- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mondjuk azért az 500 Ft/fő/hó árazás családi csomagban szvsz rohadt olcsó volt. Persze nyilván ez attól függ, hogy használjátok-e annyira, én elég sokat, mert rengeteg minőségi tartalom is létezik a Youtube-on, ezerszer inkább erre mint pl Netflixre. Na meg sokszor használom telefonon háttérben is, ami prémium feature.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Alapvetően szerintem az influenszer-kultúrával van a baja sokaknak.
Az influenszerek képesek egy (az átlag többség által) jól és könnyen fogyasztható formátum megteremtésére, ebben tehetségesek. Viszont ezt a formátumot nagyon kevés tudja megtölteni valódi tartalommal. A legtöbbjük inkább attention-whore, a népszerűség a célja, nem a minőségi tartalmak. Illetve a pénz, de az influenszerek általában nem képesek felmérni hogy mennyit ér az elérésük, továbbá jobb esetben naiv dilettánsok, rosszabb esetben hajlandóak önként korrumpálódni, így irtózatosan olcsó reklámfelületek a cégek számára.
[ Szerkesztve ]
-
kevesebb review, tobb oknyomozo ujsagiras es melymetodikai elemzes
Ez bulváros? Vagy valamit elírtál? Az oknyomozó újságírás szerintem jó.
o is mondja nincs szakiranyu diplomaja, es par esetben ez teljesen egyertelmu
Szvsz a végzettség túlértékelt, anélkül is lehet jónak lenni. Persze Steve nem az, tényleg átlagos szinten van. Inkább mint újságíró működik, lásd fent.
az emlitett LTT tv review egyertelmuen laikusoknak is szol es baromi szorakoztato, mas reszrol viszont szisztematikusan megy vegig, hogy mi szamit
Igen, ebben nagyon jó az LTT. Meg most épp belefutottam ebbe, ez is a jó tartalmak közé tartozik, amikor elmagyarázzák a laikusoknak a marketingbullshitet:
NVIDIA Needs to STOP - RTX 3050 & Misleading Branding
Anno én is belefutottam az általa is mesélt GeForce4 sztoriba, meg még sokan mások.
-
válasz Hieronymus #66 üzenetére
-
-
Igen, az LTT az habkönnyű szórakozás. De szakmailag nem hülyék, s erkölcsileg rendben vannak. Habár a GN vs LTT csatába nem mentem nagyon bele, hogy az most konkrétan mi volt. Az rémlik, hogy az LTT tartalomgyártás egy időre leállt, bár lehet ez valami más, tök független dolog volt.
-
válasz paprobert #52 üzenetére
Igen alapvetően ebben jók, én ezért tartom minőség újságírói hozzáállásnak, amit csinálnak, mert tudnak hatni a gyártókra, s nem félnek attól, hogy emiatt nem kapnak tesztre ezután semmit. Nyilván a klasszikus mélyvizes tartalomban nem jók, Tech Jesus Steve szakmailag nem expert, hanem kb átlagos.
Nem alaptalan, öncélú fikázást tolnak, hanem van benne konstruktivitás is, persze nyilván én se értek velük mindenben egyet. Több ilyen kéne, többféle véleménnyel.
[ Szerkesztve ]
-
Ja, nehogy azt hidd, hogy nekem van tapasztalatom újságírásban, én nem írok híreket, cikkeket. Én csak PH lapcsalád kódját írom. Szóval csak sima olvasói / nézői tapasztalatot írok, mint bárki más. Szoktam nézni GN-t, HU-t, sőt LTT-t is, mert ezek szakmailag jó csatornák, csak az LTT limonádébb jellegű, de szakmailag nem rossz, nem egy TheVR.
Az emberek igényével van probléma. Ha balhé van, akkor az hoz kattintás. Egy újságnak ugye nyilván foglalkoznia kell a balhéval. És minőségben újságírást az különbözteti meg a limonádétól vagy bulvárhulladéktól, hogy miképpen írnak róla.
[ Szerkesztve ]
-
Az átlagembert minősíti, hogy mi a legnépszerűbb tartalom.
Persze a GamerNexus nem egy Anand jellegű mély elemezős videós újság, sajnos. Mert erre egyszerűen nincs igény. De a GN nem rossz, a tesztjei több mint rendben vannak. Az említett videók meg nem "fikázások", hanem csupán megírják bármiről, ha szar. Ha megélhetési hiénák lennének, akkor pont nem lehetnének ilyen videóik. Ez inkább az erősségük, pl hogy keményen nekimehettek az Intelnek is a legutóbbi balhénál, jó interjúkat készítenek, stb.
Szóval a GN nem egy limonádé csatorna, épp a legjobbak közé tartozik, mert újságírásban magas színvonalat képviselnek, még ha szakmai mélységben közelébe sincsenek egy Anandtechnek. Más. HardwareUnboxed dettó, nekik egyébként tök jók a monitortesztjeik is. Bár ha tesztek, akkor leginkább rtings.com, na ez a kis kanadai cég extrém igényes, tudományos igényű mérésekkel. Csak designra úgy néz ki, mint valami gagyi kamuoldal. Pedig nem az.
Ha a gyenge újságírási minőségre keresünk példákat, akkor ott a Linus Tech Tips. Na az az igazi limonádé tartalom. Habár azért még mindig kb félúton vannak egy GN és egy TheVR között, utóbbi szakmailag is kuka. Számomra nézhetetlen és értelmezhetetlen a tartalom, amit gyártanak. De hát ugye erre van igény.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- alza vélemények - tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Resin (gyantás) 3D nyomtatás, tervezés, profi festéssel
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest