- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
olcsoleves #26 üzenetére
Volt már ez téma itt a topic-ban (2-3 hsz.-el korábban ...).
Nincsenek csodák. A nagyobb fényerejű AMOLED többet fog fogyasztani, a több fogyasztás nagyobb hő, stb...
Szerintem egy órában semmi keresnivalója az AMOLED-nek.
Ahogy pl. te használód az órád, ahhoz sokkal jobban passzolna egy MIP-es modell (amit a Garmin épp most nyír ki). Meglepődnél az üzemidő tekintetében. Ott nincs ez a hullámzás, mint az AMOLED-nél. Utóbbinál, ha néha gyönyörködsz benne, de pl. az AOD-t nem is használod, akkor már-már azt hiheted, hogy hát minek ide MIP, jó lesz ...
Aztán ha elkezdesz sportolni, pláne kültéren, pláne még navigálsz is ... és utóbbiból látni szeretnél valamit, akkor kellene a nit-ek. És körbe is értünk. Minél több a környezeti fény, annál nagyobb fogyasztással lehet számolni.
... és akkor a beégés, ill. az ezek okán kalkulálható élettartamról nem is beszéltünk.
Egyébként mikor ilyet olvas a gyártótól az ember ...
Image persistence, or pixel "burn-in," is normal behavior for AMOLED devices. To extend the display life, you should avoid displaying static images at high brightness levels for long time periods.
... akkor nekem speciel az a minimális vásárlási ingerem is elszáll, hogy valaha ilyen (AMOLED-es) órát vegyek. -
<Adamsky>
nagyúr
"Valószínűleg a nagyobb fényerejű kijelző miatt." – fogadni mernék.
Mennyivel nagyobb a 970-es fényereje? 1,5-2×?#22 Pttypang
" ... nem szamitottam visszalepesre a korabbi modellekhez kepest."
Ahogy HKorn is említette, jó eséllyel a nagyobb fényerejű kijelző az okozója. Esetleg a SoC is combosabb lett. Az akksi viszont jó eséllyel nem változott. Egyébiránt "szuper", hogy utóbbiról soha, sehol, semmilyen infó nincs.
Nem tudom, hogy hogyan megy itt a fényerő kezelés, de ha kell a korábbi üzemidő, akkor biza, vissza kell venni. Tudod, ahogy legtöbb Tesla-s is pár padlógázos gyorsulás után chill módban használja az autóját. -
<Adamsky>
nagyúr
"Uzemidoben ennel tobbre szamitottam ... " – miért is?
Ezek AMOLED-es órák (azokmindenegyetlen előnyével, és minden hátrányával). Ha nem nézegeted sokat, navigálni is csak a pittyegés / rezgés alapján navigálsz, akkor egész jó üzemidő (nézőpont kérdése) is kihozható.Ha 255-ről akarsz lépni, akkor már csak az Instinct és az Enduro maradt. Szomorú ...
#17 formax
" ... ezek az órák nem szépen öregszenek, így már érdemes lecserélni ... "
Na, ez izgi téma! Miért is van ez? Miért is nem lehet ezeket szétszedni / szervizelni rendesen? Az összes FR egy "fröccsöntött gagyi" (elnézést a túlzó megfogalmazásért!).
Teljesen más lenne a helyzet, ha az idővel fáradó akkumulátorokat lehetne cserélni.
O.K. a szoftveres támogatás nem tart örökké, de egy ideális világban, ha a support ugyan megszűnik, de a (legutolsó) firmware stabil, és a felhasználó elégedett azzal, amit tud az óra, akkor minek is cserélni?
Tudom, elkalandoztam. Ez nem a realitás. A realitás az "egybe ház" és a messze nem örök életű, de legalább szép AMOLED kijelző. Mindez olyan áron, amiért olyan "buta" órát kap az ember, amit talán még az unokája is használhat majd. -
<Adamsky>
nagyúr
Az Enduro piszokul tetszik, de nekem egyszerűen szerintem túl nagy lenne (most egy FR 255 Music-ot használok). Talán az Instinct-el is meg tudnék barátkozni, de ott meg ugye megcsináltak azt a hülye húzást, hogy a MIP-esnél meghagyták a kis "ablakot", míg az AMOLED-es "teli képernyős" lett.
Mind1, egyelőre a probléma, nem probléma, mert nem tervezem a 255-öt lecserélni, csak dühít, hogy ha így haladunk, akkor mire eljönne a nap, nem lesz mire. -
<Adamsky>
nagyúr
"Gondolom energiatakarékosság miatt."
Akkor tegyenek bele újra MIP-et! Rohadt pipa vagyok, hogy a Garmin szemlátomást dobja a MIP-et (max. a nagyon felső kategóriába tart meg párat). O.K. legyen AMOLED, mert az a trendi, valakinek arra porcosodik, ha 120 fps-el frissül a kép, de nekem üzemidő kell, és a használhatóság a fontos.#7 hemaka
" ... úgysem bámulom az órát annyit ... "
Ja, nagy általánosságban én sem, de ha túrázok, bringázok vagy evezek, akkor azon az adott napon bizony sokkal többet bámulom az órát, mint a telefonom.
És én igen aktívan használom a navigációt, ami MIP-es kijelző esetén szinte semmi plusz energiát nem jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Építő/felújító topik
- Revolut
- Windows 11
- Napelem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Kompakt vízhűtés
- Háztartási gépek
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2022 GPS 44mm
- új bontatlan Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm-es titántok 3 év garancia ajándék extra szíj
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- APPLE WATCH 9 45mm, FEKETE, DOBOZÁBAN, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Apple Watch Ultra 2 49MM Black/2025.12.18.Apple Gar./Akku 100%/p4315
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged