik az egész gép. Ha levan csukva feszíti a kijelzőt. Kicsit íves alakja van a felsőrésznek lecsukott állapotban. Lehet ezzel tenni valamit? Cserén kívül, olajozás megvolt.
-
Kocska89
tag
Ne érts félre nem vitatkozni akarok. Vagy kifigurázni amit mondasz.
Csak rohadtul nem jön át a dolog mikéntje.
Ugye ha szakmai szemmel nézzük:
- Annak a szerencsétlen drótnak az ellenállása elhangolható, pláne amikor centiket vagdosunk le és -1cm re már indul.
- Parazita induktivitás, kapacitás
Ha csak 3,3V ról földre húz akkor szerintem elhanyagolható az a parazita induktivitás/ kapacitás.
Ha beszélgetne a procival azon a szálon látnom kellet volna a szkópon.Meg a 47pF kondi. Elméletben egyenáramú szempontból az sem sok vizet zavar pedig anélkül sokszor nem megy...
-
Kocska89
tag
Hát tudod internetország hatalmas amennyi leírás kb nincs 2 egyforma.
De akkor a cpu rst vezeték mit is csinál? Multival nézve állandóan 3,3V van rajt amikor világít a matrix panelen a debug led akkor lehúzza földre egy pillanatra. Szkóppal is csak ezt láttam, mondjuk nem tárolós a masina. ( rég nézegettem nem emlékszem, lehet 0V és felugrik 3,3V ra )
"Miert kell hosszabb rovidebb kabel?
Hogy eltalalod azt a zavaro tenyezot,ahol teveszt a proci."Én ezt mindig nem értem aztán lehet a hátha teszi.
Amit én láttam 3,3V ---> 0V ra húzás itt elvileg lényegtelen a vezetékhossz.
Eltalálni a zavaró tényezőt? Meg kell találni azt ősrobbanásból visszamaradt sub tér frekvenciát (ugye az antenna hosszával hangolok) ami minden egyes boxnál más?Na meg ha megvan a megfelelő sub tér zavar akkor mér van, hogy hidegen indul mondjuk 9-14mp de melegen 30-60mp ?
Szóval érted?
-
Kocska89
tag
válasz
gliga69 #11907 üzenetére
Marad bent. Elméletben a cpu-t resetelgeti a boot folyamat adott pontjánál amitől zavar keletkezik az erőben és át megy az ellenőrzésen a hackelt sw.
De az rgh pontos működéséről korrekt leírást én még nem láttam. Számomra igen mesébe illő dolog. RGH2 nél bootidő lehet 9mp de 1 perc is pl. Elvileg mindig ugyan azt csinálja de akkor mért nem indul el elsőre? Csak pl az 5. próbálkozásra... Na meg a Reset vezeték hosszát variálni mert nem indul csak rosszul. Matrix panelra cpu reset lábra kondít rakni csak akkor indul... Marhaság, megmagyarázhatatlan az egész...
Az rgh magában életképtelen a matrix panel nélkül. Én matrixot szoktam használni van többféle "gyártótól" a chip rajtuk több kevésbé megegyezik a körítés más.
Ha megvan a cpu kulcs tudsz gyári nandot is gyártani módosított hűtési beállításokkal.
De ha meg már bent van és működik az rgh én tuti nem szedném ki
-
Kocska89
tag
válasz
gliga69 #11904 üzenetére
Rgh szoftveres és hardveres hack. Miután megvan viszi a gép belső hdd ről pendrive-ról a játékokat. Megeszik bármilyen 2,5" vinyót ( tárolókapacitást ne kérdezz mi a max)
Nand tartalmat kell kiolvasni módosítani (xell beírása). Ezek után jöhet a matrix panel installálása (hardveres rész). Első induláskor xell kiírja cpu és dvd kulcsot. Cpu kulcsot visszaírni a nandba innentől fut a dolog. Az újabb gépekhez kell(het) cpu post fix adapter. Matrix panel kb 3000Ft post fix 1000 pénz.
Ha megvan cpu kulcs innentől lehet módosítani a hűtés cél értékeit a max hőfokokat ilyesmi.
-
Kocska89
tag
válasz
gliga69 #11250 üzenetére
Ez szép és jó de kinek kéne elküldeni? iomega ix4-200d nas szerverről lenne szó 2db egyforma. Elvolt rontva a fimware update egyiken elérhető volt a "recovery menü" pendrie ról feléledt. Szóval abból kilehetne olvasni a tartalmat és átírni a másikba
Indító "boot logó" megvan csak maikor töltené be az sw újraindul.
-
Kocska89
tag
Sziasztok.
Lehet buta kérdés de Samsung K9F5608U0D mivel lehetne írni olvasni?
-
Kocska89
tag
válasz
Router #10460 üzenetére
Ezt én is láttam itt még korában, a videó után jött az ötlet maikor megláttam
Ez sokkal kisebb max. egy mxm kártya férne bele. Arra gondoltam beledobni egy PC410 aztán mehet a móka
Vagy egy egyszerűbbet mint az alsó fűtés vezérlők. Eléri a chip beállított hőfokot és off.
A tetején a kis fűthető "kádba" meg dobni kis ónt és mehet a hullámforrasztás?
-
Kocska89
tag
válasz
Router #10458 üzenetére
Majdnem
Csak a golyókat akarom rámelegíteni a chipre vele
Szórakoztam vele kicsit lehet időzíteni. A "Quvarc" csövek világítanak, üresen a tálca 4,5 perc alatt melegedett 200 fokra.
A kv főzőt meg a vízforralót leszerelem róla a francba. Még méricskélek aztán meglátjuk élesben mit tud
2000Ft ért nem hagyhattam ott. Jó lesz ez így vagy próbáljam meg keringetni bent valahogy a levegőt?
-
Kocska89
tag
Mai zsákmány:
Mi lehet a tervem vele?
-
Kocska89
tag
válasz
ielektros #10268 üzenetére
Persze. Ez az egykori komáromi telefongyárban hangzott el, a forrasztási tréningen. Nyilván termékenként más volt a profil.
Feri azt mondta, gyárban van a 45 sec alatt 200 fok. Ezért mutattam ez is egy "gyári profilt" jó oké tréning anyag nem konkrét dolog de saját profil kialakításához jó kiindulási alap. Jól látszik rajt nem 45 sec alatt éri el a 200 fokot. Ez tutira nem dezinformáció
gliga69
Konkrétan én sem smd-n dolgoztam. Max annyi volt a dolgom, ha pasztázási, beültetési, elfűzési, router vágási hiba van előremenetem szólni csináljanak már valamit.
-
Kocska89
tag
ASM1480 nincs valakinek? Pci-e 16x port mellet laknak, ha minden igaz valami multiplexer.
Hibajelenség a következő: 16x pci-e port 7300gt vel működik, de egy 8600gt vel már nincs kép. Háttérben windows indul. Szerintem valamelyik elfáradt valószínűleg a csati vége fele.Benji77:
Az biztos jó borsos az ára. Ezek szerint létezik ténylegesen új chip is? -
Kocska89
tag
Sziasztok.
Ezt az eladót ismeri valaki? A "new" mennyire lehet leharcolt, sarkazott? Ugyanez az eladó árul ilyen chipet "Manufacturer refurbished
" címen is olcsóbban, -
Kocska89
tag
-
-
Kocska89
tag
válasz
ielektros #9143 üzenetére
Valami talán cég felszámolás, aztán haver kapott pár cuccot nesze itt van agyad el! Szóval csak viszont eladó volt a srác.
Ha lesz még szóljak ?
Meg egy húú most fejből meg ne mondom a nevét/típusát 24V csavarozót vettem ( ami lóg le innen onnan, operátor meg vadul csavarozza vele a munkadarabot telefon, stb) az ipari kivitel nyomaték állítós, kefés motoros cucc. De made in japan. Bitet kell szerezni hozzá. Szintén 5000 be sikerült.
Volt még programozható kép generátor, 2db ayoue hőlég, csavarozók. Meg aszt hiszem 2db JBC stand Azt hiszem ilyen:
-
Kocska89
tag
Közben sikerült egy HP 34401a multimétert vennem 5000 pénz volt
Esztétikailag nem ilyen szép, le van kopva a kijelzőnél a típus jelzés, kicsit karcos a plexi de szerintem nagyon jó vétel voltbbarna Ilyet láttam vaterán csak nem te vetted meg?
-
Kocska89
tag
Ez még bele is fér az időmbe
Ez valami osztrák üzletláncba visszavitt gép. A gazdája szerint golyózni kéne. De mondtam neki ami bga hibás az általában függőleges csík stb ilyet még sohasem láttam. De valaki golyózott neki ugyanerre a hibára és megjavult, akkor simán elképzelhető rosszul volt pattintva az lvds kábel Vagy elgyúrta az operátor a gyárban, és hol érintkezik hol nem.
Összeszerelték rendesen és megjavult a "golyózásra". -
Kocska89
tag
Sziasztok.
Adott egy sony vaio VPCEH (VPCEH1M1E) Állítólag vízszintes csíkok jelennek meg a kijelzőn. ( én 3 nap nyúzás, 3dmark, gép nyomkodása stb.) Csökkentett módban alacsonyabb felbontáson eltűnnek a hibák. Nem sikerült reprodukálnom, látom a hibát. Így nem szívesen álok neki. Kijelző vízszintes csíkozását mi okozhatja?
-
Kocska89
tag
Csak pusztán kíváncsiságból , ezek: [link]
A csövek vajon használhatóak alsó fűtésnek? Ahogy megláttam őket egyből ez ugrott be. 230V 800W /db állítólag 300 euró darabja.
-
Kocska89
tag
válasz
kikihun #7871 üzenetére
Ó hát én legszívesebben ideraknám az asztalra a hőléggel mikroszkóppal együtt. Csak hát műhely híján nem lehet minden kéznél sajnos.
Rosszan vettem anno eléggé odavolt. Már csak annyi hibája, bekapcsoláskor maxra kell tekerni a fókuszt. Ahogy bemelegszik vissza lehet venni. Ez mitől lehet? Ha valakinek van ötlete ne tartsa magába
-
Kocska89
tag
válasz
gliga69 #7850 üzenetére
Erre én is gondoltam de nem ez a gond.
Akksiról 11,16V ha nyomom a bekapcsológombot akkor 11,15V
hoax
Cserélném én ha lenne. Átnézem a donor lapjai egyiken sincs. Egyik ismerősömnek van rossz chili lapja majd elkérem hátha. Az az Érdekes töltőről indulva hibátlanul megy a gép.
-
Kocska89
tag
Erre valaki.
Közben méregettem Akksira 11,2 megy töltés közben. Nekem ez nem tűnik rossznak.
-
Kocska89
tag
Sziasztok.
Adott egy igazán minőségi gép: Chili green / Clevo W760SUA. Töltőről szépen megy a gondok ott kezdődnek ha csatlakoztatok egy akksit is. Kis idő múlva az akksi egyik fele forró. Másik gépben feltöltött akksiról sem indul csak megvillan a power led.
A töltés vezérlő ( MB39A132 ) lenne rossz? Vagy mit ellenőrizzek le?
-
Kocska89
tag
Most más programot dobott a google. 439.600 2 gyermekkel számolva.
A tv javítós iparágban is sok a hozzá nem értő. Az utóbbi 2 tv Pécsről vettem. Olyan ügyesen cseréltek benn so-8 alkatrészt tőle kb 1cm re rövidre zártak egy kondit ónnal, meg letörtek egy ellenállást. Szétszedték a kijelzőt a szélső cof ot kitámasztották valami ragaccsal. Ahogy rakták össze a kijelzőt letörtek egy potit...
Meg nekem a halálom, legyen az tv vagy laptop amit sufni szerviz néz meg, úgy adja vissza hiányzik a csavarok kb fele. Én ha el is veszítem inkább keresek bele.
-
Kocska89
tag
válasz
gliga69 #7791 üzenetére
Remélem nem lesz rá szükségem. Csak simán mikroszkóp alatt hegyes csipeszel, szikével távolítottam el az égett részeket.
f27:
Az már munka. Győrben tudtommal nincsenek ilyen nagy szervizek. Nekem nyilván nem ajánlottak annyit. Nem is szerviz. Kis szériás gépeket kell összeszelni 8 órában. Előreláthatólag a 8 óra, egy műszak miatt megfér majd a barkácsolássalNyílt egy samsung szerviz ismerős dolgozik ott. 115k bruttó ért + szebbe kap még egy kicsit. Hivatalos samsung szerviz központról van szó
-
Kocska89
tag
Haverom vett egy "nVidia 9600M MXM VGA 512MB" kártyát. Az ő gépébe nem megy próbáljam már ki.
Ezt:
[link]Felesleges kipróbálni
Szerintem az eladó lesz a józsika ugyanis mióta eladta a kártyát nem lép fel
. 11.000Ft volt a kártya. A hirdetés aktív, nevet nem mondok a fenti információkból megtalálható
-
Kocska89
tag
-
Kocska89
tag
Anno én is vettem piros ragasztó eltávolítót.
Nekem sem sikerült rájönnöm a pontos felhasználási módjára. Mert mintha nem is lett volna, a ragasztót nem hatotta meg.
Most ahogy elővettem a fotó kedvéért, szépen elpárolgott a saját üvegéből és feloldotta a kupakján a festéket. Erre legalább jó -
Kocska89
tag
Dell D830. Hűtés téren ilyen ügyesek lennének a mérnökök? Vagy csak az operátor hagyta bent a műanyag fóliát összeszereléskor?
Hűtés felépítése a következő a hűtőbordától chipset fele. Tehát: heat pipe ----> gap pad ---> rézlap ----> műanyag fólia a rézlap felőli felén paszta ---> az északi híd.
Tehát a fólia közvetlenül érintkezett a chipel. Ez a felépítés mégis milyen megfontolásból?
-
Kocska89
tag
Nem néztem időt. De relatíve hamar, hajtépés nélkül ment. Nem repültek el, nem törtek el a drótok vagy ilyesmi. Lusta voltam előkeresni a 2. görbe csipeszt azzal ment volna szebbre, talán rövidebb idő alatt is.
Ennél most az volt a trükk voltak olyan forr. pontok is ahol csak a nyákról szakadtak fel de még a réz nem sérült. Azokat visszaragasztani.
-
-
Kocska89
tag
Csak egy pici nyomás. De mén mondtam lehet hülye ötlet. Csak egy kósza gondolat volt.
Fetet én is keresgéltem nem találtam seholmobileman
Ez teljesen érthető. Mint a tv javításban a hibás kijelzők javítása. Bár ott lehet megtörik a jég csak kis adagokban de kapom az infótNemigazán nyilvánosak ott sem a módszerek.
De azért privátban elmondhatnád
vicc
-
Kocska89
tag
-
Kocska89
tag
-
Kocska89
tag
Igen. Ezek azok ahol a chip kuka, nem a reball ra javul hanem, hogy meleget kapott. Újabban megszoktam melegíteni a magot pákával ha indul csere, nem vacakolok a reballal. Az ati 216-0674026 is szeretnek páka ráhatással működi. Szétfőnek a gap pad os hűtés alatt. Szerintem ez is sokat számít, hogy közvetlen érintkezik e a chip a hűtő felülettel. Ahol meg közvetlen érintkezés van ott a paszta szokott kövesre száradni úgy kel letörni a chipről.
-
Kocska89
tag
+1 hőléges szaki? [link]
-
Kocska89
tag
-
Kocska89
tag
Mért kezelném hirdetésként? Jó elnézést nem olvastam végig, hogy magad csinálnád. De van az a kártya amivel nem érdemes foglalkozni. Amit a képeken láttál egy gtx580 magamnak csináltam...
Mire fel esel nekem? Itt nem én vagyok a nagy szerviz. Csak hobbiból csinálom, bőven elég megharcolni azzal mit ismerősök hoznak. Nem ebből élek...
Elmész te a fenébe. Ha olvasnád a topicot látnád hogy megosztottam én hogy javítom a fólia szakadást, aki kérdezte annak elmondtam lépésről lépésre...
-
Kocska89
tag
Ahogy mondod, ebay ról vettem majdhogynem 1 éve. Volt vele munka mire beötlött a proci foglaltból lábtépés.
A topp layeren futó lábak kb 10-15db maradt a szokásos ón harisnyás megoldás.Kicsit a csak azért is megcsinálom kategória.
Már csak egy kérdés van, élvezzem ezt, vagy az HD5970 et? Utóbbi erősebb lesz nem? Az 580 szinte hangtalan... Nem ref. hűtős verzió.
-
Kocska89
tag
válasz
mobileman #7355 üzenetére
Kb 1 éve tőlem vette a gépet 45.000Ft ért. Javítás mentes volt, cégfelszámolásból. Szinte új állapotú, szóval nem mehetett sokat. Hp nc8430 ha minden igaz.
Aztán szeretné megtartani.
10kw alsó fűtés az igen
Így netes videók alpján jó kis gépnek tűnik. De Ferinek úgyis jobb van
A demó videóban látott tisztító fej az milyen elven működik? Esetleg vákuum? Kíváncsi lennék a felépítésére, hova kerül a felszívott ón.
Ő reballoz. itt is 300 fok feletti értékeket látni.
-
Kocska89
tag
válasz
mobileman #7350 üzenetére
Igen arra emlékszem. Nem ér túl sokat a gép egy x1600 kéne bele.
Mondtam a gazdájának én nem tudok biztos forrást. Illetve a már kitárgyalt ebay megbízatlanságot. De, hogy rendeljek bele. Én nem akarok mer ha rossz akkor én rendeltem....Gondoltam rákérdezek, úgy mégis kitől ha már muszáj valamit venni.
Akkor mondhatom neki, hogy random válaszon valakit?
-
Kocska89
tag
Sziasztok.
Ebay melyik eladótól érdemes venni 100% brand new jelzéssel ellátott chipeket? Előre is köszönöm
-
Kocska89
tag
-
Kocska89
tag
Boldog Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek!
Az idióta reklám és az ünnepi süteménykétől feltornázott vércukorszint eredménye:
Nem leszólni ez ment gyorsan
-
Kocska89
tag
Sziasztok.
HD6950@70 Elindul vele a gép alpalp egyet jelez, de képet egyik kimenetén sem ad. A windows elindul a háttérben. Reball nem segített neki. GPU 0,9V memória 1,6V ot kap. Halott lehet a gpu?
-
Kocska89
tag
Én ilyen pákát használok. A céges kiárusításon vettem. Megvagyok vele elégedve
-
Kocska89
tag
Fizikailag nem. Beázás nem látható. Fxx gombok mennek. Illetve a biosban használatos többi gomb is megy.
egyedije
Szerintem komolyabb a gond német visszárus cucc.. Megvételre kínálták. De így rejtélyes hibával sok érte a 130k.Nem rémlik lett volna ilyen beállítási lehetőség.
-
Kocska89
tag
Sziasztok.
Ismerősömnél van egy elég új asus i7 es lapi. Problémája a következő:
Bekapcsol asus logó, majd egyből belép a biosba. Bármit csinálok vele.
Fedlap alatt nem láttam az elemet valahova eldugták, bontani kellet volna.
Ez valami bios hiba? Esetleg komolyabb hardverproblémára utal? -
Kocska89
tag
Sziasztok.
Fényképezőgép / videokamera objektív + webkamera kombinációból vajon lehetne csinálni egy olyan kamerát ami belát a bga alá?
-
Kocska89
tag
-
Kocska89
tag
válasz
KillHates #6560 üzenetére
Tartani kell a gépet. De még a zoom is működik, úgy is értékelhető képeket produkál. Telefonnal is kivitelezhető de az elég macerás
Elég könnyen megy a fényképezés nem gondoltam rá csináljak valami közgyűrűt. Majd túrok piacon nagyobb felbontású webcamot ahhoz lehet érdemes lenne fabrikálni egy közgyűrűt.Bournetti
Köszönöm igyekszik az ember.ielektros
Aha ráfókuszál szépen. A két kép ha jól emlékszem 2 külön géppel készült. Amelyiken nincs piros ragasztó az Panasonic DMC-TZ8 al. A piros ragasztós régebbi akkor szerintem még az olympus u9000 használtam.
Köszönöm neked is a dicséretet.Amennyire tudom minden gyári tartozékot megkaptam a mikroszkóphoz, de létezik hozzá extra ként az alábbi kütyü:
-
Kocska89
tag
válasz
ielektros #6553 üzenetére
Rögzítve van mint ezen a képen.
Csak ragasztás után elmaradt a fotó. Piros epoxy ragasztó mint a bga-k sarkán.
Szerencsére csak a szélén találkoztam forrpont szakadással.
Van itt pár buta kártya 7600 szintű, majd valamelyik nap elrontom felszedek egy forrpontot a "susnyásban". Aztán meglátjuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fujifilm X
- Milyen autót vegyek?
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Viccrovat
- Bestbuy játékok
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest