Új hozzászólás Aktív témák

• Wesiz

tag

válasz zsoltyyy #361 üzenetére

nem tudom hogy anno milyen árakat hasonlítottál össze, ha az egyiket hivatalos helyről nézted a másikat meg valami szürkeimportos "okosba megoldjuk" helyről úgy akár igaz lehet, de korrekten összehasonlítva, hivatalos helyről, megjelenéskor így néztek ki az árak:
    iphone 12 (128gb): 371.990 Ft
    galaxy s21 (128gb): 329.990 Ft
    ez 42ezer forint különbség, ha 256 gigás opciót nézünk még nagyobb (az apple-nél jóval drágább a tárhely bővítés).
    úgyhogy ez a 10ezer amit írtál tényszerűen nem igaz ha a megjelenéskori, hivatalos árakat nézzük.

a használt árakat már nehezebb összehasonlítani mert galaxy s21-et alig árulnak (inkább az ultrát), ránéztem hardverapróra, amiket találtam azok 110-130 ezer forintok.
    iphone-ból sokkal nagyobb a kínálat, ott is kapni már hibátlan állapotú (max egy akkucsere ráférne, 85%-os) 12-est 110ezerért, de a jellemzőbb a 140-170 ezer ft.

azaz az iphone 12 40ezerrel drágábban nyitott és most kb pont ugyanannyival drágábban adható/vehető.
    ha még az inflációra is gondolunk akkor pedig egyértelmű hogy hiába nőtt esetleg a különbség árban a kezdetihez képest, azért a 10-20 ezer forint "haszonért" kellett kifizetni 2-3 éve 40ezerrel többet... nem akkora deal.

Új hozzászólás Aktív témák