Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrakToros
tag
csak az nekem nem igazán akar működni
Leírom inkább az egész feladatot:
Írjon bash scriptet, amely az első pozícionális paraméterben megadott könyvtárban meghatározza
az olvasható fájlok átlag méretét bájtban (egészre kerekitve). A paraméterül kapott könyvtár létezését ellenőrizze,
és térjen vissza hibás (2) kóddal ha nem létezik. Ha nincs megadva paraméter, írjon ki rövid ismertetőt a használatról
és térjen vissza hibás (1) kóddal. Az eredmény egész számot (átlag) írja ki egy log.txt nevű fájlba.
A feladat megoldása során a "test", "expr", "ls", "cat", "echo", "cut", és "find" segédprogramokat használja.A feladat eleje hiányzik már csak, mert addig sikerült megcsinálnom, hogy kilistázza egy mappán belül levő fájlok méretet, jelenleg csak azok jelennek meg a kimeneten, már csak összegezni és átlagolni kellene őket. Bár nem tudom többi rész is jó-e, mert "test,"expr" és "cat" parancsokat még nem használtam, ebbe a maradék részben kellene használni ezt a 3at?
Ezt csináltam eddig:
if [ -z "$1" ]
then
echo "Nem adtál meg könyvtár nevet! Kérlek add meg!"
exit 2
fi
a=`find / -name $1 2>/dev/null`
if [ -d "$a" ];
then
for fn in $a
do
for i in "$fn"/*.*
do
b=`ls -ltr $i`
echo $b|cut -d " " -f 5
done
done
else
echo "Nem található ez a mappa!"
fi[ Szerkesztve ]
A traktorosok,kombájnosok jó emberek:)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Apple iPhone 13 Pro 128 GB SILVER PATIKA ÁLLAPOT
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest